Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako prinudno zaustaviti aplikaciju na telefonu? [Force Close]

Kako prinudno zaustaviti aplikaciju na telefonu? [Force Close]

Evo kako da zatvorite aplikaciju koja "zaglupela" i neće da radi. To se zove "nasilno" ili "prinudno" zaustavljanje aplikacije i to može privremeno da reši problem koji se povremeno javlja. 

Nerviraju vas određene aplikacije koje troše resurse vašeg telefona, a ne želite da ih uklonite, već samo da ih privremeno isključite. U daljem tekstu pogledajte detaljno, korak po korak uputstvo kako da prisilno zaustavite aplikaciju. 

 



Ponekad aplikacije na vašem Android telefonu ne rade kako treba. Postoje dva scenarija:

- Kada prestanu sa radom 

- Kada nepravilno rade u i crpe resusre vašeg uređaja.

U prvom slučaju ćete biti obavešteni o tome. Na ekranu će se pojaviti upozorenje koje objavljuje nepravilan rad aplikacije. 

Dodirnite dugme "Prisilno zatvori" da biste isključili neispravnu aplikaciju.

U drugom slučaju, kada ne vidite upozorenje ili se čini da je aplikacija preterano tvrdoglava, možete je ručno isključiti sledeći ove korake:



  1. Otvorite Podešavanja

  1. Odaberite Aplikacije. Na nekim Samsung telefonima dodirnite karticu Opšte na vrhu Podešavanja, a zatim odaberite stavku Menadžer aplikacija.

  2. Dodirnite karticu Pokretanje da biste pregledali samo aktivne ili pokrenute aplikacije. Ili možete prevlačiti ekran ulievo dok se ne pojavi kartica Pokretanje (eng. running ). Kod novijih modela Samsunga odabirom Aplikacije dobijate spisak aplikacija.



  3. Odaberite aplikaciju koja vam stvara probleme

  1. Dodirnite dugme Zaustavi ili Prinudno zaustavi. To će zaustaviti rad aplikacije.



 

Nakon zaustavljanja aplikacije, pokušajte da je ponovo otvorite da biste proverili da li radi. Ako i dalje ima problema, obratite se programeru. U Google Play prodavnici u ladici za navigaciju odaberite Moje aplikacije, a zatim odaberite spornu aplikaciju da biste otvorili ekran sa opisom. Spustite se do dna ekrana i odaberite opciju Pošalji e-poštu. Pošaljite programeru poruku koja opisuje problem.