Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako sprečiti decu da razgovaraju sa strancima na Nintendo Switch-u

Kako sprečiti decu da razgovaraju sa strancima na Nintendo Switch-u

Evo kako da ograničite komunikaciju na Nintendo Swith-u i tako sprečite da vaše dete razgovara sa potpunim stranicma na platformi. 

 

Ako imate decu koja koriste Nintendo Switch, možda ćete brinuti da bi potencijalno mogli da razgovaraju sa strancima u igrama povezanim na mreži. Srećom, Nintendo pruža lak način za isključivanje komunikacije sa drugima u svojoj aplikaciji za roditeljski nadzor za pametne telefone.

 



Da biste mogli da ograničite komunikaciju sa drugima na mreži, moraćete da registrujete Switch konzolu u Nintendovoj aplikaciji za roditeljski nadzor. Aplikacije je besplatna za preuzimanje za iPhone, iPad i Android uređaje. Podešavanje je jednostavno i potrebno je samo nekoliko trenutaka da biste se uklopili.

>> ‎Nintendo Switch Online - App Store <<

>> Nintendo Switch Online - Google Play <<

Kako ograničiti komunikaciju sa drugima u Switch roditeljskom nadzoru?

  1. Nakon što aktivirate roditeljski nadzor na svom Switchu, na svom pametnom telefonu otvorite aplikaciju Nintendo Switch Parental Controls. 

  2. Ako je registrovano više Switch konzola, odaberite Switch koji želite da izmenite u gornjem levom uglu ekrana. Zatim dodirnite „Console Settings“ u dnu ekrana.

    Tap

  1. U „Console Settings“ dodirnite „Restriction Level“.

    Tap



  1. U „Restriction Level Settings“ primetićete nekoliko unapred podešenih profila, kao što su „Teen“, „Pre-Teen“ i „Child“. Ako odaberete „Teen“, biće omogućena komunikacija sa drugima u igrama na tom Switchu. Ako izaberete „Pre-Teen“ ili „Child“, komunikacija sa drugima u mrežnim igrama biće podrazumevano onemogućena.

  1. Ali postoji bolji način da se dobije detaljnija kontrola nad ovim ograničenjima komunikacije. Dodirnite „Custom Settings“, a zatim „Communicating with Others“.

    Tap

  1. U odeljku „Communicating with Others“ prebacite prekidač pored „Restrict Communicating with Others“ da biste ga uključili.

    In the Nintendo Switch Parental Controls app, enable

  1. Ispod opcije „Restrict Communicating with Others“ videćete listu igara instaliranih na toj Switch konzoli. Pomoću preklopnog prekidača pored svake igre možete da prebacujete ograničenja komunikacije za određenu igru.

    An example of enabling or disabling



Dakle, ako želite da dozvolite komunikaciju samo unutar određene igre - kao što je Minecraft, na primer - možete isključiti prekidač pored Minecrafta na listi „Communicating with Others“ i vaša deca će moći da se povežu na mreži i ćaskaju sa strancima samo za Minecraft.

Neki primeri ograničene komunikacije na Switch-u

Podešavanje „Restrict Communicating with Others“ radi različite stvari u različitim igrama. Kao opšte pravilo, sprečava igrače da šalju bilo koju poruku drugom igraču, bilo glasom, tekstom, crtežom, potpisom ili na neki drugi način. Evo nekoliko primera.

All Games with Voice Chat: Glasovno ćaskanje će biti onemogućeno.



Fortnite: Igrači ne mogu da glasovno komuniciraju sa drugim igračima.

Minecraft: Sprečava igranje na mreži sa drugima, uključujući prijatelje.

Splatoon 2: Igrači ne mogu čitati niti deliti postove igrača (rukom nacrtane slike koje lebde iznad glava igrača).

To je samo mali uzorak od stotina igara na koje utiče postavka roditeljskog nadzora „Restrict Communicating with Others”. Da biste videli njegove efekte u svakoj igri, moraćete da eksperimentišete. Ako radi kako je planirano, trebalo bi da vidite poruku sličnu ovoj koja se vidi u Minecraft-u pri pokušaju pristupa mrežnim funkcijama komunikacije.

The effects of the parental control

Ali bar sa roditeljskim nadzorom Nintendo Switch-a ne postoji razlog zašto vaša deca i dalje ne mogu uživati u igranju igara, a istovremeno vam pružaju malo mira. Srećno igranje!