Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako rutovati Samsung telefone pomoću CF Auto Root alatke?

Kako rutovati Samsung telefone pomoću CF Auto Root alatke?

CF Auto Root je dobio nadogradnju! Sada podržava preko 300 različitih uređaja!

Ako koristite Samsung pametne telefone i ako sebe smatrate kao Android entuzijaste, onda vam je potpuno jasno o čemu ćemo mi u daljem tekstu govoriti. Naime, CF Auto Root je najlakši mogući način da se Samsung telefon root-uje i pritom da ima funkcionalnu SuperSU aplikaciju.

 



Prema navodiam uglednog XDA programera Chainfire, za kojeg se smatra da je jedan od naprednijih u Android zajednici, CF Auto Root alatka je širom otvorila svoja vrata obezbedivši podršku za brojne druge Samsung telefone. Pored toga što je CF Auto Root veoma lak način da se root-uje telefon, to je i možda najbezbedniji način.

*Chainfire daje intervju u kom govori kako mu je Samsung poklonio kesu sa Galaxy S3 natpisom, unutar koje je kutija i papri sa pomenutim natpisom, a u kutiji sveća! Da li je Samsung hteo da se našali na konto njegovog umetničkog nadimka "Chainfire" ili je ovo provokacija, ostaje misterija... 

Sada, od kako je podrška proširena na više od 300 različitih telefona, brojni korisnici Samsung telefona će na root gledati znatno rasterećenije. Pritom, podrška ne podrazumeva samo nove modele već i nove verzije Android-a. Shodno tome, svi korisnici će moći da root-uju svoj telefon, bez obzira na to koja verzija Android-a ga pokreće…

Osnovne instrukcije o tome kako se koristi CF Auto Root dolaze uz sve neophodne datoteke koje su spakovane u ZIP formatu. Generalno, CF Auto Root se primenjuje putem Odin alatke, u svega par koraka. No, budući da većina Samsung uređaja sada ima KNOX, postoje neke mere koje moraju biti preduzete pre flešovanaj (eng. flashing). Stoga, preporučujemo da uvek pročitate “ReadMe” datoteku.

Na priloženom linku imate stranicu sa svim neophodnim datotekama za preuzimanje. Jednostavno pronađite CF Auto Root za svoj model telefona, preuzmite ga, kao i Odin alatku i ispratite uputstvo koje je takođe priloženo:



>> CF Auto Root <<

Ako ne poznajete baš najbolje engleski jezik, mi ćemo vas ukratko uputiti šta treba da uradite da biste root-ovali telefon:

Odricanje odgovornosti

Mi kao portal PametniTelefoni.rs, a ni programeri koji su kreirali CF Auto Root ne snose odgovornost ukoliko nešto krene naopako. Root-ovanje na ovaj način će pokrenuti brojač koji govori koliko je puta modifikovan telefon, no to može da se reši putem "Triangle Away" aplikacije, nakon root-oivanja naravno. Ako imate KNOX na telefonu, on će definitivno zabeležiti ovu aktivnost što će narušiti garanciju telefona.

Preuzmite odgovarajuću CF Auto Root datoteku

Kako biste preuzeli baš onu datoteku koja vama odgovara, prvo ustanovite tačan model vašeg Samsung telefona. To možete pročitati na kutiji ili ispod baterije telefona. Zatim, kliknite OVDE, kada se učita stranica pritisnite "CTRL+F" i unesite model vašeg telefona. To će automatski pretražiti stranicu i odvesti vas do datoteke koja je vama potrebna.

Očistite šifrovani telefon

Ako je memorija vašeg telefona šifrovana (eng. encripted), korišćenjem CF Auto Root-a ćete formatirati uređaj, odnosno obrisati sve sa njega. 



Ažurirajte Custom Recovery

Ukoliko vam se pojavi greška prilikom flešovanja, proverite da li je vaš Custom Recovery ažuriran. Ako nije, nadogradite ga na najnoviju verziju.

Kako primeniti CF Auto Root

1. Preuzmite Odin3 v1.85 sa ovog LINKA, ukoliko prethodno to niste učinili, i startujte ga.

2. Kliknite na PDA isečak, pronađite prethodno preuzetu CF Auto Root datoteku i odaberite je. 



3. Prebacite svoj telefon u "Download" režim. Ako ne znate kako se to radi, samo pretražite na internetu "How to put my Samsung >model telefona< in Download mode". Tada će vam se pojaviti video fotografija koja demonstrira to.

4. Kada svoj telefon prebacite u Download režim, unutar Odin3 alatke kliknite na "Start". Po samom završetu Odin3 alatke telefon će se sam restartovati i odraditi dodatan posao. 

5. Ako vaš telefon nakon drugog restartovanja ne uspe da podigne Android, prebacite se u recovery i odradite "Wipe Cache" i "Format data"