Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako root-ovati HTC Desire 620g telefon? [SuperSU]

Kako root-ovati HTC Desire 620g telefon? [SuperSU]

Ovo je uputstvo koje će vam pomoći da root-ujete svoj HTC Desire 620g i podesite SuperSU aplikaciju za manipulaciju pristupa root-u, umesto onih kineskih koje skoro niko i ne razume…

Nećemo dugo govoriti o tome zašto je bitno root-ovati telefon. Pre svega, dobro je imati pristup root-u u situacijama kada telefon pokreće starija verzija Android-a. Zarad modifikovanja bilo koje verzije Android-a pristup root-u je jednostavno neophodan.

Zatim je dobro imati root-ovan telefon zbog instaliranja nekih aplikacija koje zahtevaju root. “SCR Screen Recording” je aplikacija koja ne može da radi bez root-a na telefonima koje pokreće Android ispod verzije LolliPop.



No, root je potreban i u momentima kada korisnik želi da na svom telefonu instalira Custom Recovery.

>> Kako instalirati CWM Recovery na HTC Desire 620g? <<

Kako biste svoj telefon osposobili za dalje modifikacije, root-ujte ga na sledeći način.

*Odricanje odgovornosti

Napominjemo da postoji rizik da telefon bude pokvaren ukoliko se negde pogreši ili loše isprati uputstvo. Budući da mi nismo tvorci CWM recovery datoteke ili bilo čega drugog vezano za HTC Desire 620g, odričemo se svih odgovornosti. Sve što smo do zada pisali o HTC Desire 620g smo lično probali tako da su šanse da nešto krene naopako veoma male.

Kako root-ovati HTC Desire 620g DualSIM telefon?

1. Sa priloženog linka, na svom računaru preuzmite i instalirajte iRoot program:



>> iRoot <<

2. Na telefonu aktivirajte opciju “USB Otklanjanje grešaka". Ako ne znate kako se to radi, priloženo uputstvo će vam pomoći:

>> Kako aktivirati USB otklanjanje grešaka i čemu to služi!? <<

3. Sa priloženog linka preuzmite i instalirajte ADB drajvere na svoj računar:



>> ADB Drivers 1.3 <<

3. Pokrenite iRoot apliakciju i započnite root-ovanje. U toku root-ovanja, telefon će zatražiti dozvolu da se putem ADB-a poveže sa računarom. Dozvolite to naravno.

4. iRoot će nakon nekog vremena uspešno završiti root-ovanje gde će na računaru biti prikazana poruka “root success”. Imajte u vidu da tokom root-ovanja telefon može biti restartovan jednom ili više puta.



5. Kada se uverite da je telefon root-ovan, sa priloženog linka preuzmite apliklaciju “Root Explorer”:

>> Root Explorer <<

6. Kako biste instalirali Root Explorer sa memorije telefona potrebno je da aktivirate opciju “Nepoznati izvori”. Ako ne znate kako se to radi, na priloženom linku imate detaljno uputstvo:

>> Kako aktivirati opciju “nepoznati izvori”? <<

7. Instalirajte Root Explorer aplikaciju, otvorite je, na vrhu ekrana dodirnite na taster “Mount R/O i uputite se u fasiklu: system/app i na listi obrišite SuperUser.apk ili KingRoot.apk tj. bilo koju aplikaciju koja je zadužena za davanje dozvola za pristup root-u.

8. Sa Google Play prodavnice ili direktno sa priloženog linka preuzmite i instalirajte aplikaciju “SuperSU”:

>> SuperSU <<

9. Nakon isntalacije startujte je. Tada će od vas tražiti da ažurirate binarni kod. Pristanite na to putem telefona, ne preko CWM ili TWRP recovery-a.

10. Ako SuperSU u jednom momentu zatraži da restartujete telefon, vi to uradite. Nakon restarta ponovo startujte SuperSU i ažurirajte binarni kod.

To bi trebalo da bude to. Ako nešto krene napako uvek možete da instalirate zvanični operativni sistem Android 4.4.2 KitKat. Evo uputstva koje vam može pomoći da to uradite:

>> Kako instalirati zvanični Android 4.4.2 KitKat na HTC Desire 620g? <<