Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako promeniti izgled notifikacionog panela!

Kako promeniti izgled notifikacionog panela!

Ukoliko vaš telefon pokreće neki custom ROM, onda ste u mogućnosti da promenite dozajn notifikacionog panela tj. panela sa skraćenicama!

Razlozi prelaska sa zvaničnog operativnog sistema na neki custom ROM mogu biti razni. Neko se odlučuje na to zarad nadogradnje na noviju verziju Android-a, neko jednostavno želi Android platformi koja pruža bolje performanse samog uređaja, a neko uživa u tome da prilagodi ceo korisnički izgled perma svom ukusu.

 



Prilagođavanje korisničkog izgleda je u današnje vreme otišlo baš daleko! Moguće je promeniti izgled fioke sa aplikacijama, zatim samu boot animaciju, kao i temu ikonica! Međutim, sada je moguće menjati izgled notifikacionog panela, odnosno panela sa srkaćenicama prema WiFi, Bluetooth, NFC i sličnim opcijama. Žargonski rečeno, korisnici čiji telefon pokreće custom ROM su u mogućnosti da menjaju izgled “Header-a”.

Takozvani “Custom Header” je moguće menjati isključivo kod custom ROM-ova kao što su OmniROM, Resurrection Remix, Dirty Unicorns, AOSP Extended i slični njima. To znači da će podržani custom ROM-ovi u podešavanjima imati posebnu kategoriju gde ćete moći da menjate izgled notifikacionog panela.

Kada pristupite “Headers” kategoriji, na raspolaganju će biti neke osnovne teme. No, mi bismo vam preporučili neke koje možete preuzeti sa Google Play prodavnice. Naša preporke su:

 

 Wavvy Time Contextual Headers– снимак екрана

 



Ukoliko volite da vam se izgled notifikacionog panela menja prema vremenskoj prognozi ili dobu dana tj. noći, onda preporučujemo “Wavvy Time Contextual Headers”. U slučaju da vam se sve ovo dopada, a nemate custom ROM na svom telefonu, ne znate šta je uopšte to i kako se instalira, onda se na priloženim linkovima možete informisati o svemu:

>> Šta je ROOT, Recovery i Custom ROM? <<

>> Kako pronaći i instalirati CustomROM na telefon ili tablet? <<