Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Koristite WhatsApp kao profesionalac! Naoružajte se korisnim trikovima!

Koristite WhatsApp kao profesionalac! Naoružajte se korisnim trikovima!

Ukoliko koristite WhatsApp aplikaciju za dopisivanje, iznenadićete se kada vidite šta sve možete da postignete pomoću pojedinih trikova. Mi smo sastavili listu trikova koji vam mogu pomoći da potpuno savladate korišćenje WhatsApp aplikacije. Pogledajte...

O WhatsApp aplikaciji vam ne moramo govoriti mnogo. Svima je dobro poznato da je u pitanju aplikacija svetskog kalibra kada je reč o dopisivanju putem interneta. Generalno svi je volimo i rado koristimo.

 



A da li svi znate neke trikove koji mogu olakšati korišćenje WhatsApp aplikacije? U slučaju da ne znate, u daljem tekstu se naoružajte zanimljivim i korisnim trikovima. Koristite WhatsApp kao profesionalac!

>> Kako instalirati WhatsApp na telefonu? <<

>> Najboljih 5 aplikacija za dopisivanje <<

Zaustavite prikazivanje WhatsApp fotografija u okivru galerije

Ukoliko vam prijatelji šalju fotografije putem WhatsApp aplikacije, a vi jednostavno ne želite da se one prikazuju u galeriji, zašto ih onda ne biste načini “nevidljivim”. Taj “magični” trik je u suštini veoma jednostavan. Evo šta je potrebno da uradite:

1. Sa priloženog linka preuzmite aplikaciju koja olakšava manipulisanje datoteka svih tipova:

>> ES File Explorer <<



2. Pomoću pomenute aplikacije pristupite lokaciji “sdcard/WhatsApp/Media"

3. Zatim pristupite folderu sa fotografijama koje ne želite da budu vidljive u galeriji. Često je to folder “WhatsApp Images”.

4. Dodirnite na “+” taster koji se nalazi na dnu ekrana u desnom uglu i kreirajte novu fasciklu (eng. folder).

5. Bitno je da fascikla nosi naziv “.nomedia”. Dakle imenujte je ".nomedia"



Detaljnije uputstvo možete pogledati na priloženom linku:

>> Kako sakriti WhatsApp fotografije iz galerije? <<



Kad sve ovo obavite, obrišite keš memoriju WhatsApp i Galerija aplikacije i proverite da li se fotografije i dalje prikazuju. Do sada je ovo uputstvo svima bilo stoprocentno uspešno!

>> Kako zaključati ili otključati WhatsApp aplikaciju putem otiska prstiju? <<

>> Kako koristiti WhatsApp aplikaciju sa telefona na računaru? <<

Zaključajte WhatsApp aplikaciju

Ukoliko ste osoba koja želi sigurnu komunikaciju putem WhatsApp aplikacije, bez rizika da neko krišom čita vaše poruke, onda je pravo rešenje postavljanje šifre na WhatsApp aplikaciju. Jedna od boljih i korisnijih aplikacija za tako nešto je "LockDown Pro". Detaljnije o LockDown Pro aplikaciji pročitajte na priloženom linku:

>> Lockdown PRO zaključava sve što poželite! (VIDEO) <<

Prebacite istoriju WhatsApp dopisivanja sa jednog na drugi telefon

Promenili ste telefon, a bitno vam je da istorija dopisivanja sa WhatsApp-a bude uvek uz vas jer sadrži bitne informacije? Nije problem! Postoji način da prebacite celokupnu istoriju dopisivanja sa jednog na drugi telefon, sve što vam je potrebno je MicroSD kartica.

1. Ubacite MicroSD karticu u telefon koji već poseduje WhatsApp istoriju dopisivanja.

2. Zatim pristupite podešavanjima WhatsApp aplikacije i pronađite kategorijuj “Ćaskanja i pozivi” unutar koje se nalazi opcija “Kopiraj ćaskanja”.

