Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako postaviti privremenu Facebook profilnu fotografiju?

Kako postaviti privremenu Facebook profilnu fotografiju?

Želite da svi znaju vaše raspoloženje? Hoćete da pružite podršku nekoj akciji? A zašto ne biste na kratko promenili profilnu? Facebook je najavio novitete, a oni polako stižu i kod nas. Evo kako da postavite privremenu profilnu fotografiju na Facebook-u.

Facebook je najavio brojne promene, pogotovu kada je reč o njihovoj aplikaciji za iOS i Android uređaje. Neki od tih noviteta su u pojedinim regionima već dostupni, a svi što je Facebook najavio su već odavno dostupni odabranoj grupi korisnika.

 



Sinoć oko 3h ujutru smo primetili da je Facebook pustio nadogradnju svoje aplikacije i kod nas, što znači da je jedan novitet upravo stigao. Radi se o opciji koja korisniku omogućava da postavi privremenu profilnu fotografiju. Korisnik može izabrati da privremena profilna fotografija bude vidljiva na 1h, 1 dan ili 1 nedelju.

Super je to što ručno možete podesiti vreme do kada će ta profilna privremena fotografija biti prikazana. To je izuzetno korisno u momentima dok traje neka akcija, pa tako Facebook korisnik može da postavi privremenu profilnu fotografiju u cilju potrške. Više o ovom  i o ostalim novitetima pročitajte na priloženom linku:

>> Facebook aplikacija uskoro dobija ogromne estetske promene! (VIDEO) <<

Evo šta treba da uradite da biste postavili privremenu profilnu fotografiju na Facebook-u:

1. Startujte Facebook aplikaciju i pristupite svom profilču.

2. Zatim dodirnite na svoju profilnu fotografiju.



3. Kada se pojavi panel sa opcijama, dodirnite na “Choose from Photos”.

4. Pronađite fotografiju koju želite da postavite kao privremenu profilnu i dodirnite na nju.

5. Po dodiru na željenu fotografiju ona će vam biti prikazana na novoj stranici gde imate razne alatke za uređivanje i slično. Da biste postavili dotičnu fotografiju kao privremenu, potrebno je da dodirnete na “Make temporary” taster koji je spešten u njenom donjem levom uglu.



6. Po dodiru na taj taster pojaviće se panel gde možete izabrati predloženo vreme za koje će se prikazivati fotografija ili sami uneti tačno vreme prikazivanja privremene fotografije.



*"Custom" opcija za ručno dodoljivanje "života" privremene profilne fotografije.

Nakon istega vremena koje ste dodelili privremenoj fotografiji, ona će biti uklonjena, a ona profilna fotografija koju ste koristili pre nje će biti ponovo postavljena kao profilna.

U slučaju da i dalje nemate ovu funkciju, na Google Play prodavnici proverite da li koristit poslednju verziju Facebook aplikacije. Drugi način da budete sigurno da ćete sebi obezbediti ovu funkciju je da direktno sa priloženog linka preuzmete najnoviju Facebook aplikaciju i instalirate je sami.

>> Facebook - Android 5.0+ <<

>> Facebook - Android 4.0.3+ <<

U slučaju da ne znate kako se instalira aplikacija sa memorije telefona, evo uputstva i za to:

>> Kako instalirati aplikaciju sa memorije telefona? <<