Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako u realnom vremenu pratiti nečiju lokaciju na iPhone ili iPad uređaju?

Kako u realnom vremenu pratiti nečiju lokaciju na iPhone ili iPad uređaju?

Evo kako da pratite lokaciju svog partnera, prijatelja ili člana porodice putem svog iOS uređaja tj. iPhone-a ili iPad-a. 

Apple je 2012. godine lansirao aplikaciju “Find My Friends” u cilju zbližavanja i bilje konekcije prijatelja i familije. Ovo može biti u raznim okolnostima veoma korisno.

 



Primera radi, kada treba vaše dete, tinejdžer, ode u provod, vi uvek možete znati da li je tamo gde je obećao da će biti ili ne… Ili, korisno je kada treba da se nađete sa svojim najboljim prijateljem u dogovoreno vreme i mesto. Tada uvek možete videti za koliko otprilike prijatelj stiže i kada biste vi mogli da mu krenete u susret, i kojim putem naravno…

>> Kako u realnom vremenu pratiti nečiju lokaciju na telefonu? [Google Mape] <<

Ok, ovo može biti zloupotrebljeno, kao i mnogo šta u životu… Na vama je da odlučite da li ćete biti kreten ili normalna osoba. Ono što mi možemo da uradimo za normalne osobe je da pokažemo kako mogu iskoristiti benefite “Find My Firend” aplikacije tj. servisa. Evo koji su koraci za postavljanje i korišćenje:

1. Prvo instalirajte na svom telefonu aplikaciju “Find My Frends” sa App Store prodavnice ili direktno sa ovog LINKA. Za uređaje koej pokreće iOS 9 ili iznad, pomenuta aplikacija je preinstalirana.

2. Potom aktivirajte servis “Share My Location” na telefonu koji želite da pratite.

3. To ćete uraditi pokretanjem “Find My Frends” aplikacije i dodirom na profilnu sliku vlasnika telefona koja se nalazi u donjem levom uglu ekrana, u čijem produžetku piše “Me”.



 

4. U novo-otvorenoj stranici pronađite naslov “Share My Location” i aktivirajte prekidač koji se nalazi u produžetku naslova.

5. Takođe, uverite se da se lokacija deli sa uređaja koji imate u ruci, a ne sa nekog drugok koji je takođe registrovan na isti iCloud. Ispod naslova “Share My Location From” imaćete listu uređaja koji su registrovani na isti iCloud. Ono što vi treba da se uverite je da je štikliran uređaj ispod kog piše “This Device”.



6. Sada podelite lokaciju telefona koji želite sa vašim uređajem. Na vašem telefonu aktivirajte AirDrop u kontrolnom centru i uverite se da je sve podešeno tako da ste svima vidljivi.

7. Takođe, potrebno je da na telefonu koji želite da pratite imate sačuvan vaš kontakt koji podrazumeva informacije o vašem email-u i slično.

8. Sada na telefonu koji želite da pratite, u okviru “Find My Friends” aplikacije dodirnite na “Add” taster.



9. Kada se pojavi lista sa kontaktima, pronađite i dodirnite vaš kontakt.

10. A kada se pojave dodatne opcije, samo dodirnite na “Share Indefinitely”.

11. Jednom kada podelite lokaciju sa vašim telefonom, bićete u obavezi da to prihvatite dodirom na “Accept” taster koji će se pojaviti u okviru iskakajućeg prozora na vašem telefonu.

12. Nakon što prihvatite deljenje lokacije telefona koji želite da pratite, bićete upitani da i vi podelite svoju lokaciju sa tim telefonom. Imate na raspolaganju opcije za deljenje na jedan sat, na jedan dan ili za stalno.

13. Ukoliko ipak ne želite da delite lokaciju sa telefonom koji želite da pratite, dovoljno je dodirnuti na opciju “Dont Share”.

14. Kako biste proverili lokaciju svog prijatelja u realnom vremenu, na svom telefonu pokrenite aplikaciju “Find My Friends” i dodirnite na željenu kontakt osobu.

15. Odmah potom će vam se prikazaće mapa sa preciznom lokacijom prijatelja.

16. Tu ćete imati i opciju “Notify Me”, odmah iznad mape, koja vam omogućava da podesite da vas telefon obavesti kada kontakt koji pratite bude na određenoj lokaciji ili kada je napusti.

17. Ako iz nekog razloga želite da osoba čiji telefon pratite ne sazna da je pratite, potrebno je prevući “Find My Friends” aplikaciju preko neke druge kako bi kreirali fasciklu.

18. Potom iz fascikle prevucite ikonicu ka “Dock”-u tj. ka ikonicama koje su na samom dnu ekrana.

19. Na ovaj način, “Find My Friends” aplikacija će biti sakrivena sve dok se uređaj ne restartuje…