Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako preko interneta izbrisati sve na telefonu u slučaju gubljenja ili krađe? (VIDEO)

Kako preko interneta izbrisati sve na telefonu u slučaju gubljenja ili krađe? (VIDEO)

Evo kako da preko računara daljinski aktivirate kompletno brisanje datoteka na telefonu i odjavu sa Google naloga u slučaju gubljenja ili krađe!

Kada nam telefon nestane, prvo što pomislimo je da nam ga je neko ukrao. To je sasvim normalno jer ljudi novonastale siguacije često tumače iz negativnog ugla. 

 



Samim tim, predlažemo da prvo pokušate da locirate svoj telefon koristeći “Pronađi moj uređaj" servis. Mi smo nešto više o tome pisali u posebnom članku te vas savetujemo da ga obavezno pročitate. Evo i linka:

>> Kako pronaći izubljen ili ukraden telefon? (VIDEO) <<

Ako ste utvrdili da vaš telefon ipak nije ostao kod prijatelja ili se zaturio negde u vašem domu, onda bi bilo pametno da ga odmah zaključate kako osoba koja ga pronađe ne bi kompromitovala vašu privatnost. To možete uraditi pomoću svog računara, koristeći Google-ov ranije pomenuti servis “Pronađi moj uređaj”.

Da podsetimo, ovaj servis je podrazumevano aktivan kod svih telefona koje pokreće Android 4 verzija ili iznad. Dakle, pri prvom postavljanju telefona je sve automatsko aktivirano, pa samim tim i funkcije o kojoj mi upravo pišemo.

Međutim, ukoliko su podaci na vašem uređaju izuzetno značajni, daljinsko formatiranje telefona je možda i najbolje rešenje. Dakle, ako vam je bitno da apsolutno sve iz vašeg izgubljenog ili ukradenog telefona bude izbrisano, uključujući i vaš Google nalog, onda ispratite priloženo “korak po korak” uputstvo:

Kako daljinski, koristeći računar, formatirati telefon?

1. Pokrenite internet pregledač i putem Google-a pretražite “Pronađi moj telefon”.

2. Zatim kliknite na naslov “Find my device” u rezultatima pretrage.



3. Ukoliko se ranije niste prijavili na svoj Google nalog, prijavite se sada, ali na onaj koji koristite na telefonu.

4. Jednom kada Google locira vaš telefon, kliknite na opciju “Obriši uređaj”.

5. Zatim ponovo kliknite na zeleni taster “Obriši uređaj”.

6. Često se dešava da Google traži da unesete lozinku za svoj Google nalog pre daljinskog formatiranja telefona- Učinite to i kliknite na plavi “Dalje” taster.

7. I na kraju samo potvrdite formatiranje telefona klikom na “Obriši”.

U slučaju da telefon nije povezan na internet u momentu iniciranja brisanja svih podataka, onda će se to izvršiti čim se konekcija sa internetom uspostavi. To znači da je Google zapamtio vašu “naredbu” i da će je izvršiti čim pristupi uređaju. I još jednom ćemo napomenuti da se podaci trajno brišu i da ih nije moguće oporaviti kasnije.