Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako sjediniti ili rastaviti sve Chrome prozore na Android-u!?

Kako sjediniti ili rastaviti sve Chrome prozore na Android-u!?

Organizujte Google Chrome otvorene stranice na svom Android telefonu po svojoj želji. Sjedinite ih ili ih razdvojite, evo kako.

Android uređaj svako koristi na svoj način, a internet pregledači su često primer o kakvom se načinu korišćenja radi… Chrome za Android nudi mnoge korisne funkcije, uključujući mogućnost sinhronizovanja pretrage i ostalih informacija sa svih ostalih uređaja.  

 



To znači da istoriji pretrage sa računara možete pristupiti preko telefona i slično. Google se potrudio da svim korisnicima Chrome-a pruži mnogobrojne funkcije koje će im pomoći da po svom ukusu prilagode i modifikuju internet pregledač.

Kada je Android 5 LolliPop predstavljen, Google nas je upoznao sa novom Chrome funkcijom koja podrazumeva individualne prozore u okviru “recent menu” za svaku otvorenu stranicu. Umesto da se svim tim otvorenim stranicama pristupa iz Google Chrome internet pregledača, na novom Android 5 LollPop-u se to radi dodirom na “recent menu” taster. To svakako može biti od značajne koristi nekima, zato je ovo Google i uključio u svoju novu verziju Android-a, međutim za neke je ovo totalno dezorjentisano i komplikovano.

Kako bismo pomogli onima kojima se ne dopada ovaj novitet na Android 5 LolliPop-u napravili smo uputstvo. Evo kako se sjedinjuju svi ti otvoreni Chrome prozori:

1. Startujte Google Chrome internet pregledač.

2. Dodirnite na taster za dodatne opcije koji se nalazi u gornejm desnom uglu ekrana.

3. U padajućem panelu dodirnite na “podešavanje” (eng. settings)



4. Kada pristupite podešavanjima pronađite i dodirnite na opciju “Sjedini tabove i aplikacije” (eng. merge tabs and apps)

5. U gornjem desnom uglu ekrana imaćete prekidač koji treba da dodirnete kako bi se svi Chrome prozori sjedinili u jedan.

Kad aktivirate ovu opciju to ne znači da nećete moći da koristite više od jednog Chrome prozora. To samo znači da ćete im pristupati iz Google Chrome aplikacije a ne preko “recent menu” tastera.