Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako zameniti bateriju na Galaxy S6 telefonu? (VIDEO)

Kako zameniti bateriju na Galaxy S6 telefonu? (VIDEO)

Ispostavilo se da je na Galaxy S6 telefonu baterija ipak zamenljiva, samo treba da se malo potrudite i baterija je zamenjena!

Proizvođači pametnih telefona, pogotovu oni koji prave telefone koje pokreće Android platforma, su većinom pravili modele kojima je baterija zamenljiva gde su kasnije taj potez izdizali i predstavljali ga čak kao ogromnu prednost u odnosu na iPhone telefone.

 



To se sve poslednjih godina izmenilo i sada se sve više i više mogu naći Android telefoni koji imaju “unibody” dizajn koji ne podrazumeva zamenljivu bateriju. Jednostavno, svi moraju da se slože sa tim da je unibodi dizajn telefona drastično privlačniji od onog koji ima zadnju maskicu i zamenljivu bateriju.

Kada se na MWC 2015 po prvi put pojavio Galaxy S6 svi su po malo bili iznenađeni time što je telefon napravljen u unibody formi. Sve je slutilo na to da je baterija nezamenljiva, ipak….

Na sajtu XDA developers se pojavio tekst koji u prilogu ima LINK koji vodi prema uputstvu za korišćenje Galaxy S6 telefona. U delu koji pojašnjava nešto više o bateriji telefona može se utvrditi da je zamena baterije mnogo lakši proces nego što se očekivalo.

Na 138 strani Samsung-ovog uputstva za Galaxy S6 se može naći detaljno uputstvo koje vam može pomoći oko zamene baterije telefona. Naime, sve što treba da obavite je da fenom blago zagrejete zadnju masku po ivicama kako bi lepak popustio, da uzmete vakum taster, primenite ga na zadnju staklenu masku Galaxy S6 telefona, blago povučete taster i podmetnete neku plastičnu alatku ispod maske kako se nebi vratila na prvobitni položaj. Odmah potom sa još jednom plastičnom alatkom nežno prođite oko cele zadnje maske kako biste kompletno odvojili masku od telefona.


Nakon toga imate ram koji treba odšrafiti na nekoliko mesta. Na slici se jasno vide gde su ti šrafovi pozicionirani.




Zatim nežno sa plastičnom alatkom odvojite ram od telefona.


Pre nego što izvadite bateriju neophodno je da je raskačite. Na slici se jasno vidi gde je konektor pozicioniran.




Nakon raskačivanja ponovo uzmite nežnu plastičnu alatku i lagano izvucite bateriju.



Proces ne izgleda lako pogotovu kada čitate ovo uputstvo koje malo deluje komplikovano. Međutim, sve što vam je potrebno je tanka plastična alatka nežnih površina, vakum taster koji pomoću vakum sistema lepite na zadnju masku radi izvlačenja te maske iz ležišta, fen koji će lepak zagrejati i normalno šrafciger. Proces je gotovo identičan procesu za Sony Xperia Z3. Kada pogledate video biće vam sve jasno: