Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako preusmeriti pozive na Android telefonima?

Kako preusmeriti pozive na Android telefonima?

Evo kako da podiste da svi pozivi koji su upućeni ka vašem broju budu primljeni na nekom potpuno drugom. Inače, pogledajte kako sve možete manipulisati pozivima i u kojim situacijama to može biti korisno!

Preusmerivanje poziva je funkcija koja je prisutna još odavno kod telefona, samo je retko ko koristi. Šta više, ovu funkciju su korisnici najviše koristili dok telefoni nisu postali pametni. Već od tada, svi zaboravljaju da ona postoji i zašto postoji.

Dakle, preusmeravanje poziva se u suštini koristi kad želite da na potpuno drugom broju primate pozive koji su upućeni ka vašem broju. Znači, ako imate broj telefona koji neko vreme neće biti dostupan, onda sve pozive možete preusmeriti na drugi broj telefona kako bi kolega ili prijatelj, u zavisnosti od okolnosti, mogao uspešno da preuzme sve vama upućene pozive na svom broju telefona.



>> Kako snimati razgovor na telefonu? <<

>> Kako sakriti broj prilikom pozivanja!? <<

Preusmeravanjem poziva se postiže mnogo toga. Primera radi može se izbeći doasadan posao obaveštavanja klijenata da neko vreme nećete biti dostupni i da će sve poslove moći kolega da preuzme i da je potrebno pozvati ga na njegov broj koji je drugačiji. Takođe, preusmeravanje broja se može iskoristiti za navođenje pozivaoca ka govornoj pošti. Generalno, postoje razne pogodnosti preusmeravanja poziva, a to koliko je korisno to činiti zavisi od okolnosti u kojim se korisnik nalazi.

Ono što je bitno da znate je da se ranije preusmeravanje poziva posebno tarifiralo. Mi nemamo informacije da li se to promenilo zato vas prvo savetujemo da se informišete kod svog operatera o tome da li će vas i koliko korštati ukoliko aktivirate preusmeravanje poziva.

>> Kako blokirati pozive uz pomoć fenomenalne “Blacklist - Block Calls & Texts” aplikacije! <<

>> Ovo su 5 najboljih aplikacija za pozivanje! [TOP 5 Dialer apps] <<



Mi ćemo vam pokazati kako se to radi na Android 5 LollPop operativnom sistemu koji nije presvučen TouchWiz, Sense, LG UI i sličnim korisničkim izgledom. No, ako vi imate telefon koji nije na istoj Android verziji, ne brinite jer sve slično.

1. Pokrenite aplikaciju za pozivanje i pristupite podešavanjima aplikacije za pozivanje dodirom na tri tačkice taster.

2. U podešavanjima dodirnite na kategoriju “Nalozi za pozivanje”.



3. Zatim, ukoliko je vaš telefon DualSIM, dodirnite na broj koji želite da bude preusmeren.



4. Kada se nađete u podešavanjima broja koji želite da preusmerite imaćete opciju “Preusmeravanje poziva” na koju treba da dodirnete.

5. Nakon kratkog vremena učitavanja po dodiru na opciju “preusmeravanje poziva” pojaviće vam se sve neophodne opcije.

6. Da biste aktivirali stalno preusmeravanje poziva, dodirnite na opciju “Uvek prosledi”, unesite broj na koji želite da prosledite pozive i dodirnite na taster “potvrdi”.

7. U slučaju da žellite da vaši pozivi budu preusmereni samo kada ste zauzeti, nedostupni ili ukoliko ne odgovorite na poziv nakon minut, onda koristite opcije ispod “Uvek prosledi”. One iste način aktiviraju, jednostavnim unosom broja na koji želite da pozivi budu prosleđeni.

Nadamo se da vam je ovo pomoglo i da ćete biti zadovoljni ovom funkcijom.