Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako pretvoriti pesmu u melodiju zvona, ton poruke, obaveštenja ili alarma? (VIDEO)

Kako pretvoriti pesmu u melodiju zvona, ton poruke, obaveštenja ili alarma? (VIDEO)

Evo kako da skratite pesmu, odredite početak i kraj pesme baš tamo gde vama odgovara, kako bi ste je kasnije postavili za ton poruke, obaveštenja, melodiju zvona ili alarma.

Preko svog telefona možete obaviti mnogo toga, međutim nekada su jednostavni trikovi najbolji. Sigurni smo da ste do sada i sami zaključili da Android telefoni imaju listu nekih svojih tonova za obaveštenja koje možete odabrati.

 



A da li ste znali da i vi sami možete kreirati te tonove, kao i melodiju zvona? U daljem tekstu ćemo vam pokazati kako da bilo koju pesmu pretvorite u melodiju zvona, kao i to kako se postavljaju pesme kao ton obaveštenja.

Pre nego što krenemo sa "korak po korak" uputstvom, bitno je da napomenemo da je potrebno da imate pesmu na memoriji telefona. Ako to već niste obavili i ne znate kako se preuzima pesma sa YouTube-a ili SoundCloud-a, onda vam predlažemo da pogledate detaljna uputstva koja smo priložili ispod:

>> Kako lako i brzo preuzeti pesme sa SoundCloud ili YouTube sajtova? <<

>> Kako skinuti pesmu sa YouTube na telefon? [APLIKACIJA] <<

>> Kako preuzeti pesmu ili video sa YouTube sajta bez aplikacije? <<

Da bi smo uspeli da ovo obavimo brzo i jednostavno, koristićemo aplikaciju “Ringtone Maker” koja nam omogućava da skratimo pesmu i pretvorimo je u melodiju zvona. Preuzmite pomenutu aplikaciju sa Google Play prodavnice ili sa priloženog linka:



>> Google Play Prodavnica - Ringtone Maker <<

>> APKPure - Ringtone Maker <<

>> APKMirror - Ringtone Maker <<

Ringtone Maker aplikacija je kompatabilna sa MP3, WAV, ACC i AMR audio datotekama.



Kako skratiti pesmu i postaviti je kao melodiju zvona telefona?

1. Pokrenite Ringtone Maker aplikaciju. Na početnom ekranu će vam se izlistati sve pesme koje imate na memoriji telefona.



2. Dodirnite na tri tačkice taster u produžetku naziva pesme koju želite da koristite kao melodiju zvona ili kao ton obaveštenja. Na listi opcija dodirnite na "Edit".

3. Pesma koju ste odabrali će nakon dodira na opciju "Edit" biti prikazana u formi audio talasa. Radi određivanja početka i kraja melodije koristite tastere koji se prevlače levo ili desno. Gornji taster je za početak pesme, a donji za kraj.

4. Kada odlučite koliko će melodija zvona trajati, u kojem momentu početi, a u kojem se završiti, sačuvajte je dodirom na "Save" taster (ikona u obliku flopi diska) koji boravi u gornjem desnom uglu ekrana.

5. Po dodiru na "Save" taster, pojaviće se iskakajući panel sa nekoliko opcija. Da biste podesili pesmu kao melodiju zvona telefona, dodirnite na taster "Make Default Ringtone". 

6. To bi bilo to! Uvek možete postaviti neku drugu pesmu kao melodiju zvona ili ton obaveštenja direktno iz Ringtone Maker aplikacije, sa početnog ekrana, dodirom na "tri tačkice taster" pa odabirom jedne od odgovarajućih opcija. To može biti "Make Default Notification" opcija za postavljanje pesme kao tona obaveštenja ili "Make Default Alarm" za postavljanje pesme kao melodiju alarma.

Ovo uputstvo je najviše namenjeno za pretvaranje pesme u melodiju zvona, obaveštenja ili alarma. Dakle uz pomoće ove aplikacije možete skratiti pesmu, podesiti njen start od samog refrena recimo, kao i do da njen kraj bude u trenutku kada vama odgovara.

Mi smo uradili uputstvo koje pokazuje kako se najlakše moguće postavlja melodija zvona, obaveštenja i alarma. Što je najbitnije, uz pomoće priloženog uputstvo savako obaveštenje pojedinačno možete izabrati:

>> Kako da postavite bilo koju pesmu ili melodiju za ton poruke! <<

A ako radije želite da besplatno i jednostavno da preuzmete unapred kreirane pesme koje se koriste kao melodija zvona ili neke zanimljive tonove za obaveštenja, onda pogledajte članak o Zedge aplikaciji. Koristeći Zedge aplikaciju brzo i jednostavno možete pronaći neke zanimljive refrene pesama i koristiti ih kao melodija zvona ili ih možete postaviti kao melodiju alarma. Zedge aplikacija je besplatna i ima neke vrlo korisne opcije i funkcije.

>> Kako pronaći zanimljive melodije za telefon? [Zedge] <<