Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako sa telefona poslati velike fajlove preko email-a? [DO 10GB] (VIDEO)

Kako sa telefona poslati velike fajlove preko email-a? [DO 10GB] (VIDEO)

Evo kako da pošaljete velike datoteke, veličine i po 10 GB, direktno sa telefona koristeći email i aplikaciju koja se naziva “WeTransfer”!

Razmena datoteka putem interneta je sasvim normalna stvar. Obično ona funkcioniše uz neki “cloud” servis. Međutim, kada treba da pošaljete neku malu veću datoteku, šteta ke opteretiti svoj lični cloud servis samo zbog toga. Plus, sve to ne deluje provesionalno ukoliko datoteke razmenjujete sa klijentom. 

 



Jedan od servisa koji vam omogućava da razmenjujete datoteke, praktično u hodu i bez opterećivanja sopstvenog cloud prostora za skladištenje, je WeTransfer. Sve što treba da uradite je da nakačite datoteku koja može biti veličine 10 GB, unesete svoju email adresu i email adresu osobe kojoj šaljete datoteku.

WeTransfer za desktop ili laptop računare dozvoljava razmenu dadoteka koje ne zauzimaju više od 2 GB skladišnog prostora. Međutim, ukoliko koristite WeTransfer aplikaciju, na raspolaganju vam je 10 GB za razmenu datoteka.

Pa kako sve funkcioniše? Prvo što treba da uradite je da preuzmete WeTransfer aplikaciju sa Google Play ili App Store  prodavnice.

Kada pokrente WeTransfer aplikaciju, ona će vas obavestiti da možete poslati fotografije i video zapise veličine do 10 GB. Te fotografije i video zapisi skupa maksimalno mogu sadržati do 10 GB memorije. No, uvek možete iznova poslati novu grupu fotografija do 10 GB i tako zaobići problem ograničenja.



Kada odaberete fotografije ili video zapise koje želite da pošaljete, jednostavno didirnite na “Next” taster u gornjem desnom uglu ekrana.



Potom u prazno polje “To” unesite email adresu osobe kojoj šaljete datoteku. U prazno polje “From” će biti već uneta vaša email adresa putem koje ste se prijavili na Google nalog. U slučaju da želite da to bude neki druga email adresa, bez problema je možete promeniti. I u polje “Message” možete uneti neku napomeni ili poruku osobi kojoj šaljete dokumente.

Imajte na umu da ćete dobiti obaveštenje jednom kada dokumenti budu preuzeti. Shodno tome, bitno je da imate pristup email-u koju unosite u polje “From” kako biste znali da li je osoba preuzela poslati sadržaj.



Sadržaj koji šaljete preko WeTransfer-a ima rok isticanja. To znači da će sadržaj nestati ukoliko osoba kojoj ste ga poslali ne preuzme nakon pet dana.

Ako bolje pogledate WeTransfer aplikaciju, shvatićete da ne postoji opcija za slanje drugih datoteka koje nisu fotografije ili video zapisi. Kako bi poslali neki drugi tip datoteka, potrebnio je pristupiti menadžeru datoteka koji obično koristite na svom telefonu, pronaći datoteku koju želite da pošaljete preko WeTransfer servisa i dodirnuti na podeli taster.

Potom u paneli sa dodatnim opcijama samo dodirnite na “WeTransfer” aplikaciju.



Na kraju popunite prazna polja, “To, From, Message” i dodirnite na taster "Transfer" koji se nalazi u desnom uglu ekrana...

To je to! Ovo je jedan od najlakših načina da obavite razmenu datoteka koje su malo većeg kapaciteta nego obično.