Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako saznati šifru za zaključan WiFi? [iOS, Android] (VIDEO)

Kako saznati šifru za zaključan WiFi? [iOS, Android] (VIDEO)

Evo kako da saznate šifru za zaključanu WiFi pristupnu tačku kako bi nesmetano mogli da koristite internet.

Ne mora da znači da morate da imate hakerske veštine kako bi mogli da pristupite WiFi pristupnim tačkama, a da pritom ne znate šifru. Dovoljno je samo da koristite jednu od WiFi aplikacija koja ima određenu bazu korisnika koji svakodnevno dodaju šifre za sve WiFi pristupne tačke sa kojim su se nekada povezali.

 



Takvih aplikacija je mnogo, a i već duže vreme ih ima na Google Play prodavnici, što nas navodi na to da niko ne treba biti haker kako bi koristito tuđ WiFi, već je potrebno da bude informisan kako bi znao za aplikaciju kao što je recimo Instabridge.

>> Kako pojačati WiFi signal na telefonu? <<

>> Kako podesiti WiFi kako bi internet na vašem telefonu bio stabilniji i brži! <<

Odabrali smo tu aplikaciju jer se nama lično dopada, a vi naravno možete probati neku drugu kao što su WiFi Mapper ili WiFi Mapp… Odlučili smo se za Instabridge jer postoji verzija i za iOS i za Android platformu što automatski znači da se baza korisnika ne svodi samo na vlasnike Android uređaja, već i na one koji koriste iOS uređaje…

E sada, u naslovu smo napisali “Kako saznati šifru” sa razlogom jer je to bio najlakši i najkraći način da opišemo ono što vas očekuje u ovom uputstvu. Suštinski, niko ko koristi ovu aplikaciju neće imati potrebu da pročita šifru, iako može, jer se telefon automatski povezuje na WiFi zahvaljujući Instabridge aplikaciji. Shodno tome, nećemo biti toliko fokusirani na to kako samo da pročitate šifru već ćemo govoriti o tome kako da koristite Instabridge aplikacijiu, gde se šta nalazi i čemu služi.



>> Kako koristiti besplatan UniFi internet bilo gde u Srbiji? <<

>> Kako bežično podeliti internet sa vašeg računara kako biste ga koristili na telefonu ili tabletu? <<

>> Kako izmeriti protok interneta na telefonu? <<

Prvo da spomenemo kako da instalirate aplikaciju. To možete učiniti iz Google Play prodavnice ili App Store prodavnice. Mi vam svakako prilažemo linkove putem kojih direktno možete preuzeti aplikacije.



Android

>> Instabridge <<

iOS



>> Instabridge <<

Kao što vidite, instalacija se vrši veoma prosto, kao kada instalirate neku drugu aplikaciju. Zar vam nismo obećali da ovo uputstvo ne podrazumeva hakerske radnje! Šalu na stranu, sledeće je prijavljivanje.

Nakon prvog pokretanja aplikacije, imaćete ekran dobrodošlice koji preskačete dodirom na zeleni taster “Get started”. Vi svakako možete koristiti Instabridge bez prijavljivanja, ali to vam nikako ne preporučujemo iz više razloga o kojima ćemo kasnije govoriti.

Dakle, da biste se prijavili i tako kreirali nalog, potrebno je da pristupite dodatnim opcijama dodirom na “sendvič taster” (tri horizontalne crtice) u gornjem levom uglu početnog ekrana Instabridge aplikacije. Tu imate kategoriju “My Prifile” i kada dodirnete na nju pojaviće vam se stranica posvećena vašem profilu tj. aktivnostima koje ste obavljali kao član Instabridge zajednice.

Naravno, za nove korisnike tu neće biti ničega sem tastera za kreiranje naloga ili prijavljivanje. To se radi pomoću Google servisa tako da vi samo treba da dodirnete na taster “Sing in with Google”. Za nove korisnike, ovo znači kreiranje naloga, za već postojaće ovo je praktično prijavljivanje na stari nalog.

Po prijavljivanju bi trebalo popunite podatke o sebi. Dakle, možete izmeniti ime i staviti nadimak ukoliko vam je tako prijatnije, zatim dodati neku profilnu fotografiju i slično.

Kao što smo ranije spomenuli, na ovoj strani se nalaze informacije o svim vašim aktivnostima tj. koje ste sve WiFi pristupne tačke ranije dodali, da li su one privatne ili javne.

Kada dodirnete na neku ranije dodatu WiFi pristupnu tačku, prikazaće vam se stranica sa informacijama o njoj. Dakle, tu možete pročitati naziv ulice u kojoj se nalazi WiFi pristupna tačka, Da pogledate informacije i protoku interneta, znači download i upload. Potom naziv same pristupne tačke, kao i šifru. Sećate se da smo rekli da je moguće saznati šifru? Kao što u informacijama WiFi tačaka možete to pročitati, isto tako možete i u tuđim koje vam se izlistavaju kao dostupne. O tome ćemo detaljnije u daljem tekstu.

