Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako saznati da li vas neko hakuje!?

Kako saznati da li vas neko hakuje!?

Evo kako brzo i na jedan automatizovan ali svakako alarmantan način saznati kada vas neko hakuje... 

O ovoj temi možemo mnogo široko govoriti. Međutim da li ćemo raspravom o tome “kako se najbolje zaštiti od hakovanja” rešiti sve ili je delotvornije preduzeti konkretne mere koje će nam "hakovanje u najavi" odmah razotkriti?

 



Oni koji uviđaju rizike svakako znaju kako da se zaštite ali nisu ni oni dodirivi. Zato nemojte misliti da je zaštita od hakovanja posao za napredne korisnike. Nemojte sebi govoriti kako nemate šta da sakrijete. Nemojte da vam se desi scenario u kom ste debelo oštećeni, kako emotivno, što je možda i najgora posledica, tako i finansijski. Pitate se “kako finansijski, pa ja nemam podešen Google novčanik?” Pa zar je njima toliko teško da zaključe koje su sigurnosni ključevi za vaš “ebanking” kada su već uspeli da dopru do vaših email ili društvenih naloga? Verujte nam da nije.

No, hajmo malo da spustimo loptu i porazgovaramo o tome zašto se treba zaštiti od hakovanja, iako ste 100% sigurno da vas ne mogu ugroziti time. Po nama postoji mnogo razloga ali samo jedan je onaj koji je svima bitan. Čak i da vam je stvarno totalno nebitno to da li će vas neko hakovati, zar vam je nebitno i to ako neko pomoću vaših društvenih naloga ugrozi nekog onoga koga volite? Oh da! To je itekako moguće.

Verujte nam, postoji mnogo načina da se zaštitite od hakovanja i tačno je to da je preventiva najbolje rešenje. Čvrste sigurnosne lozinke, praćenje aktivnosti naloga, praćenje email poruka koje se odnose na sigurnost vaših naloga i svest o tome šta vam se može dogoditi je svakako jedan od načina da nanjušite hakovanje. Da li znate da postoji aplikacija koja će sve to raditi za vas i obavestiti vas alarmom kada nanjuši opasnost od hakovanja?

Tako je! Naravno da postoji takva aplikacija. Ipak živimo u vremenu kada softverska rešenja bivaju impresivno efikasna. U to ime želimo da vam predstavimo apliakciju “LogDog”. Zanimljivo ime zar ne? Nama se dopada, baš kao i aplikacija.



Tehnički rečeno LogDog je IDS (eng. intrusion detection system) za telefone koji ima za cilj da zaštiti sve servise koji koriste internet poput Gmail, Yahoo, Dropbox, Evernote i slično. Kada se god dešava nešto sumnjičavo sa bilo kojim od vaših naloga, aplikacija LogDog će vas alarmirati i obavestiti o tome da neko pokušava da vas hakuje.

LogDog konstanto skenira i nadgleda aktivnosti poput vremena prijavljivanja na tim servisima, lokaciju, kao i broj poruka koje se šalju. Naravno, postoji mnogo više parametra prema kojima se LogDog vodi ali to je već druga priča koju vam nećemo otkriti. Čim LogDog primeti da se dešava nešto što se obično ne dešava, on vas o tome alarmom obaveštava.

Za sada LogDog radi samo sa Facebook, Dropbox, Gmail, Evernote i Yahoo nalozima, ali se uveliko radi na tome da se ova lista proširi. LogDog aplikaciju preuzmite sa Google Play prodavnice ili sa priloženog linka:

>> LogDog <<