Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako postaviti “story” na Facebook strani?

Kako postaviti “story” na Facebook strani?

Evo kako da postavite “story” tj. priču na vašu Facebook stranu koristeći telefon.

Facebook priče su veoma aktuelne u poslednje vreme i često se koriste za promociju nekog brenda ili proizvoda. Facebook strane u samom startu nisu imali tu mogućnost, ali od kako su priče postale popularne, o toj opciji se uveliko razmišlja.

 



Od nedavno je moguće postaviti priču na Facebook strani, za one strane koje su iz našeg regiona, ali na jedan specifičan način. U daljem tekstu ćemo vam napisati “korak po korak” uputstvo kako to da uradite:

1. Pristupite standardnoj Facebook aplikaciji.

2. Dodirnite na “sendvič” taster za pristup svom profilu ili strani koju vodite.

3. Odaberite stranu koju vodite i na kojoj biste postavili priču (eng. story).



4. Prelistajte zid svoje strane sve dok ne naiđete na odeljak “Priče vaše stranice”

5. Potom dodirnite na taster “Napravite priču”.



6. Uvek možete napraviti neku novu fotografiju ili video, a možete izabrati nešto iz galerije.



7. Kada sredite priču koju želite da objavite, dodirnite na “Vaša priča” taster u donjem delu ekrana.

8. Na samom kraju ćete biti upitani da li želite da dodate kreirano u svoju priču, vi naravno potvrdite dodiron na taster “Dodaj”.

To je to! Uspešno ste kreirali priču za svoju Facebook stranu. Ono što je bitno da znate trenutno ne radi opcija koja omogućava uvid u to ko je sve pregledao vašu priču. Ono što možete da vidite je broj pratilaca koji su pregledali vašu priču. U suštini, to je sasvim korisna informacija i ona će vam pružiti uvid u statistiku vezano za to koliko se publika interesuje za ono što objavljujete na dnevnoj bazi.

Priču vaše strane svi pratiocu mogu da vide na početnoj strani njihove Facebook aplikacije ili na početnoj strani Facebook-a na računaru. Iako se radi o Facebook priči jedne strane, ona neće biti prikazana u “raketica feed-u”.