Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako prebaciti sve podatke sa jednog iPhone-a na drugi?

Kako prebaciti sve podatke sa jednog iPhone-a na drugi?

Evo kako da prebacite sve podatke, uključujući kontakte, muziku, beleške, fotografije i slično, sa jednog iPhone-a na drugi, ili na računar koristeći EaseUS MobiMover Free 3.0 program.

Prebacivanje podataka sa jednog iPhone uređaja na računar, ili na neki drugi iPhone uređaj, nije uvek jednostavan proces. Naravno, zvanični programi, kao što je recimo iTunes, nude mogućnost čuvanja podataka sa telefona na računar, ali to nije automatizovano i uprošćeno kao što jeste kod određenih alatki.

 



Jedna od korisnijih alatki za taj posao je “MobiMover Free 3.0” koja dolazi sa EaseUS.com adrese. Ona ima vrlo jednostavan korisnički izgled i nekoliko vrlo korisnih funkcija i opcija. Pomoću ove alatke je moguće prebaciti kontakte, muziku i ostale podatke sa jednog iPhone urđaja na drugi. Isto tako, moguće je napraviti rezervnu kopiju podataka sa iPhone uređaja na računaru i tako ih dodatno osigurati. Takođe, EaseUS MobiMover 3.0 olakšava prebacivanje podataka sa računara na iPhone uređaj jer se u svega tri klika može započeti transfer muzike, fotografija, video zapisa, itd.

EaseUS MobiMover 3.0 alatka podržava iOS 11 verziju operativnog sistema te je moguće prebaciti sve podatke sa nekog starijeg iPhone modela na iPhone 8 ili iPhone X. Inače, postoji verzija za Windows 10 računare, ali i za macOS računare.

U današnjem tekstu ćemo vam pokazati kako EaseUS MobiMover 3.0 Free alatka funkcioniše i kako da je podesite. Evo uputstva:

Kako instalirati EaseUS MobiMover 3.0

1. Ukoliko koristite Windows 10 računar, potrebno je prvo instalirati iTunes program kako bi EaseUS MobiMover 3.0 alatka radila. iTunes možete besplatno preuzeti sa priloženog linka:

>> iTunes <<

2. Zatim sa priloženog linka preuzmite EaseUS MobiMover 3.0 Free alatku, naravno, potpuno besplatno:

>> EaseUS MobiMover 3.0 Free << 



3. Instalacija je uobičajena. Samo je bitno ispratiti navođenja.

4. Jednom kada instalirate EaseUS MobiMover 3.0 alatku, na radnoj površini ćete imati ikonicu pod nazivom “EaseUS MobiMover”. Dva puta kliknite na nju kako bi pokrenuli alatku.

5. Ukoliko do sada niste povezali svoj iPhone sa računarom, putem USB kabla, pojaviće vam se prvo poruka koja će vas uputiti da to uradite.



6. U momentu kada povežete telefon sa računarom, pojaviće vam se informacija da je u toku povezivanje.



7. Kako bi povezivanje priveli kraju, otključajte svoj iPhone i dodirnite na “Trust” taster kako bi označili računar kao poverljiv uređaj.

8. Nakon što na iPhone-u potvrdite da telefon može verovati spoljnom izvoru, a to je vaš računar, EaseUS MobiMover 3.0 alatka će prikazati početnu stranu. Tu možete videti informacije o internoj memoriji uređaja, verziju iOS-a, broj mobilnog telefona, kao i njegov serijski broj.

9. Sa desne strane tih informacija se nalazi nekoliko opcija pomoću kojih možete prebaciti podatke na računar ili neki nov telefon.

Čemu služe i kako koristiti dostupne opcije EaseUS MobiMover 3.0 alatke?

Sada ćemo govoriti nešto više o dostupnim opcijama ove alatke i pokazati vam proceduru korišćenja. Neka naša ideja je da vam slikovito, i uz tekst, prikažemo kako izgleda procedura korišćenja ove alatke i tako sami zaključite da li je to nešto što vama treba. Pa da krenemo:

Prebacivanje podataka sa računara na iPhone

1. Prvo opcija “Transfer to This Device” je da prebacite rezervnu kopiju nekog ranije korišćenog iPhone-a na iPhone koji ste upravo povezali.

2. Ovu opciju takođe možete koristiti za prebacivanje podataka ili celokupnih facikli sa podacima direktno na memoriju iPhona koji je trenutno povezan sa računarom.