3. Dodirnite na “Kopiraj ćaskanja” kao bi se istorija sačuvala na MicroSD kartici.

4. Prebacite MicroSD karticu u drugi telefon pa tek tada instalirajte WhatsApp aplikaciju.

5. Nakon instalacije WhatsApp aplikacije, i postavke naravno, bićete upitani da povratite istoriju dopisivanja koja je detektovana na vašoj MicroSD kartici. Vi tada samo potvrdite tu operaciju i sačekajte par minuta dok WhatsApp obavi svoje.

Budite obavešteni na računaru o pristiglim WhatsApp porukama

Da biste dobijali obaveštenja o pristiglim WhatsApp porukama potreban vam je Google Chrome internet pregledač i jedan dodatak (eng. plugin) koji se zove “WAToolkit”.

Nakon instalacije Chrome-a i WAToolkit-a pristupite web WhatsApp aplikaciji. Primetićete poruku koja govori “Budi obavešten o novim porukama”. Kliknite na tu poruku i dozvolite obaveštenja. Ono što je super vezano za ovaj dodatak je to što će vas on obaveštavati o novim pristiglim porukama iako ne koristite Chrome u tom momentu.

>> Kako koristiti WhatsApp aplikaciju sa telefona na računaru? <<

Šaljite odjednom privatne poruke svim WhatsApp kontaktima

Znamo da WhatsApp nije aplikacija koja čvrsto zastupa privatnost korisnika, međutim moramo istaći da postoji jedna korisna opcija koja će sigurno oduševiti mnoge. Radi se takozvanom “emitovanju” poruka. Šta to za jednog prosečnog korisnika znači?

Znate one momente kad je nova godina, Božić, kad više vaših prijatelja slavi i slično? Tada slanje čestitki bude veoma naporno. SMS poruke kasne zbog zagušenja saobraćaja, pozivi nisu baš prikladni u svakom momentu, a slanje grupnih poruka preko Facebook-a ili Viber-a takođe nije rešenje jer svi mogu da učestvuju i da pregledaju ko je video poruku, ko nije, pa se na kraju sve oduži i pretvori dugu prepisku. Jednostavno sve se nekako zakomplikuje.

>> Kako koristiti dva WhatsApp ili Viber naloga na jednom telefonu? <<

>> Kako konvertovati govorne poruke u tekstualne na WhatsApp-u?  <<

WhatsApp je u tim momentima, i u mnogim drugim, “kralj” aplikacija. Putem WhatsApp aplikacije možete poslati jednu ili više poruka, jednom ili nekoliko kontakta, a da pri tome svi ti kontakti koji prime poruku nisu u mogućnosti da utvrde da li je još nekom poslata poruka i ko je sve pregledao tu poruku. Takođe, kontakti koji primaju poruku nisu u mogućnosti da se dopisuju između sebe jer “emitovanje poruka” ne funkcioniše kao “grupa”.

Evo kako da započnete emitovanje poruka:

1. Startujte WhatsApp aplikaciju i dodirnite na tri tačkice taster za dodatne opcije.

2. U okviru padajućeg panela pronađite i dodirnite na opciju “Novo emitovanje”.

3. Unesite imena kontakta kojim želite da pošaljete poruku ili dodirnite na “+” ikonicu i selektujte željene kontakte.

4. Na kraju samo dodirnite na taster “Napravi” koji se nalazi u gornjem desnom uglu.

5. Kada se pojavi stranica za unošenje poruka spremni ste da emitujete odabranim kontaktima poruku na koju oni mogu individualno odgovoriti. Taj njihov odgovor je privatan što znači da drugi kontakti neće moći da pregledaju tu poruku, a samim tim i da odgovore na nju.

