Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako rešiti jedan od najiritantnijih problema pri punjenju telefona?

Kako rešiti jedan od najiritantnijih problema pri punjenju telefona?

Evo kako da punite svoj telefona, a da se on pritom ne vuče po podu, visi ispod utičnice i slično. Sve što vam je potrebno je građevniski skalpel, prazna plastična boca šampona ili kupke i malo mašte.

Jedan od najiritantnijih problema svih korisnika pametnih telefona je njihovo punjenje. Zašto? Pa iz više razloga! Prvo, dugo se pune. Nisu toliko česti telefoni sa sistemima brzog punjanja, te punjenje telefona zna da potraje. U tome za sada ne možemo da vam pomognemo.

 



Drugo, organizacija kablova! Koliko puta vam se desilo da ostavite telefon na pod, pored utičnice, pa ga slučajno šutnete ili zgazite u prolazu? Realno, ovo i još gomulu sličnih situacija, uopšte nije retkost! Šta ako vam kažemo da postoji super način da organizujete kablove punjača i da svoj telefon punite mnogo pametnije?

Ako volite ponekad da se upustite u takozvani “uradi sam” (eng. do it yourself, skr. DIY) projekat, onda ćete biti oduševljeni “korpicom" za punjenje telefona! U pitanju je ručno napravljena korpuca koja se drži za punjač koji je uključen u utičnicu. Korisnik samo treba da ubaci telefon u koripicu i poveže ga sa punjačem. Sve što vam je potrebno od alata da biste napravili ovu korpicu je skalpel ili makaze.

Evo šta treba da uradite da biste napravili korpicu za punjenje pametnih telefona:

1. Pronađite neku iskorišćenu bocu od šampona ili kupke i dobro je operite. Takođe, jako je bitno da boca bude duboka, kasnije ćete saznati zašto.



2. Odstranite poklopac i nalepnice.

3. Uzmite skalpel i isecite vrh boce. Zatim odredite koja strana boce će biti “uvo” korz koje će proći punjač pa odstranite ono što ostane. Dubina korpice zavisi od vašeg pametnog telefona. To generalno može biti proizvoljnih mera. Budite kreativni i sami oblikujte izgled “uva”.



4. Pomoću svog punjača izrežite “uvo” tako da punjač prođe kroz njega. Potrudite se da to bude knap.

*U našem slučaju, utičnica za koju smo pravili korpu je vertikalno montirana. Po pravilu, sve utičnice treba da budu horizontalno montirane. Dakle, proverite kako vam je utičnica montirana i prema tome izrežite “uvo”.



5. Provucite punjač kroz uvo i zajedno sa korpom uključite ga u utičnicu! Povežite telefon sa punjačem i ubacite ga u korpu koja visi!

To je to! Ovo je odličan način da se organizuje punjenje telefona. Na ovaj način, telefon nikada neće biti zgažen, zakačen nogom, oboren sa police i slično. A da ne govorimo to tome što ćete uvek znati u gde vam je telefon.