Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako promeniti šifru za Twitter na telefonu?

Kako promeniti šifru za Twitter na telefonu?

Evo kako da promenite lozinku za svoj Twitter nalog preko aplikacije na telefonu. 

Bezbednost na internetu je među korisnicima prilično zapostavljena jer mnogo njih nije dodatno osiguralo svoje lične podatke. A verujte nam na reč kada vam kažemo da je lako moguće utvrditi gde radite, na koji način idete na posao, gde živite, koga najčešće pozivate, koji su vam omiljeni kontati, sa kim se dopisujete, šta pišete u svojim porukama i još mnogo toga.

 



Dovoljno je pristupiti Google nalogu ili nekom od naloga društvenih mreža koje koristite i sve te informacije su napadačima na raspolaganju. Jezivo, zar ne? Da stvar bude još bizarnija, zbog neinformisanosti korisnici često ne aktiviraju dodatnu zaštitu svojih naloga i zato budu žrtve špijuniranja ili pak otimanja identiteta.

>> Kako “otpratiti” sve one koji vas ne prate na Twitter-u? (VIDEO) <<

>> Kako ugasiti automatsko puštanje videa u Twitter aplikaciji!? <<

Mi želimo da promenimo to ukazivajući vam na problem, ali i na potencijalna rešenja. Samim tim, danas želimo da vam pokažemo kako da dodatno osigurate svoj Twitter nalog. Uvek je pametno jednom godišnje promeniti lozinku na svom Twitter nalogu i tako preventivno obezbediti svoju privatnost. U današnjem uputstvo ćemo vam pokazati kako da promenite lozinku na Twitter-u, direktno sa telefona, koristeći Twitter aplikaciju. 

Takođe, predlažemo da dodatno obezbedite svoj Twitter nalog aktiviranjem prijavljiavanja u dva koraka. Detaljno uputstvo za podešavanja verivikacije u dva koraka za Twitter imate na priloženom linku:

>> Kako aktivirati prijavljivanje u dva koraka za Twitter? <<

Kako promeniti lozinku na Twitter-u?

Menjanje lozinke je prva stvar koju treba da uradite. Ne bi bilo loše da to radite barem jednom godišnje. Ako do sada to niste uradili, prilažemo vam “korak po korak” koje će vam pomoći da to uradite:

1. Pokrenite Twitter aplikaciju i dodirnite na vašu profilnu fotografiju.



2. Dodirnite na kategoriju “Podešavanja i privatnost”.

3. Dodirnite na kategoriju “Nalog”.

4. Na listi pronađite kategoriju “Lozinka” i dodirnite na nju.

5. U prvo prazno polje unesite trenutnu lozinku, dakle onu kojom se sada prijavljujete na svoj Twitter nalog.



6. U naredna dva prazna polja unesite vašu novu lozinku. Imajte na umu da nova lozinka treba da ima minimum 6 karaktera, a najbolje bi bilo da kombinujete velika i mala slova, zajedno sa brojevima.

7. Na kraju samo dodirnite na “Ažuriraj lozinku” taster.

>> Kako koristiti nove vezane Tweet-ove na Twitter-u? <<

>> Preuzmite Twitter Lite koji je sada nativna Android aplikacija! <<