Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako se koristi režim bez arhiviranja u Google Chrome-u za Android?

Kako se koristi režim bez arhiviranja u Google Chrome-u za Android?

Evo kako da privatno, bez čuvanja istorije, koristite internet na vašem telefonu, koristeći režim bez arhiviranja u Google Chrome aplikaciji.

Google Chrome je jedan od prvih pregledača koji je poseduje ugrađen režim privatnog pregledanja. Režim bez arhiviranja(eng. Incognito) je sada dostupan u Chrome-u na svakoj platformi, uključujući Android. 

 



Pre nego što započnemo, trebalo bi da znate šta režim bez arhiviranja radi, a šta ne. Njegova svrha je da spreči Chrome da sačuva vašu istoriju pregledanja, kolačiće, informacije koje ste uneli u obrasce i druge podatke o veb lokacijama.

Ono što režim bez arhiviranja ne možeje da vas učini nevidljivim na vebu. Web lokacije i dobavljač Internet usluga i dalje mogu da vide vaše aktivnosti. Pored toga, preuzete datoteke i obeleživači se i dalje čuvaju. Ako želite da vaša aktivnost bude potpuno nevidljiva, biće vam potreban VPN.

>> Šta je VPN, čemu služe VPN aplikacije i zašto su nam potrebne? <<

Korišćenje režima bez arhiviranja na Androidu je vrlo jednostavno. Samo ispratite sledeće korake:

  1. Otvorite pregledač Chrome na Android telefonu ili tabletu.



  1. Zatim dodirnite tri vertikalne tačke u gornjem desnom uglu.

  1. Izaberite „Nova kartica bez arhiviranja“.



  1. Pokrenuli ste režimu bez arhiviranja u Google Chrome-u za Android. Dodatna stvar koju možete učiniti za povećavnje privatnosti je da uključite opciju "Blokiraj kolačiće treće strane”.

  1. Sada ćete pored ostalih kartica imati i karticu bez arhiviranja. Dodirnite dugme kartice na vrhu da biste videli sve svoje otvorene Chrome kartice.

Kartice su podeljene u dve grupe. Grupa sa desne strane je grupa „Bez arhiviranja“.

To je to! Sada možete lako da pređete u režim bez arhiviranja u Google Chrome-u na Android-u bilo kada želite da pregledate veb sa malo više privatnosti.