Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako promeniti izgled emotikona na telefonu?

Kako promeniti izgled emotikona na telefonu?

Evo kako da promenite emotikone na telefonu i umesto onih fabričkih koristite neke sa drugih telefona ili verzija Android-a.

Komunikacija preko interneta je evoluirala tokom godina te često koristimo razne alternative kako bi svoju poruku dotatno dočarali. Te alternative mogu biti GIF togorafije, stikeri ili emotikoni. 

 



Budući da su emotikoni prvi alternativni način izražavanja kroz poruke, njihov izgled se često menjao tokom godina. Samim tim, danas imamo veliki broj različitih tema za emotikone. Primera radi, Samsung telefoni imaju drugačije emotikone od Pixel telefona. Isto tako je sa određenim platformama kao što su Facebook, Google+ ili Twitter.

Ono što bi mnogi korisnici pametnih telefona voleli da urade je da sami izaberu vrstu emotikona koje bi koristili. To je u suštini moguće, ali samo ako su određeni uslovi ispunjeni. Evo kako da zamenite sistemske emotikone za neke druge koji vam se više dopadaju.

Nemodifikovani telefoni [Non-Root]

Nažalost, ne postoji način da se na sistemskom nivou promeni tip emotikona ukoliko uređaj prethodno nije root-ovan. Moguće je promeniti emotikone na bazi aplikacije, ali ne i na bazi celog telefona, što znači da ćete imati različite emotikone pri korišćenju različitih aplikacija.

No, ukoliko imate nemodifikovani Android 8 Oreo telefon, najbolji način da promenite tip emotikona je uz pomoć Substratum-a. Više o toj aplikaciji možete saznati na priloženom linku:

>> Substratum aplikacija može u celosti promeniti izgled Android platforme! (VIDEO) <<

Modifikovani telefoni [Root]

U slučaju da ste već root-ovali svoj telefon, ili barem planirate da to uradite, onda je menjanje emotikona na nivou sistema lak posao. I naravno, ove promene se odnose na sve aplikacije koje koristite tj. putem kojih želite da razmenjujete poruke sa emotikonima.



Postoji aplikacija koja to radi za vas na jedan vrlo jednostavan i intuitivan način. Evo procedure:

1. Preuzmite i instalirajte aplikaciju “Emoji Switcher” sa Google Play prodavnice ili priloženog linka:

>> Emoji Switcher <<

2. Pokrenite Emoji Switcher aplikaciju i dodelite joj root dozvole.

3. Dodirnite na taster za dodatne opcije i u padajućem panelu odeberite tip emotikona.



4. Sačekajte da aplikacija preuzme emotikone, instalira ih i upita vas da restartujete vaš telefon.

5. Potvrdite restartovanje telefona i sačekajte da se on ponovo uključi.

6. Pokrenite neku aplikaciju za dopisivanje i probajte nove emotikone.

Kako bi vratili stare emotikone, jednostavno pokrenite “Emoji Switcher” aplikaciju i dodirnite na opciju “Restore default”.