Sakrijte informaciju o tome kada ste poslednji put bili online

Nerivra vas to što svi mogu da saznaju kada ste poslednji put bili online? Nemojte se nervirati jer WhatsApp pruža mogućnost da izaberete ko sve to može videti. Imate mogućnost da birate da informacija o tome bude javna, da samo prijatelji mogu videti kada ste poslednji put bili online ili da jednostavno niko to ne vidi. Evo šta treba da uradite:

1. Dodirnite na tri tačkice taster za dodatne opcije.

2. U okviru padajućeg panela pronađite i dodirnite na opciju “Podešavanja”.

3. Zatim pristupite katogoriji “Nalog” i dodirnite na “Privatnost”.

4. U okviru kategorije “Privatnost” imate nekoliko korisnih opcija. Ono šte je vama potrebno je opcija “Viđen/a”.

5. Kada dodirnete na “Viđen/a” pojavaće vam se iskakajući panel gde imate mogućnost da izaberete “svako, moji kontakti i niko”. Oko ostalog verujemo da možete da se snađete i sami.

Ostale dve korisne opcije unutar kategorije “Privatnost” su “Fotografija profila” i “Status”. Ukoliko ne želite da svi pregledaju vašu fotografiju ili status, na isti način možete regulisati to.

Kako isključiti ton neželjenim WhatsApp grupnim prepiskama

Budući da vas bilo koji kontakt, želeli vi to ili ne, može ubaciti u neku grupu, uopšte nije čudno što postoji opcija za isključivanje tona o pristiglim porukama u grupama. Zamislite kako bi se telefon usijao kada bi vam zvonio za svaku moguću poruku koju neko pošalje u grupi? Zašto to, kako to?

Ne morate čak ni napuštati grupu, jednostavno isključite ton i budite mirni. Evo kako:

1. Pristupite grupi koju želite da “začepite”, hoćemo reći grupi za koju želite da isključite ton.

2. Dodirnite na tri tačkice taster za dodatne opcije.

3. U padajućem panelu dodirnite opciju “Utišaj”.

4. Kada dodirnete na “Utišaj” pojaviće se iskakajući panel gde možete odrediti na koje vreme će grupa biti utišana. Imate izbor između 8h, 1 nedelje ili 1 godine.

Kreirajte skraćenicu za omiljena dopisivanja i postavite je na početni ekran

Ukoliko se baš često dopisujete sa pojedinim kontaktima sa WhatsApp-a, možda bi pametnije i efikasnije bilo da kreirate skraćenicu kako biste direktno sa početnog ekrana mogli da pristupite kontaktu i započnete dopisivanje. Evo kako da to uradite:

1. Otvorite WhatsApp aplikaciju i dodirnite na “Ćaskanja” isečak.

2. Pristupite prepisci kojoj inače često vodite i za koju želite da kreirate skraćenicu.

3. Zatim dodirnite tri tačkice taster za dodatne opcije.

4. U okviru padajućeg panela didirnite na “Više” kako bi se prikazala opcija koja vama treba.

5. Odmah po dodiru na “Više” učitaće se još nekoliko opcija među kojima je i “Dodaj prečicu”.

6. Dodirnite na “Dodaj prečicu” i zatim se vratite na početni ekran vašeg telefona gde ćete moći da nađete skraćenicu za dotičnu prepisku.

>> Kako dodati WhatsApp vidžet na zaključanom ekranu? <<

Oporavite obrisane poruke

WhatsApp aplikacija je podešena tako svakih dan u 4h ujutru pravi rezervnu kopiju svih dopisivanja. To znači da sve poruke koje ste od tada obrisali mogu da se povrate, naravno pre sledećeg pravljenja rezervne kopije. Evo kako da ih oporavite:

1. Izbrišite WhatsApp aplikaciju sa telefona.

2. Odmah potom je ponovo instalirajte.

3. Postavite WhatsApp aplikaciju i pustite je da obavi svoje.

4. U jednom momentu WhatsApp će detektovati rezervnu kopiju i upitati vas da je povrati. Vi naravno tada prihvatite to.