Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako pojačati WiFi signal na telefonu?

Kako pojačati WiFi signal na telefonu?

Imate problem oko WiFi konekcije? Ne možete da se konektujete na internet zbog slabog WiFi-a? Ne znamo da li ste znali, ali to nije ne rešivo! Pročitajte nekoliko saveta koji će vam pomoći da ojačate WiFi signal.

Ako ste primetili da vaš WiFi konzumira više energije nego obično ili ste svedočili tome da je vaš WiFi konektovan ali ne i dovoljno brz, onda verovatno imate problem sa lošom WiFi konekcijom. Problemi sa WiFi-om se mogu pojaviti bilo gde u bilo kojim uslovima.

 



Da li je to zbog tankih zidova ili velike razdaljine od telefona i WiFi primopredajnika, totalno je nebitno. Jednostavno, postoji problem sa konekcijom koji vi morate rešiti. Na raspolaganju imate nekoliko efikasnih načina da lako rešite ovaj problem, pogledajte kako:

Aplikacija

Ovo je možda najlakši način da rešite problem loše konekcije. Ono što je negativna strana ovog načina je da niko još nije dokazao da ove aplikacije stvarno pojačavaju signal ili ne. Ipak, placebo efekat je moćna stvar. Za početak vam preporučujemo aplikaciju sa najvišom ocenom na Google Play prodavnici, Wi-Fi Booster & Easy Analyzer. U pitanju je besplatna aplikacija koja sadrži sve neophodno, a ne zahteva root. Možete je preuzeti direktno sa ovog LINKA.

Podešavanje

U podešavanjima WiFi modula na Android uređajima postoji jedna mala opcija koja čini da telefon izbegava loše WiFi konekcije. Što znači da će tokom skeniranja slobodnih WiFi konekcija uvek izbegavati one loše. Ovo će vam uštedeti mnogo energije i sačuvati vas od frustracije. Opciju možete naći u okviru dodatnih podešavanja WiFi-a, a nosi naslov “izbegavaj slabe konekcije” (eng. avoid poor connections)

Improvizacija

Ako ste očajni i želite da pojačate svoju WiFi konekciju što pre, onda preporučujemo da zasučete rukave i preuzmete stvar u svoje ruke. Nađite neki metalni tanjir, ubacite telefon u njega i na taj način pokušajte da se konektujete na neku konekciju. Ako nemate metalni tanjir samo presecite limenku od soka ili piva i nabacite je na telefon. Nekada ovo drastično pojača signal.



Brisanje

Ako ste se do sada prijavili na gomilu nekih konekcija, a u trenutnom vašem okruženju ima mnogo nestabilnih, rešenje je da ih “zaboravite”. Procenite koje su to najstabilnije konekcije, a sve ostale jednostavno zaboravite tj. obrišite. Ako to ne učinite one će vam WiFi modul iscrpeti brzo bateriju time što će se telefon stalno pokušavati da se poveže sa njima. Praktično su u tim situacijama neke konekcije neupotrebljive.

Smetnje

Nekada vaša futrola može da napravi haos! Mnogi korisnici telefona svog ljubimca presvuku nekom alumijiskom futrolom. Ne kažemo da je to loše, međutim nekada to može predstavljati pravu internet blokadu. Kako bi ste bili sigurni da vam futrola ne otežava WiFi konekciju, uradite test internet protoka sa i bez futrole i tako ćete utvrditi da li vam ona smeta. Test možete odraditi pomoću aplikacije “Ookla speed test“ koju možete preuzeti sa ovog LINKA.



Analiza

Nekada analizom postojećih konekcija možete utvrditi koja je od njih najstabilnija. Aplikacija WiFi Analyzer je moćna alatka koja vam daje detaljne informacije o dostupnim konekcijama. Ona vam može pomoći tako što će vam pružiti informacije o tome koja je od dostupnih konekcija najstabilnija. Za razliku od fabričke WiFi aplikacije, WiFi Analyzer je definitivno precizniji kada je analiza konekcija u pitanju. Aplikaciju možete preuzeti direktno sa ovog LINKA.

Wifi Analyzer - screenshot



Poziconiranje

Ako ste u svojoj kući i u mogućnosti ste da pomerate ruter koji vam šalje WiFi signal do prostoreije gde boravite i radite, onda vam preporučujemo aplikaciju koja slikovito analizira nadolazeće WiFi talase. Na taj način vam pomaže oko toga gde trebate pozicionirati ruter radi bolje konekcije. Aplikaciju možete preuzeti sa Google Play prodavnice po ceni od 0.75$ direktno sa ovog LINKA, ali pošto ste pratioc našeg portala mi vam dajemo LINK sa kog možete potpuno besplatno preuzeti "WiFi Solver FDTD".