Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako saznati ko je izvođač i koji je naziv pesme pomoću Google Now-a?

Kako saznati ko je izvođač i koji je naziv pesme pomoću Google Now-a?

Koliko puta vam se desilo da u nekoj reklami čujete melodiju koja vam se dopada, a ne znate naziv izvođača ili pesme? Google Now će vam pomoći da je pronađete kako bi ste je preuzeli ili ponovo preslušali. Pogledajte kako! 

Ne znam za vas ali nama se to često dešava. Generalno, postoje aplikacije koje to rade poput Songza ili Soundhound, ali nekako nam je uvek bilo čudno zašto to nije do sada imlementirano u samu Android platformu. Srećom tu je Google Now! 

 



Google Now je moćan sistem koji može poslužiti na razne načine. Funkcije i opcije koje Google Now sadrži su iz dana u dan sve više stabilnije i samim tim korisnici se na njih više i oslanjaju. Recimo, pretraživanje interneta je uz pomoć Google Now sistema prava poslastica. Da bi ste pretražili nešto, dovoljno je da uzviknete “OK Google” i izgovorite to što želite da pronađete. Međutim to je samo jedna od najpopularnijih opcija. Naravno tu je i gomila super funkcija među kojima je i ova koja vam pomaže da saznate ko se krije iza misteriozne melodije koja vam se uvukla pod kožu.

Dakle, procedura je krajnje poznata ako ste nekad koristili Google Now. Za početak izgovorite “Ok Google” ili jednostavno dodirnite taster kako bi Google Now počeo da osluškuje.  Ako se neka muzika čuje u okolini vašeg telefona, Google Now će prepoznati izvođača i pesmu i izbaciće vam mali banerčić sa kratkim informacijama i naslovnom fotografijom albuma te pesme. Dodirom na njega Google će vam pružiti informacije o albumu, pesmi, izvođaču i dati vam mogućnost da je preslušate.

Ako želite da pregledate istoriju prethodnih aktivnosti ovog tipa, morate da pogledate na pravo mesto.

Kako pristupiti istoriji pretrage pesama?

Kako bi ste pronašli prethodno tražene pesme na Android uređaju, morate da na početnom ekranu dodate vidžet za pretragu pesama pomoću zvuka. Dakle, dodirnite i zadržite prazan prostor na početnom ekranu i u iskakajućem meniju odaberite “vidžeti” (eng. add widgets). Na listi postojećih vidžeta pronađite “pretraga pesama zvukom” (eng. sound search) dodirnite ga i zadržite kako bi ste vidžet postavili na početnom ekranu.



Sada kada ste postavili vidžet na početni ekran, dodirnite na mali sat koji se nalazi sa desne strane vidžeta kako bi ste pristupili istoriji pretrage. Nažalost dodirom na pesmu u istoriji pretrage ne podrazumva preslušavanje u Google Play Music aplikaciji već dodirom na pesmu direktno odlazite do Google Play prodavnice. Istoriju pretrage možete obrisati pojedinačno.

Ako nemate Google Now na svom Android uređaju možete ga preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktnio sa ovog LINKA.

*Napomena



Ovaj sistem možda neće funkcionisati ukoliko jezik korisničkog izgleda na Android uređaju nije na engleskom.