3. Nakon što odaberete sve datoteke koje želite da prebacite na memoriju telefona, prikazaće vam se lista sa kategorijama bazirane na tipu sadržaja koji se prebacuje. Tu je i broj koji označava koliko se datoteka tog tipa prebacuje, kao i taster “Add” u slučaju da želite da dodate naknadno nešto.

4. Klikom na “Transfer” taster započinjete prebacivanje. Čim se završi prebacivanje, prikazaće vam se prozor sa informacijom o tome šta je sve uspešno prebačeno.

Prebacivanje podataka sa iPhone-a na iPhone

1. Druga opcija po redu je “Transfer to Other Device” i ona je namenjena za prebacivane svih podataka sa jednog iPhone-a na drugi.

2. Kako bi ste to izveli, potrebno je da povežete oba iPhone uređaja sa računarom i kliknete na drugu opciju po redu “Transfer to Other Device”.

3. Potom treba da na tom drugom iPhone uređaju dodirnete “Trust” u novo-otvorenom prozorčiću kako bi računar mogao da pristupi njegovoj memoriji.

4. I na kraju, u EaseUS MobiMover 3.0 alatki, treba odrediti sa kojeg iPhona se prebacuju podaci na ovaj drugi.

Prebacivanje podataka sa iPhone-a na računar

1. Treća opcija je “Transfer to Computer” i ona služi za prebacivanje podataka sa iPhone-a na računar. Na taj način možete vrlo lako napraviti rezervnu kopiju telefona, ali i lako prebaciti određene datoteke.

2. Klikom na tu “Transfer to Computer” opciju se započinje skeniranje iPhone uređaja koji je povezan sa računarom. Skeniranje može potrajati duže ili kraće, u zavisnosti od toga koliko podataka imate na memoriji vašeg iPhone uređaja.

3. Jednom kada alatka “EaseUS MobiMover 3.0” pronađe sve podatke na memoriji iPhone uređaja, prikazaće vam se lista kategorija, unutar kojih ti podaci inače spadaju, sa štikliranim kockicama pored njih.

4. Uvek možete otštiklirati one kategorije čije podatke ne želite da prebacite na računar. Primera radi, ukoliko ne želite da prebacite glasovne beleške, samo otštiklirajte “Voice Memos” i one neće biti prebačene na memoriju vašeg računara.

5. Kako bi definisali gde će se svi ti podaci sa iPhona sačuvati na računaru, potrebno je kliknuti na “tri tačkice” taster koji boravi ispod “Monitor” ikonice. Tada će vam se prikazati prozorčić putem kog možete odrediti destinaciju čuvanja.

6. Na kraju je potrebno samo kliknuti na “Transfer” taster i prebacivanje će biti započeto.

7. Po završetku prebacivanja će vam biti prikazan izveštaj šta je sve to prebačeno, a šta nije. Dešava se nekada da određeni tip datoteke ne bude uspešno prebačen, ali retko kada.

Pregled i organizovanje podataka na iPhone-u

1. Poslednja opcija EaseUS MobiMover 3.0 alatke je “Custom”, a tu je kako bi korisnicima omogućila bolji pregled podataka i njihovo efikasnije organizovanje.

2. Klikom na tu opciju se pristupa novom prozoru koji lista sve podatke po kategorijama kao što su kontakti, poruke, beleške, kalendar, glasovne poruke, knjige, safari, fotografije, video zapisi i audio zapisi.

3. Tu možete pregledati sve svoje podatke, obrisati ih ili ih preimenovati ukoliko to želite. To je upravo ono što omogućava efikasnije organizovanje podataka.

 

To je to! Kao što vidite, EaseUS MobiMover je vrlo jednostavna alatka koje ima neke vrlo korisne opcije i funkcije. Svako ko poseduje iPhone zna koliko procedura prebacivanja podataka može biti naporna. Ova altka bi to trebalo da reši.

EaseUS MobiMover 3.0 je besplatan za preuzimanje i prema onome što je dostupno na njihovom sajtu, licenca koja se plaća omogućava besplatnu nadogradnju na apsolutno sve novije verzije, kao i tehničku podršku koja je dostupna 24h, sedam dana u nedelji.

 

Više informacija o ovoj alatki možete pronaći na www.easeus.com sajtu, u odeljku “Phone Transfer”.