Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako pojačati ili smanjiti ton telefona ako su tasteri pokvareni?

Kako pojačati ili smanjiti ton telefona ako su tasteri pokvareni?

Evo kako da manipulišete tonom vašeg Android uređaja ukoliko su vam se tasteri pokvarili. Opo uputstvo podrazumeva pojedinačno podešavanje tona pomoću aplikacije.

Pametni telefoni, koliko god metalni i moćni bili, su podložni kvarovima. Slučajan pad sa visine od metar, metar i 30 centimetara, vrlo lako može da dovede do lomljenja ekrana što u prevodu znači “nema mu spasa”.

 



Čak i ako vodite računa, čuda se dešavaju. Meni konkretno se desilo da mi je telefon bio bez jedne, jedine tačkice oštećenja sve dok jednom prilikom nije ispao gde se polomio ekran. Zanimljivo je to što je ispao pod neverovatnim okolnostima. Ni sam ne znam šta se to tačno desilo pa je telefon završio na asfaltu. Kada sam ga podigao, nije bilo tragova oštećednja, niti je staklo bilo polomljeno, ali ekran jeste.

Ja nisam jedini slučaj da se ovakva misterija dogodi. Prijatelji i golege su nam često govorili o sličnim situacijama. Čak šta više, tasteri za otključavanje telefona, za manipulaciju tona ili za početni ekran se vrlo lako kvare. Tada nastaje dilema kako alternativno koristiti ono za oni namenjeni. Što se današnjeg uputstva tiče, pokazaćemo vam kako naći alternativu za tastere zadužene za manipulaciju tona telefona, a u nekim budućim postovima ćemo pokriti taster za otključavanje telefona i taster za početni ekran.

Da bismo preuzeli kontorlu nat tasterima za manipulaciju tona telefona, potrebno je instalirati aplikaciju Volume ChopCUT.

>> VolumeChopCUT <<

U suštini, ova aplikacija obavlja sasvim jednostavnu operaciju, a to je prikazivanje opcija za manipulisanje tonom telefona na ekranu. Nekada su postojali hardverski navigacioni tasteri, a sada postoje kapacitativni ili oni koji se iscrtavaju u okviru korisničkog izgleda na ekranu.



Isti slučaj je sa ovom aplikacijom i tasterima za manipulisanje tonom telefona. Umesto fizičkih tastera, na ekranu telefona, u panelu sa obaveštenjima, će biti prikazana traka (slajder) za podešavanje tona telefona koja se može proširiti na tri trake. Te trake zadužene su za individualno podešavanje tona telefona. Pomoću njih možete smanjiti ton za pozive, za multimedijalni sadržaj ili ton alarma.

Volume ChopCUT aplikaciju je veoma lako podesiti. Sve što treba da uradite je da odredite postavku koja vama najviše odgovara. Evo šta imate na raspolaganju.

Basic Notification

Ovo je veoma jednostavna opcija koja pruža samo jednu traku u panelu sa obaveštenjima koja kontroliše ton celukupnog telefona. Zanimljivo je to što korisnik može da odredi koji će to tonovi tačno biti kontrolisani putem trake, a koji ne.



Extended Notification

Ova opcija je u suštini ista kao i “Basic Notification”, stim da primarnu traku korisnik može proširiti na dodatne tri koje zasebno kontrolišu tonove pozivanja, tonove multimedije ili tonove alarma.



Floating Widget

Kao što sam naiziv sugeriše, Plutajući Vidžet (eng. Floating Widget), omogućava korisnicima da postave prekidače za uključivanje ili isključivanje tona preko ikonica koje definišu određenu aplikaciju. U suštini, ovi vidžeti su prilagodljivi toliko da korisnik može da ih preuveliča, odredi neki drugi prekidač i slično.

Floating Equalizer

U pitanju je eksperimentalna opcija koja podrazumeva plutajući vidžet koji vodi ka ekvilajzeru.  Osim svih pomenutih opcija gore, VolumeChopCUT se može integrisati sa Google Now aplikacijom kako bi korisnik mogao da manipuliše tonom putem glasovnih komandi.

Nadamo se da smo vam pomogli i da ste vam se ova aplikacija dopada. Jednostavna je, laka za podešavanje i korisna, pre svega!