Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako preuzeti aplikacije sa Google Play prodavnice u APK formatu!?

Kako preuzeti aplikacije sa Google Play prodavnice u APK formatu!?

Postoji mnogo razloga koji će vas navesti da se zapitate da li sa Google Play prodavnice mogu da se preuzmu aplikacije u APK formatu. Ukoliko ste se već pitali da li je to moguće i kako se to radi, evo našeg doprinosa gde vam pružamo odgovor i detaljno uputstvo za preuzimanje aplikacija u APK formatu sa Google Play prodavnice. 

Zamislite da ste upravo platili aplikaciju i počeli da je instalirate. Neku veliku, naprednu aplikaciju ili igricu koju jedva čekate da probate. Zamislite sve to ali i iznenadno obaveštenje koje kaže “nemate dovoljno memorije”!

 



Nedavno smo imali pitanje na našoj FB stranici koje glasi “zašto ja na mom LG L Bello telefonu ne mogu da instaliram igricu koju vi igrate na istom telefonu u recenziji koju ste uradili?” Odgovor je prost ali i neprijatan, šta više odgovor dobijate pri pokušaju instalacije te igrice gde piše “aplikacija nije dostupna za vaš region”.  

Šta činiti u ovim i mnogim drugim sličnim situacijama? Tada je jedino rešenje da aplikaciju preuzmete u APK formatu i instalirate je sa memorije telefona. Evo kako da uradite to. Postoji dva zgodna načina, na vama je da se odlučite koji vam najviše odgovara. 

Pre nego što nastavite dalje savetujemo da pročitate tekst sa priloženog linka ako ne znate šta je APK datoteka:

>> Šta je APK da toteka <<

Kako preuzeti aplikaciju sa Google Play prodavnice putem ekstenzije na internet pregledaču

Ako želite da preuzmete nekoliko aplikacija ili jednostavno volite da radite sve preko računara onda će vam ova ekstenzija za Google Chrome i Firefox biti idealna. Kao i uvek, ekstenzija je jednostavni dodatak za internet pregledač koja olakšava i uprošćava gomilu aktivnosti pri preuzimanju aplikacija sa Google Play prodavnice. Evo šta treba da uradite:

1. Preuzmite dodatak sa priloženog linka koji je kompatabilan sa oba pomenuta internet pregledača



>> Chrome Extension <<

>> Firefox Extension <<

2. Sada kada ste dodali ekstenziju na Google Play prodavnici pokraj svakog tastera instaliraj imaćete taster “Download APK” taster.

3. Kada kliknete na njega moraćete da dodate svoju email adresu koju koristite na Google Chrome-u i svom telefonu, zatim šifru i ID uređaja.



4. Da bi ste došli do ID uređaja pokušajte na sledeće načine:

A. u aplikaciji za pozivanje ukucajte sledeće: *#*#8255#*#*. Nakon unošenja navedenog pojaviće vam se crni ekran sa brojnim informacijama. Ono što vama treba je u produžetku skraćenice “aid”.



B. Ukoliko vam se ne prikaže crni ekran sa brojnim informacijma, ID telefona možete dobiti uz pomoće jedne male aplikacije. Preuzmite je i instalirajte sa priloženog linka:

>> Device ID <<

7. Kada unesete email, lozinku i ID svog Android uređaja, preuzimanje će biti započeto. U daljem tekstu pročitajte kako da sada instalirate preuzetu aplikaciju u APK formatu.

8. Uz sve ovo, na svom Android uređaju treba da štiklirate opciju “nepoznati izvori”. Na priloženom linku imate detaljno uputstvo koje pokazuje kako se to radi:

>> Kako štiklirati opciju “nepoznati izvori” <<

9. Zatim povežite svoj Android uređaj sa računarom putem USB kabla. Cilj je da se drajveri preko interneta automatski preuzmu i instaliraju. Ukoliko se to ne desi moraćete da “proguglate” drajvere za svoj uređaj.

10. Kada računar prepozna vaš uređaj i prikaže vam particije telefona, jednostavno prebacite preuzetu aplikaciju koja je u APK formatu na memoriju telefona.

11. Sada preko svog telefona samo pronađite prebačenu aplikaciju i dodirom na nju započnite instalaciju.

>> Preuzmite najbolje aplikacije koje se ne mogu naći na Google Play prodavnici! (VIDEO) << 

>> Kako skinuti pesmu sa YouTube na telefon? (VIDEO) <<

Kako preuzeti aplikaciju u APK formatu sa Google Play prodavnice putem sajta

1. Uputite se u Google Play prodavnicu i pronađite aplikaciju koju želite da preuzmete.

2. Kopirajte ID aplikacije odnosno link koji vodi ka toj aplikaciji na Google Play prodavnicu.

3. Uputite se na sajt Evozi.com gde treba da nalepite link u prazan prozor. Kada to učinite samo kliknite na plavi taster “Generate Download Link”.

4. Kada se link generiše pojaviće se zeleni taster na kom piše “Click here to download - naziv aplikacije - here”.

5. Kliknite na zeleni taster kako bi preuzimanje bilo započeto.

6. Kada preuzmete aplikaciju jednostavno je prebacite na telefon i učinite isto što smo naveli u prošlom načinu. Ukoliko vam je previše komplikovano to oko instaliranja APK datoteke na Android uređaj, na priloženom linku imate detaljno uputstvo:

>> Kako instalirati APK datoteku na Android uređaju? <<