Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako pretvoriti HTC One M8 u HTC 10? [S.Team ROM]

Kako pretvoriti HTC One M8 u HTC 10? [S.Team ROM]

Evo koji Custom ROM konvertuje HTC One M8 u HTC 10, gde da možete preuzeti i kako ga instalirati…

HTC telefoni dolaze sa Android platformom koji preko sebe imaju karakteristični korisnički izgled: “HTC Sense”. Nedavno predstavljeni vodeći telefon HTC 10 dolazi sa najnovijom verzijom korisničkog izgleda “Sense 8.” Sa druge strane, stariji modeli nisu dobili nadogradnju pa su i dalje na starijim verzijama HTC Sense korisničkog izgleda.

 



No, to ne znači da HTC One M8, koji je star dve godine, neće moći da pokrene Android sa Sense 8 korisničkim izgledom… Zahvaljujući “S. Team” CustomROM-ovima, HTC One M8 se može konvertovati u HTC 10, barem kada je softver u pitanju.

Počećemo time šta novo kod Sense 8 korisničkog izgleda. Najnovija verzija Sense-a “najlakša,” odnosno ona najmanje opterećuje samu Android platformu. Mnogo toga suvišnog je uklonjeno, uključujući i duple aplikacije. Kako je HTC naveo na predstavljanju HTC 10 telefona, želja je da se HTC Sense što više približi “stock” korisničkom iskustvu, a da pritom on ne izgubi svoj identitet.

Tvorci pomenutog CustomROM-a su se potrudili da što više portuju Android sa HTC 10 telefona ali da on radi fluidno i bez greške. Shodno tome, S.Team ROM-ovi modifikovani tako da HTC One M8 bude brži i odazivniji u odnosu na zvanični Android koji ga pogreće.

Evo šta možete očekivati:

- Potpuno Sense 8 korisničko iskustvo

- Usporeno i ubrzano snimanje



- Sledeći zvučni modovi (svi funkcionipu sa S-ON telefonima)

  • JBL LiveStage portovan sa Butterfly serije
  • Harmon Kardon
  • 100% funkcionalan Dolby BoomSound sistem sa HTC 10
  • Fabrički M8 BoomSound

 

Možda ste primetili da smo u tekstu pisali u množini “S. Team CustomROM-ovi”. To je zato što postoje dve verzije kojie se veoma malo razlikuju. Neki naš savet vam je da probate oba i na kraju da koristite onaj koji vam najviše odgovara. Ali ako ne želite da se bavite time, mi ćemo u kratkim crtama opisati razliku.

S. Team-S4 CustomROM dolazi sa gomilu modifikacija i opcija, ali i sa nekim preinstaliranim aplikacijama. Međutim, on pruža odlične performanse i potpuno je stabilan za svakodnevno korišćenje.



S. Team JW CustomROM je prilagođen za više verzija HTC One M8 telefona. On ne dolazi sa preinstaliranim aplikacijama, a prilikom same instalacije se, pomoću Aroma načina instaliranja, bira koje će to funkcije, opcije i servisi biti omogućeni. Znatno je bliži čistom Sense 8 korisničkom izgledu.

Kako instalirati S. Team CustomROM na HTC One M8

1. Preuzmite CustomROM koji vam odgovara i sačuvajte ga na memoriji MicroSD kartice.



>> S. Team JW  <<

>> S. Team-S4 <<

Novije verzije ovih CustomROM-ova i više informacija potražite na OVDE.

2. Prebacite HTC One M8 u custom recovery. Da bi to uradili, potrebno je da pristupite HBOOT režimu dugm pritiskom na taster za utišavanje tona i taster za zaključavanje telefona.

3. Koristeći tastere za kontrolu tona selektujte “Recovery” i potvrdite odabir pritiskom na taster za zaključavanje telefona.

4. Napravite rezervnu kopiju telefona u slučaju da nešto krene naopako.

5. Zatim odradite detaljno čićenje telefona. Znači, “Advanced Wipe” pa štiklirajte Data, Cache, Dalvik cache i System partitions. Potom prevlačenjem tastera potvrdite formatiranje.

6. Sada idite na “Install” i pronađite S. Team CustomROM koji ste odlučili da flešujete. Dodirnite na njega i prevucite taster kako bi potvrdili flešovanje.

To je to! Sačekajte da se instalacija završi i restartujte telefon. Imajte u vidu da prvo podizanje S. Team CustomROM-a može potrajati 10 do 15 minuta.