Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako postaviti podsetnik na zaključani ekran telefona?

Kako postaviti podsetnik na zaključani ekran telefona?

Iako zvuči kao sasvim uobičajena funkcija koja nije od nekog većeg značaja, to nije tako! Evo zašto je ovo itekako korisno i kako uopšte postaviti podsetnik na zaključani ekran telefona.

Nekada je jednostavno zgodno imati na zaključanom ekranu brz podsetnik za neke stvari koje treba da se obave u toku dana. Alaram kao alarm jeste zgodan, ali je nekada vrlo iritantan. On jednostavno natera čoveka da skroz zaboravi na ono što ga čeka, ostavljajući ga totalno nespremnog u trenutku kada se oglasi.

 



Sa podestnikom koji je stalno na zaključanom ekranu je situacija potpuno drugačija. Svaki put kada bi vam stiglo neko obaveštenje ili čak kada bi probudili telefon iz stanja sna radi provere vremena, prikazao bi vam se podsetnik. Na taj način u toku celog dana sebe podsećate šta vas čeka da obavite te vrlo verovatno neće ni imati potrebu za alarmom jer će vas čest uvid u podsetnik naterati da zapamtite šta treba da obavite i kada.

Dakle, to podesetnik na zaključanom ekranu je skroz super, zar ne? A šta ako vam kažemo da podsetniku možete dodeliti određenu operaciju? Primera radi, ako treba neki mail da pošaljete u 15h, dodirom na taj podsetnik automatski možete to obaviti, naravno uz ranije uneti tekst i predefinisani kontakt.

Sve ovo i još mnogo toga je moguće zahvaljujući aplikaciji “Memo Reminders”. Nju moguće besplatno preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA. Ono što se nama posebno dopada kod ove aplikacije je to što je dosta toga moguće obatiti direktno iz notifikacionog panela ili zaključanog ekrana, tamo gde se inače podsetnik prikazuje.

Moguće je podesiti podsetnik da bude sve vreme na zaključanom ekranu ili da se pojavljuje samo kada imte neko drugo obaveštenje. Kada podesite da se podsetnik pojavljuje u trenucima kada vam stignu neka druga obaveštenja, prevlačenjem prsta preko njega ga možete razrešiti do sledećeg obaveštenja kada će se opet pojaviti! Pametno i uporno zar ne?

Neke ostale zanimljive funkcije Memo Reminders aplikacije su:



- Mogućnost dodavanja ikonica

- Istorija podsetnika

- Bez reklama

- Kratak ili dugačak tekst podsetnika