Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako preći u Download mod bez pritiska ni na jedan fizički taster? (VIDEO)

Kako preći u Download mod bez pritiska ni na jedan fizički taster? (VIDEO)

Evo kako da pristupite u Downlaod mod tj. režim, na Samsung uređajima, ukoliko su vam se pokvarili tasteri za kontrolu tona ili zaključvanje/otključavanje telefona.

Često se dešava da tasteri za kontrolu tona, home taster ili za zaključavanje telefona vremenom prestanu sa radom. Totalno je nebitan razlog zbog čega tasteri ne rade koliko je zapravo bitno to kako pristupiti custom recovery-u, ili još više, kako pristupiti Download mod-u!

 



Custom recovery-u se i nekako može pristupiti putem raznih aplikacija, međutim za Download mod je mnogima nepoznato kako se softverski pristupa. Jedan od najlakših načina je uz pomoć Android Terminal Emulator aplikacije. Mi ćemo vam danas napisati “korak po korak” uputstvo kako da pristupite custom recovery-u ili Download mod-u pomoću pomenute aplikacije:

1. Prvo i osnovno je da vaš telefon bude root-ovan. Ukoliko nije, OVDE možete pogledati uputstvo koje će vam pomoći da putem aplikacije root-ujete svoj telefon u nekoliko dodira.

2. Potom instalirajte Terminal Emulator aplikaciju. Možete je besplatno preuzeti sa Google Play prodavnice ili sa priloženog linka:

>> Terminal Emulator <<

3. Pokrenite Terminal Emulator aplikaciju i dodelite joj pristup root-u.

4. Za pristupanje custom recovery-u, unesite sledeće komande i posle svake potvrdite na enter:



- su

- reboot recovery

5. Po unosu druge komande “reboot recovery” sačekajte par sekundi nakon kojih će se telefon ponovo pokrenuti i prebaciti u custom recovery.

6. Za pristupanje Download mod-u, unesite sledeće dve komande i posle svake potvrdite na enter:



- su

- reboot download

7. Po unosu druge komande “reboot download” sačekajte par sekundi nakon kojih će se telefon ponovo pokrenuti i prebaciti u Download mod.



Eto, kao što vidite nije previše teško i nisu vam potrebni neki napredni alati sem Terminal Emulator aplikacije. Pogledajte video ukoliko više preferirate na taj način da pratite uputstvo: