Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako root-ovati Sony Xpera XA Ultra telefon? [Magisk]

Kako root-ovati Sony Xpera XA Ultra telefon? [Magisk]

Ovo je detaljno uputstvo za root-ovanje Sony Xperia XA Ultra telefona kojeg pokreće Android 7 Nougat verzija. Evo šta treba da uradite…

Sony Xperia XA Ultra je telefon koji spada u viši deo srednje klase, sa dizajnom koji podrazumeva vrlo tanke ivice na bokovima ekrana. Njegove karakteristike su itekako adekvatne za Android 7 Nougat operativni sistem i telefon radi samim tim radi odlično.


Međutim, sve još mnogo bolje kod ovog telefona kada na njemu mogu da se koriste aplikacije koje zahtevaju root. Takođe, ovaj telefon dolazi sa mnoštvo preinstaliranih aplikacija i servisa koje bi korisnici mogli da izbrišu ukoliko je telefon root-ovan.



>> Sony Xperia XA Ultra - karakteristike i cene <<

>> Sony Xperia X - Test (VIDEO) <<

Uglavnom, mnogo toga postaje moguće jednom kada se telefon root-uje, to znate i sami. Shodno tome, mi smo rešili da vam pokažemo kako da to uradite.

*Napomena

Root-ovanje Xperia XA Ultra uređaja može dovesti do softverskog kvara. Gubi se garancija, DRM ključevi, kao i X-Reality i Image optimizacija nakon otključavanja booloader-a. DRM ključeve možete sačuvati ali samo pre otključavanja bootloader-a, a uputstvo za to možete pronaći OVDE. Svi podaci sa telefona će biti izbrisani nakon otključavanja bootloader-a.

Kao što ste i sami pročitali, ništa se ne može uraditi ukoliko je bootloader i dalje zaključan. Ako ste voljni da to uradite, onda možete da krenete sa sledećom procedurom.



1. Prvo utvrdite da li je vaš bootloader ustvari zaključan ili ne. To možete uraditi unosom koda *#*#7378423#*#* u aplikaciji za pozivanje, pa dodirom na “Service Info” pa na “Configuration” i na kraju proverite status “Bootlaoder unlock allowed”. Ako piše “Yes” onda je otključan, u suprotnom nije.

2. Sa ovog LINKA preuzmite ADB i Fastboot drajvere za Sony XA Ultra telefon.

3. Sa ovog LINKA preuzmite Flashtool sa integrisanim “Xperifirm 0.9.23.2” za Windows.

4. Na ovom LINKU ispratite zvanična Sony navođenja kako bi dobili kod i nakon toga nalepite kod u “BLU” prozorčiću u okviru “Flashtool” programa. OVDE imate video instrukcije ceo postupak otključavanja bootloader-a.



5. Preuzmite sledeće datoteke za vaš telefon:

- Magisk Manager

- TWRP recovery



- Boot

6. Isključite telefon i pomoću Flashtool alatke flešujte samo “BOOT_DELIVERY” iz Marshmallow firmware slilke. Isključite sve ostale particije. Trebalo bi da vidite samo “"boot_delivery.xml" u "Content" isečku.

7. Ponovo isključite telefon i prebacite ga u Fastboot stanje tako što ćete, dok je telefon isključen, da držite taster za pojačavanje tona dok telefon povezujete sa računarom.

8. Preuzetu “Boot” sliku i “TWRP Recovery” sačuvajte u “C:\Flashtool\x10flasher_lib” fasciklu i preimenujte ih u “boot.img” i “recovery.img”.

9. Dok držite “shift” taster, desnim klikom preko prazne površine fascikle u kojoj se nalazite inicirajte padajući panel i kliknite na “Open in command window”.

10. Flešujte recovery i boot unosom sledećih komandi, jednu po jednu:

- fastboot flash boot boot.img

- fastboot flash recovery recovery.img

11. Sada raskačite telefon sa računara i pokrenite TWRP recovery dugim pritisok na taster za utišavanje tona i uključivanje telefona.

12. Kada se TWRP recovery pokrene, na zahtev za password samo kliknite na “Cancel” i prevucite prst preko ekrana gde piše “Swipe to allow”.

13. Potom formatirajte “userdata” particiju kako bi uklonili svu internu enkripciju za TWRP opopravak datoteka. Dakle, idite na “Wipe” kategoriju i dodirnite na “Format data”. Ovo će izbrisati sve vaše datoteke na memoriji telefona. Ukoliko ovo ne uradite, telefon će se konstantno restartovati.

14. Restartujte telefon. To može potrajati i do 15 minuta. Kada se Android pokrene samo ispratite navođenja.

15. Instalirajte “Magisk” aplikaciju koju smo vam u petom koraku rekli da preuzmete. Kako bi mogli da to uradite, prethodno je potrebno aktivirati opciju “Nepoznati izvori”. U slučaju da ne znate kako se to radi, OVDE imate detaljno uputstvo.

16. Pokrenite Magisk Manager aplikaciju i dodirnite na “Download” taster na dnu ekrana. Po završetku preuzimanja se prebacite u TWRP Recovery na ranije opisan način.

17. Kada se ponovo nađete u TWRP Recovery-u, dodirnite na Instal kategoriju, selektujte i flešujte “Magisk-v.1.1.1.zip” datoteku koja se nalazo na lokaciji “/sdcard/magisk manager”.

18. Restartujte telefon i spremni ste za korišćenje root-ovanog Xperia XA Ultra telefona!

Više informacija o svemu možete pronaći OVDE.