Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kao sačuvati sve lozinke za WiFi ili postavke za Bluetooth? (VIDEO)

Kao sačuvati sve lozinke za WiFi ili postavke za Bluetooth? (VIDEO)

Evo kako da sačuvate sve lozinke za WiFi koje ste uneli tokom korišćenja telefona ili postavke Bluetooh ranije uspostavljenih konekcija.

Za nekog ko često menja custom ROM-ove ili ´pak za nekog ko jednostavno često vraća svoj uređaj na fabričke vrednosti, PAIRS aplikacija je idealno rešenje za WiFi lozinke i Bluetooth postavke.

 



Niko ne voli da se iznova povezuje na WiFi pristupne tačke na koje se ranije po zna koji put povezao. Isto je i sa Bluetooth uzređajima jer je baš iritanto konektovati se iznova sa svim tim zvučnicima, pametnim satovima, pametnim sijalicama i slično…

Zahvaljujući XDA-developers.com članu “hinxnz” i aplikaciji koju je on napravio, vrlo jednostavno sačuvati sve WiFi lozinke i Bluetooth postavke! Jednom kada promenite custom ROM ili kada instalirate potpuno novi zvanični Android, dovoljno je da instalirate PAIRS aplikaciju i oporavite prethodno sačuvane lozinke i postavke.

Jedina uslov koji mora biti ispunjen kako bi mogli da koristite PAIRS aplikaciju je da imate root-ovan uređaj. No, pretpostavljamo da to za vas nije problem ukoliko već često menjate ROM-ove…

Aplikaciju možete preuzeti sa priloženih linkova. Imajte na umu da novija verzija ima neke sitne greške te vam preporučujemo da za sata koristite stariju verziju.

>> PAIRS v1.1 <<

>> PAIRS v1.2 <<



U slučaju da želite da proverite da li je izašla neka nova verzija, onda to pogledajte OVDE.

Kao što smo spomenuli, korišćenje same aplikacije je veoma jednostastavno:

1. Pokrenite PAIRS i odobrite joj pristup root-u.

2. Dodirnite na "Backup" taster ispod naslova "Bluetooth" kako bi sačuvali Bluetooth postavke.



3. Sada dodirnite na "Backup" taster ispod naslova "WiFi" kako bi sačuvali sve WiFi lozinke koje ste ranije uneli. 

4. Kako bi povratili lozinke i postavke, jednostavno ponovo instalirajte PAIRS aplikaciju, odobrite joj ponovo pristup root-u i dodirnite na oba "Restore" tastera.