Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako preuzeti sve slike i video snimke iz Google Slike aplikacije?

Kako preuzeti sve slike i video snimke iz Google Slike aplikacije?

Evo kako da skinete sve slike i video zapise koje ste do sada sačuvali u "Google Photos" tj. Google Slike aplikaciji. 

 

Google Slike godinama unazad predstavlja jednu od najboljih foto usluga zahvaljujući svom besplatnom, neograničenom skladištu. To se završava u junu 2021. godine. Ako želite da se prebacite sa Google Slika na neku drugu uslugu, evo kako da izvezete biblioteku slika i video zapisa.

 



Počev od juna sledeće godine, svaka nova fotografija ili video zapis za koji napravite rezervnu kopiju na Google slikama počeće da se računa u ograničenje skladišnog prostora. To se neće odnositi na bilo koju od fotografija „visokog kvaliteta“ za koje ste napravili rezervnu kopiju tokom poslednjih pet godina, ali to znači da ćete na kraju morati da platite za skladište. Google ima pristupačne planove za to, ali nekim ljudima je naplaćivanje bilo koje cene dovoljno da počnu tražiti alternative.

>> Google Slike više neće čuvati vaše fotografije besplatno! <<

Doduše, postoje i neke pristojne opcije! Za korisnike iPhone-a, Apple-ov iCloud Drive je upravo postao mnogo atraktivniji jer podržava mnoge funkcije kao i Google Slike, ali sa boljom integracijom sa iOS-om i macOS-om. Cene za skladištenje su takođe slične.

Za mnoge je neograničeno skladištenje neophodno, što Amazon Photos čini ubedljivim . Oni koji imaju pretplatu na Amazon Prime dobijaju pristup neograničenoj rezervnoj kopiji fotografija u punoj rezoluciji kao deo svoje godišnje pretplate od 120 dolara. Rezervne kopije videa su ograničene na 5 GB, ali ovo je i dalje vrlo ubedljiva ponuda.

Kako da preuzmete tj. izvezete sve fotografije ili video zapise iz Google Slike aplikacije?

Ako nameravate da se isključite iz Google Slika, očigledno ćete želeti da ponesete biblioteku fotografija sa sobom. Srećom, Google ovo čini relativno lakim.

U uobičajenoj web aplikaciji Google Slike možete lako da preuzmete velike serije fotografija i video snimaka tako što ćete ih odabrati, ali zapravo postoji brži način za izvoz celokupne biblioteke Google Slika - Google arhiviranje. Evo kako to funkcioniše.



Posetite Google arhiviranje

Prvo što ćete morati da uradite da biste izvukli slike i video zapise iz Google Slika je pristup kompanijskoj usluzi Google Arhiviranje. Ova usluga nudi mogućnost brzog i jednostavnog izvlačenja svih podataka iz gotovo bilo kog Google proizvoda i ubedljivo je najefikasniji način za preuzimanje biblioteke Google Slika. Google arhiviranju možete pristupiti na takeout.google.com sve dok ste prijavljeni na svoj nalog

Izvezite biblioteku Google Slika



Kada pristupite arhiviranju, moraćete da pritisnete „Opozovi sve izbore“. Zatim pomerite stranicu nadole dok ne ugledate Google Slike kao opciju. Označite polje za potvrdu pored Google Slike i pređite na sledeći korak.

Izaberite kako ćete preueti podatke Google Slika



Za većinu ljudi izvezene datoteke iz njihove biblioteke Google Slika ni na koji način neće biti male. Srećom, postoji puno mogućnosti. Na svoj e-mail možete poslati vezu za preuzimanje sa .zip ili .tgz datotekama veličine između 1 GB i 50 GB. Alternativno, možete dodati datoteke direktno na Google Disk, Dropbox , OneDrive ili Box.

Igrajte igru čekanja

Kada uspešno započnete izvoz Google biblioteke vaših fotografija, trebaće vam od nekoliko sati do nekoliko dana da Google u potpunosti prikupi sve te podatke u zavisnosti od toga koliko treba preuzeti. Na donjoj slici kao primer koristio sam samo album od par slika. Kada je preuzimanje spremno, Google će vam poslati e-poštu i podaci će biti dostupni za preuzimanje sa Google Arhiviranja.