Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Koji telefoni su najbolji za decu?

Koji telefoni su najbolji za decu?

Evo na koje stvari treba da obratite pažnju kako bi svom detetu kupili telefon koji će mu najviše odgovarati.

Kupovina novog telefona za dete može biti vrlo težak posao, a ako vam je čudno zašto ovo govorimo, setite se koliko ste dugo razmišljali koji telefon sebi da kupite. 

 



Sa tim u vezi, kupovina telefona koji će ispuniti sve zadatke jednog deteta je jedna ozbiljna misija. A ako ipak želite da izdvojite 1000€, onda nećete morati da “razbijate glavu” oko toga koji model kupiti. Možda kasnije “razbijete sebi glavu” oko toga što ste potrošili 1000€ na telefon kojeg je dete izgubilo nakon nedelju dana korišćenja. Ali dobro, nadajmo se da do toga neće doći, bez obzira koliko novca izdvojite za telefon.

U današnjem tekstu ćemo predložiti telefone koji mogu biti sjajan izbor za dete ili bolje reći tinejdžera. 

Baterija

U zavisnosti od toga kojeg je dete uzrasta, dug vek baterije može biti jedna od krucijalnih prednosti kod  telefona. Primera radi, pored fantastične selfie kamere, devojčicama je izuzetno bitno da ih telefon ne izneveri dok listaju Instagram feed ili dok se dopisuju sa svojim drugaricama.

Shodno tome, telefon sa baterijom koja je preko 3000 mAh kapaciteta jedino dolazi u obzir. I verujte nam, takvih telefona ima mnogo. Ipak, to ne znači da će telefon sa recimo 4000 mAh obavezno imati duži vek baterije. Na utiču mnoge stvari, a uglavnom su to rezolucija ili dijagonala ekrana i to da li je čipset ekonomičan. 

Jedan od boljih telefona, sa sjajnim vekom baterije je Moto G7 Power. On ima bateriju od neverovatnih 5000 mAh i koristi vrlo ekonomični Snapdragon 632 čipset. Doduše, ekran je nešto manje rezolucije, 1570*720 piksela, ali to ne znači da nije dovoljno oštar kako bi prikazao sliku prilično kvalitetno.

Model: Motorola Moto G7 Power



Cena: 230€

Otpornost na udarce i vodu

Svi dobro znamo koliko deva mogu biti trapava. To je nas roditelje često skupo koštalo. Ali ako malo bolje razmislimo, greška je ipak naša jer pri kupovini telefona nismo razmotrili mogućnost da dete ispusti telefon na tvrdu površinu ili u vodu.

Verovali ili ne, na tržištu danas postoji mnogo telefona koji su specijalno naprevljeni da izdrže razne ekstremne uslove. Ima ih u višim, srednjim i nižim kalasama tako da im cena može varirati od 100€ pa sve do 1000€. 



Mi bismo preporučili nešto pristupačniji model Ulefone Armor 6E. U pitanju je noviji Ulefone telefon koji je napravljen tako da može da izdrži udarce, padove i potapanje u vodu. Dizajn mu je prilično prilagođen te ne izgleda previše “rigidno”. Ima ekran modernog formata sa zaobljenim ivicama u sva četiri ćoštka. Čak ima i “zarez” tj. “notch”. Više o ovom telefonu možete pročitati na priloženom linku:

>> Ulefone Armor 6E je moderan telefon spreman za ekstremne uslove korišćenja! <<

Model: Ulefone Armor 6E



Cena: 190€

Najnoviji Android i funkcije

Svi roditelji odlično znaju koliko su deca zapravo u toku sa najnovijim dešavanjima kada je reč o tehnologiji, a pogotovu igricama. Samim tim, veoma je bitno da dete ima telefon koji koristi najnoviju verziju Android-a.

Međutim, nisu samo najnovije funkcije i opcije ono zbog čega su redovne nadogradnje za telefon od velikog značaja. Ono zbog čega bi svaki roditelj svom detetu kupio telefon koji redovno dobija Android zakpre je online bezbednost. Ako telefon ne poseduje najnovije sigurnosne zakpre, zlonamerne aplikacije mogu na razne načine da naude detetu. Ali to je već druga tema o kojoj ćemo govoriti u narednim tekstovima. 

Uglavnom, najbolji mogući izbor kada je u pitanju su redovne Android nadogradnje su Pixel telefoni. Srećom po novčanike roditelja, od maja ove godine, na raspolaganju imamo nešto povoljniji Pixel 3a model. No, iako je povoljniji, on ima solidne performanse i neverovatnu kameru koje svako dete zapravo želi.

Model: Google Pixel 3a

Cena: 400€

Dobar i ne tako skup telefon

Ok, ako ipak niste rešili da potrošite više od 150€ za telefon koji ćete pokloniti detetu, onda ne treba da brinete jer ipak postoji dobar izbor i u tom cenovnom rangu. Naravno da skupoceni telefoni mogu mnogo toga. I naravno da su ti telefoni posebni po pitanju raznih aspekata. Da nije tako, cena im sigurno ne bi bila toliko visoka jer ih niko ne bi kupovao. Ipak, postoje telefoni koji su povoljniji, a koji ne prave mnogo kompromisa. Jedan od tih telefona je Nokia 4.2.

U pitanju je uređaj koji ima ekran dijagonale od 5.7 inča, HD+ rezolucije, sa malim ivicama oko sebe, proširivom memorijom, čitačem otiska prstiju i sa NFC čipom. Nokia 4.2 je zapravo deo Android One programa što ga čini još boljim. Njegove kamere su prilično solidne, a izrada na zavidnom nivou kada se uzme njegov cenovni rang. Tako da, ukoliko nas pitate, Nokia 4.2 sjajan budžetni izbor kao telefon za dete. 

Model: Nokia 4.2 Andorid One

Cena: 165€