Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako sinhronizovati Wi-Fi lozinke između Chromebook-a i Android-a?

Kako sinhronizovati Wi-Fi lozinke između Chromebook-a i Android-a?

Pročitatje kako da sinhronizujete Wi-Fi lozinke između vašeg Chromebook-a i Android uređaja i olakšate njihovo povezivanje na internet.

Ideja je jednostavna: Ako se prijavite na Wi-Fi mrežu na Android telefonu, i Chromebook će automatski znati lozinku. Ovo funkcioniše i u suprotnom pravcu. Uređaji dele Wi-Fi akreditive sve dok oba koristite isti Google nalog.

 



Da biste koristili Wi-Fi sinhronizaciju, prvo morate da povežete Android telefon sa Chromebook-om. Podesite funkciju „Phone Hub“ da biste povezali uređaj (i da biste dobili pristup za još nekoliko drugih korisnih funkcija).

>> Kako povezati ChromeOS sa Android telefonom putem "Phone Hub"-a? <<

Sada kada je vaš Android telefon povezan sa Chromebook-om, možemo da započnemo sa aktivacijom funkcije Wi-Fi sinhronizacije. 

  1. Kliknite na sat na navigacionoj traci Chromebook-a (poznat kao „Polica“) da biste otvorili tablu sa brzim podešavanjima. Izaberite ikonu zupčanika da biste otvorili meni Podešavanja.

    open Quick Settings and tap the gear

  1. U meniju Podešavanja idite na karticu „Povezani uređaji“(eng. connected devices) na bočnoj traci.

    connected devices in settings

  1. Budući da smo vaš telefon već povezali, on će biti naveden u odeljku „Povezani uređaji“ (eng. connected devices). Izaberite ga da biste nastavili.

    select the connected phone



  1. Zatim potražite „Wi-Fi sinhronizacija“ (eng. Wi-Fi sync). Prekidač će verovatno biti siv (kao što je prikazano na slici ispod). Kliknite na „Chrome Sync“ da biste otišli ​​na podešavanja Google Chroma.

    select Chrome Sync

  1. Izaberite dugme „Uključi“ (eng. turn on) na vrhu ekrana. Sada možete da aktivirate prekidače za sve što želite da sinhronizujete između Chromebook-a i Android telefona. Jedina opcija koja vam je potrebna za Wi-Fi sinhronizaciju je „Wi-Fi mreže“ (eng. Wi-Fi networks).

    turn on an make sure wifi networks are enabled

  1. Vratite se na prethodni ekran i biće vam omogućena Wi-Fi sinhronizacija

    Wi-Fi sync is enabled

  1. Nakon što omogućite Wi-Fi sinhronizaciju na Chromebook-u, na povezanom Android telefonu će se pojaviti obaveštenje. Dodirnite ga kada se pojavi.

    tap the android notification



  1. Pojaviće vam se prozor na kome možete da isključite ili uključite funkciju sa vašeg telefona. Postoji i opcija da u potpunosti „Zaboravite Chromebook“ (eng. forget chromebook).

Da biste došli do ovog ekrana iz Android podešavanja, idite na Povezani uređaj i> Podešavanja veze > Chromebook.

wi-fi sync settings on phone

Wi-Fi mreže i njihove lozinke će se sada deliti između vaših uređaja. To bi trebalo dovesti do manjeg upisivanja lozinki, što je uvek zgodno.