Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako uraditi JailBreak na iPhone, iPad i iPod uređajima koji rade na iOS 7.1.2? (VIDEO)

Kako uraditi JailBreak na iPhone, iPad i iPod uređajima koji rade na iOS 7.1.2? (VIDEO)

Nemojte se brinuti jer JailBreak za vaš Apple uređaj uopšte nije težak! Pogledajte kako u svega nekoliko koraka možete recimo svoj iPhone otključati za razne aplikacije i modifikacije.

Na pojedinim iPhone uređajima poslednje ažuriranje je 7.1.2, i tu kako bi otklonilo pojedine greške u radu i bezbednosne propuste. Lepa vest je da ova verzija iOS-a može biti JailBreak-ovana pomoću “Pangu” programa. Tako da slobodno ažurirajte svoj uređaj jer nećete naići na problem kada je JailBreake u pitanju. Pročitajte OVDE šta je JailBreak i u čemu se razlikuje od root-a koji se radi na Android-u.

Napomena



  • Pangu ne može da JailBreak-uje uređaje koji su ažurirani na iOS 8 i iOS 8.1
  • Pangu podržava JailBreak za iOS 7.1 i 7.1.2 na uređajima: iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 5, iPhone 4S and iPhone 4, iPad Air, iPad 4,iPad 3, iPad 2, iPad mini, Retina iPad mini, iPod touch 5G
  • Morate da deaktivirate kod za otključavanje (eng. passcode) kako bi JailBreak bio uspešan. To možete obaviti ovde: Settings > General > Passcode Lock On > Turn Passcode Off
  • Obavezno napravite rezervnu kopiju svog uređaja.
  • Proverite da li ste užurirali svoj iTunes na poslednju verziju.
  • Molimo vas da sve ovo ne činite ukoliko smatrate da ne znate šta radite. Ovim postupkom možete narušiti svoju garanciju i mi se odričemo svih odgovornosti.

Dakle, vreme je da se zasuku rukavi i započne JailBreak.

Korak 1

Pruzmite najnoviji "Pangu" program za vaš računar sa priloženih linkova:

>> Windows <<

>> Mac <<

Korak 2

Instalirajte "Pangu" program na svom Windows ili Mac računaru.

Korak 3

Nakon instalacije startujte program "Pangu". Povežite vaš iPhone sa računarom i kliknite na crni JailBreak taster.



Korak 4

Pratite uputstvo koje vam "Pangu" program pruža tokom JailBrak-a, u jednom trenutku će od vas biti zatraženo da promenite datum na telefonu. Datum mora biti "2. Jun. 2014". Kako bi to učinili morate otići na:

Settings > General > Date & Time.

Korak 5

Nakon postavljanja traženog datuma "Pangu" će nastaviti proces JailBreak-a i instalirati "Panga" aplikaciju na iPhone.

Korak 6

Kada je pojavi "Panga" aplikacija na početnom ekranu telefona, startujte je. U toku ovog procesa "Pangu" aplikacija će vas upitati da nastavite sa JailBreak-om nekoliko puta, vi naravno to potvrdite na “Continue”.



Korak 7

Ceo proces traje malo duže, zato se nemojte uznemiravati ako potraje više nego što ste očekivali. Uređaj će se resetovati nekoliko puta, a kada se JailBreak završi, na početnom ekranu ćete primetiti aplikaciju "Cydia". Već tada možete da počnete da modifikujete svoj Apple uređaj jer je on upravo JailBreak-ovan!

Super ekipa sa portala iPhone Hacks je uradila i video uputstvo koje vam definitivno može olakšati posao.

Video uputstvo za JailBreak pomoću Windows računara:

Video uputstvo za JailBreak pomoću Mac računara: