Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako popraviti MicroUSB kabel koji se ne drži čvrsto za uređaj?

Kako popraviti MicroUSB kabel koji se ne drži čvrsto za uređaj?

Evo kako da popravite svoj "muški" MicroUSB konektor koji se lako odvoja od uređaja sa kojim je konektovan. Kada ga popravite bukvalno ćete moći da "obesite" telefon o kabel!

Nadamo se da smo ovim naslovom uspeli precizno da vam opišemo kakav problem ćemo vam pomoći da rešite.

 



Naime, nakon dužeg korišćenja MicroUSB kabla koji se dobija uz kupljeni punjač ili telefon, on postane raskliman gde se prilikom konektovanja slabo učvrsti za drugu stanu konektora, odnosno uređaj.

MicroUSB "muški" konektor na kablu ima dve kukice koje umutar "ženskog" konektora na uređaju treba da se zakače i obezbede čvrstu konekciju.

Velikom broju korisnika se dešava problem da nakon određenog vremena korišćenja MicroUSB kabla, punjenje telefona postane baš naporno jer je potrebno pronaći određeni položaj radi konekcije. Takođe, kada ove kukice, koje su unutar "muškog" MicruUSB konektora, ne uhvate dobto "ženski" deo MicroUSB konektora često se dešava da kabel ispadne i odvoji se od uređaja.

Dobar konektor treba da vam obezbedi takvu konekciju da vi bukvalno možete da držite kabel dok telefon visi na njemu. Kao recimo na priloženoj slici.



Kako bismo vam pomogli da popravite svoj stari konektor potrebno je da uradite sledeće. Prvo pronađite jednu “alatku” koju svaka kuća ima, a to je igla! Ako ste pripemili jednu iglu, onda ste spremni za "akciju".

Pogledajte malo bolje MicroUSB konektor i primetićete dva proreza na limenoj osnovi u kom se naziru dve kukice. Kada je konektor loš, te dve kukice će biti ispod površine limene osovine, kao na priloženoj fotografiji.



Uzmite onu iglu koju ste pripremili i pažljivo je podvucite ispod kukice. Zatim jednostavno zategnite kukicu u nameri da je izdignete iznad površine limene osnove.

U momentu kada osetite i sami da ste dovoljno “nategli” kukicu izvadite iglu i pogledajte rezultat vašeg napora. Ukoliko je kukica viri toliko da možete prstom da je fino napipate, onda je to sasvim dovoljno.



Isto ponovite i sa drugom kukicom pa kada završite i sa njom probajte da povežete kabel sa telefonom i proverite da li su kukice dovoljno izdignute iznad limene osnove. U slučaju da nisu, jednostavno ponovite sve iznova u nameri da dođete do boljih rezultata.

Kada budete mogli da “obesite” putem MicroUSB konektora, onda ste dobar posao napravili!

>> Kako na vreme sprečiti prekid kabla koji koristite za punjenje telefona? (VIDEO) <<

>> Evo jednog zabavnog načina da organizujete kabel punjača vašeg telefona! <<

>>Kako popraviti telefon koji neće da se puni? <<