Isto tako, sve WiFi pristupne tačke koje ste ranije dodali možete naknadno da uređujete dodirom na “olovčica” ikonicu u gornjem desnom uglu ekrana, dok se nalazite u informacijama. To podrazumeva promenu statusa tj. da li će WiFi u buduće biti privatan ili javan i da li će vaš uređaj automatski povezivati na njega ili ne. Tu je i opcija da promenite osnačavanje lokacije same WiFi pristupne tačke, a to znači da li će ona biti označena kao WiFi pristupna tačka nekog kafića, pekare, igraonice i slično. I na kraju, ukoliko u nekom momentu zaželite da izbrišete sve informacije o ranije dodatoj WiFi pristupnoj tački, tu je taster “Remove network” koji će vam u tome pomoći.

I na kraju, kada smo već tu, spomenućemo da se po svakoj dodatoj WiFi pristupnoj tački dobijaju bodovi. Naravno, samo prijavljeni korisnici imaju tu prednost. Informacijama o postignutim bodovima možete pristupiti dodirom na “Rankings” isečak dok ste na “My Profile” stranici. Tu možete da vidite koliko je korisnika lajkovalo vaše dodate WiFi pristupne tačke. Koji korisnik trenutno vodi sa najviše dodatim WiFi pristupnim tačkama i još mnogo toga.

Što se bodova tiče, pomoću njih dostižete na veće tj. više nivoe. Ja sam trenutno na nivou 2 sa 38.500 bodova. Ja sam sada “Pro” a nedostaju mi 50.000 bodova za “Elite”. Zanimljivo je sve ovo sa bodovima. Mene lično, pored glavne svrhe aplikacije, bodivanje podstiče na dodavanje WiFi pristupnih tačaka, kao i na to da budem što aktivniji korisnik. Istina, zbog čestih menjanja telefona koji nam dolaze na test, nisam bio previše aktivan ali ću definitivno biti.

Da se vratimo na početni ekran. Tu imate tri tastera. Onaj zeleni, najveći, je za test same WiFi pristupne tačke. On je tu kako bi se napravila pravilna lista dostupnih WiFi pristupnih tačaka. Ukoliko se pokaže da je internet loš na nekoj WiFi pristupnoj tački, ona će ona biti spuštena na dnu liste. Naravno, u slučaju odličnih rezultata, WiFi pristupna tačka će biti prikazana na vrhu liste.

“Plus” narandžasti taster je tu kako bi dodali novu WiFi pristupnu tačku na koju ste trenutno povezani. Po dodiru na taj taster pristupate formi koju treba da popunite. Na vrhu je prekidač za određivanje statusa, odnosno da li će WiFi pristupna tačka biti javna ili privatna, ispod je polje gde se unosi šifra i na dnu je taster za povezivanje.

U zavisnosti od toga kako se odlučite za to da li će WiFi pristupna tačka biti privatna ili javna, procedura varira. Da još jednom razjasnimo. Javne kada dodate javnu WiFi pristupne tačku, onda je dostupna celoj Instabridge zajednici, pa čak i onima koji se nisu registrovali. Privatne WiFi pristupne tačke su dostupne samo vama o onima kojima ste vi podelili informacije o njoj.

Shodno navedenom, kada unesete sve informacije o privatnoj WiFi pristupnoj tački i dodirnete na “Connect” taster, pojaviće vam se stranica koja sadrži link za deljenje informacija o dodatom WiFi-u, kao i “Share” taster koji vam omogućava deljenje informacija (linka) putem neke aplikacije.

Ukoliko u tom momentu ni sa kim ne želite da podelite vaš WiFi, to naknadno možete učiniti pristupanjem “My Profile” stranici, pa dodirom na vašu privatnu WiFi pristupnu tačku, pa na “olovčica” taster, pa na “Invite friends”. Uh, baš su zakomplikovali ovo! Pisaćemo im sugestiju da to promene.

Kada dodajete WiFi pristupnu tačku na koju ste povezani, kao javnu, onda samo treba da odredite “Venue” za koju je to lokaciju WiFi vezan. Ukoliko je nema na, možete je kreirati i sami.

A kada želite da pronađete WiFi kojem možete pristupiti bez šifre, plavi okrugli taster, sa horiznotalnim linijama unutar sebe je ono što vam je potrebno. Dodirom na njega pristupate listi sa svi obližnjim WiFi pristupnim tačkama kojim možete pristupiti zahvaljujući Instabridge aplikaciji.

Lista sadrži naziv WiFi pristupne tačke u čijem produžetku je taster koji vas vodi ka Google mapama. Dodirom na njega, pokrenuće se Google mapa aplikacija i kreiraće se ruta do WiFi pristupne tačke.

Naravno, vi uvek možete prvo dodirom na naziv WiFi pristupne tačke pogledati kakav je protok interneta, znači download i upload, tačnu adresu, da li je u pitanju restoran, kafić, pekara, kao i šifru. Jel smo vam rekli da ćete moći da saznate šifru zaključanog WiFi-a? Nismo vas prevarili…

U suštini, to je to! preostaju još par kategorija koje možete pronaći na listi gde je i “My Profile”. “Data usage” i “Suport Chat” su super opcije, a zašto mislimo da je tako, možete da pogledate u video prilogu koji smo napravili za vas.

Ono što u video prilogu nismo spomenuli je kategorija “Travel Settings” koja vam omogućava da preuzmete sve dostupne WiFi lozinke za određeni kontinetn tj. regiju kontinetna. Ovo je izuzetno korisno za turiste koji neće imati internet. Što je i čest slučaj, zar ne?

Nadamo se da vam se ovo uputstvo dopalo! Ukoliko imate neko pitanje slobodno nam pišite u komentarima ovog posta!