Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako podesiti podsetnik na bazi lokacije!

Kako podesiti podsetnik na bazi lokacije!

Evo kako namestiti da vas telefon podseti da kupite ili ovavite nešto kada se nađete na mestu gde bi to i trebalo da uradite.

Podsetnik jeste super stvar. On nam pomaže da budemo efikasniji i produktivniji. Čovek jednostavno ne može da zapamti sve, pogotovo u današnje “brzo” vreme. Međutim, ceo taj način kreiranja podsetnika je u potpunosti promenjen od kako su pametni telefoni zaživeli.

 



Ostavljanje papirnih porukica na uočljivom mestu je sada prošlost. Telefoni su učinili svoje i omogućili nam da pravimo podsetnike koji će aktivirati alarm, koje možemo lako izmeniti, koje možemo podeliti sa nekim, koji će se aktivirati na osnovu datuma i slično. Ono što je možda najbitnija promena kod modernih podsetnika je mogućnost njegovog aktiviranja na bazi lokacije.

Primera radi, često nam se dešava da nešto zapišemo u podsetnik da treba da kupimo, a kada prođemo pored prodavnice to ne uradimo… Zašto? Pa, zato što zaboravimo da uopšte i imamo podsetnik. Zaboravimo jer se on aktivira recimo u podne kada smo mislili da ćemo proći pored prodavnice, a nismo. Jedino rešenje za ovakav “nesporazum” između nas i telefona je podsetnik na bazi lokacije.

Ako nešto treba da kupite ili da pokupite na određenom mestu, vi možete da podesite podsetnik da se aktivira u trenutku kada ste blizu prodavnice ili mestu preuzimanja. Zar to nije super?! Kada ste kući i kada primetite da vam nešto nedostaje, dovoljno je da podesite podsetnik na bazi lokacije prodavnice u kojoj to možete kupiti i veremenom, kada se nađete u njenoj blizini, podsetnik će se aktivirati.

Za korišćenje podsetnika na bazi lokacije bismo preporučili Google Keep aplikaciju koja je potpuno besplatna i koju možete preuzeti na Google Play ili App Store prodavnicama.

Android

>> Google Keep <<



iOS

>> Google Keep <<

Kako podesiti podsetnik na bazi lokacije u Google Keep aplikaciji?

1. Pokrenite Google Keep aplikaciju.



2. Dodirnite na taster “Napravi belešku” koji se nalazi na dnu ekrana.



3. Unesite informacije o vašem podsetniku tj. naslov i opis.

4. Zatim dodirnite na taster “Dodaj podsetnik” koji se nalazi uz gornjem desnom uglu ekrana. Ikonica je u obliku je šake sa ispruženim kažiprstom.

5. U novootvorenom prozoru će vam se pojaviti opcije za određivanje datuma i vremena aktiviranja podsetnika, kao i opcija za ponavljanje.

6. U našem slučaju nam to ne treba tako da je potrebno dodirnuti na opciju “Mesto”.

7. Potom dodirnite na prazno polje gde piše “Izmenite lokaciju” i pronađite lokaciju na osnovu adrese ili jednostavno “pinujte” mesto na mapi.

8. Po odabiru lokacije jednostavno dodirnite na “Sačuvaj”.

9. Odmah ispod informacija o podsetniku ćete primetiti i informacije o lokaciji koja će aktivirati alarm.

To je to! Kao što vidite, uopšte nije teško! Nadamo se da vam se dopalo ovo uputstvo i da je bilo potpuno jasno. Ukoliko imate neko pitanje, pišite nam u komentarima… I ne zaboravite da nam se pridružite na Viber-u klikom na ovaj LINK ili na baner ispod.