Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako promeniti lozinku na Twitter-u i verifikaciju u dva koraka?

Kako promeniti lozinku na Twitter-u i verifikaciju u dva koraka?

Evo kako dodatno da osigurate svoj nalog na Twitter-u i na taj praktično zauvek onemogućite neovlašćen pristup.

Bezbednost na internetu je među korisnicima prilično zapostavljena jer mnogo njih nije dodatno osiguralo svoje lične podatke. A verujte nam na reč kada vam kažemo da je lako moguće utvrditi gde radite, na koji način idete na posao, gde živite, koga najčešće pozivate, koji su vam omiljeni kontati, sa kim se dopisujete, šta pišete u svojim porukama i još mnogo toga.

 Dovoljno je pristupiti Google nalogu ili nekom od naloga društvenih mreža koje koristite i sve te informacije su napadačima na raspolaganju. Jezivo, zar ne? Da stvar bude još bizarnija, zbog neinformisanosti korisnici često ne aktiviraju dodatnu zaštitu svojih naloga i zato budu žrtve špijuniranja ili pak otimanja identiteta.

>> Kako “otpratiti” sve one koji vas ne prate na Twitter-u? (VIDEO) <<

>> Kako ugasiti automatsko puštanje videa u Twitter aplikaciji!? <<

Mi želimo da promenimo to ukazivajući vam na problem, ali i na potencijalna rešenja. Samim tim, danas želimo da vam pokažemo kako da dodatno osigurate svoj Twitter nalog. Ranije smo pisali o Google nalogu i verifikaciju u dva koraka pa ako do sada to niste uradili, evo detaljnog uputstvo koje će vam pomoći da sve podesite kako treba:

>> Kako aktivirati verifikaciju u dva koraka i opciju Google Upit? <<

Kako promeniti lozinku na Twitter-u?

Menjanje lozinke je prva stvar koju treba da uradite. Ne bi bilo loše da to radite barem jednom godišnje. Ako do sada to niste uradili, prilažemo vam “korak po korak” koje će vam pomoći da to uradite:1. Pokrenite Twitter aplikaciju i dodirnite na vašu profilnu fotografiju.

2. Dodirnite na kategoriju “Podešavanja i privatnost”.

3. Dodirnite na kategoriju “Nalog”.

4. Na listi pronađite kategoriju “Lozinka” i dodirnite na nju.5. U prvo prazno polje unesite trenutnu lozinku, dakle onu kojom se sada prijavljujete na svoj Twitter nalog.

6. U naredna dva prazna polja unesite vašu novu lozinku. Imajte na umu da nova lozinka treba da ima minimum 6 karaktera, a najbolje bi bilo da kombinujete velika i mala slova, zajedno sa brojevima.

7. Na kraju samo dodirnite na “Ažuriraj lozinku” taster.Kako aktivirati verifikaciju u dva koraka prilikom prijavljivanja na Twitter?

*Napomena

U slučaju da priložene slike previše sitno prikazuju korake, predlažemo da klikom na njih pristupite slici u punoj rezoluciji.

1. Pokrenite Twitter aplikaciju i dodirnite na vašu profilnu fotografiju.

2. Dodirnite na kategoriju “Podešavanja i privatnost”.

3. Dodirnite na kategoriju “Bezbednost”.

4. Dodirnite na opciju “Verifikacija prijave”. 

5. Štiklirajte opciju “Verifikacija prijavljivanja”.

6. Pročitajte kako verifikacija u dva koraka funkcioniše i dodirnite na taster “Početak”

7. Unesite lozinku pomoću koje se na uobičajeni način prijavljujete na svoj Twitter nalog i dodirnite na taster “Potvrdi”.

8. Na kraju dodirom na taster “Pošalji kod” potvrdite da imate pristup broju koji se završava sa četiri broja kao što vam je u aplikaciji prikazano.

9. I poslednji korak je unos koda koji vam je stigao putem SMS poruke.

10. Ako samtrate da će vam biti lakše da se prijavljujete jednim istim kodom, onda dodirnite na “Dobij rezervni kod” taster.

11.  Sačuvajte taj kod na sigurno mesto jer se u buduće možete i pomoću njega prijaviti. Naravno, u slučaju da vam vaš telefon tada nije pri ruci. 

To bi bilo to! Kao što vidite, nije komplikovano. Da podsetimo, svako sledeće prijavljivanje na Twitter će zahtevati PIN kod koji će vam stizati na registrovani mobilni telefon putem SMS poruke.

>> Kako koristiti nove vezane Tweet-ove na Twitter-u? <<

>> Preuzmite Twitter Lite koji je sada nativna Android aplikacija! <<