Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

LineageOS 17.1 za Samsung Galaxy Note 3!

LineageOS 17.1 za Samsung Galaxy Note 3!

Od sada je zvanični LineageOS 17.1 ROM dostupan i za Galaxy Note 3 telefon! Evo gde da ga preuzmete i kako da ga instalirate.

Samsung Galaxy Note 3 LTE dobio je prvu zvaničnu verziju LineageOS 17.1 ROM-a. Izrada se temelji na prošlogodišnjem Androidu 10, umesto na nedavno najavljenom Androidu 11. Novi Android 11 rezervisan je za LineageOS 18, koji se već pojavljuje na nekim telefonima.

 



Samsung Galaxy Note 3 popularan je telefon među Android entuzijastima. Iako je objavljen davne 2013. godine, korisnici i dalje podržavaju telefon i razvijaju prilagođene ROM-ove za njega. Note 3 je prvobitno objavljen sa Androidom 4.3, a kasnije je ažuriran na Android 5.0. Zahvaljujući LineageOS-u, sada može uživati ​​u Androidu 10.

LineageOS 17.1 dostupan je u različitim Galaxy Note 3 varijantama, uključujući hlte (SM-N9005) i hltechn (SM-N9008V). Ispod se nalazi kompletna lista podržanih modela:

  • hlte: SM-N9005, SM-N900P

  • hltechn: SM-N9008V

  • hltekor: SM-N900K, SM-N900L, SM-N900S

  • hltetmo: SM-N900T. SM-N900V, SM-N900W8



Ovo je službena verzija, što znači da se može koristiti svakodnevno. Nema većih problema i nema poznatih problema. Međutim, imajte na umu da, budući da je LineageOS 17.1 ROM zasnovan na osnovnom Androidu, nećete dobiti nijednu prilagođenu funkciju koja se može naći isključivo na Samsung-ovom firmware-u.

LineageOS 17.1 Karakteristike

LineageOS je prilagođeni ROM koji se može instalirati na mnoge Android uređaje. Zasnovan je na Google-ovom AOSP (Android Open Source Project) i nudi osnovno Android iskustvo. Prednost LineageOS-a je u tome što pored jednostavnog Android iskustva nudi i dodatne funkcije.

galaxy note 3 lineageos 17.1

Nudi druge korisne aplikacije poput AudioFX-a, laganog pretraživača i Trebucheta, visoko prilagodljivog pokretača početnog ekrana. Pored toga, LineageOS nudi funkcije kao što su sistemski profili, prilagođavanje zaključanog ekrana, root pristup, proširenu radnu površinu, prilagođeno postavljanje tastera, LiveDisplay, zaštićene aplikacije, kodiranje PIN-a, prilagođene veličine šablona za otključavanje, snimanje poziva i još mnogo toga.



Kako instalirati LineageOS 17.1 na Galaxy Note 3

Napomena:  Instaliraćete prilagođeni ROM na Android telefon. Ovaj postupak je rutinski i često ga rade napredni korisnici bez negativnog učinka. Molimo da pažljivo sliedite svaki korak iz vodiča. Ne snosimo odgovornost ako ste oštetili telefon. Nastavite na vlastiti rizik.

Priprema

  1. Napravite sigurnosnu kopiju svih vaših podataka na telefonu pre nego što bilo šta učinite. Preporučuje se vraćanje na fabrička podešavanja prilikom instaliranja novog ROM-a, posebno ako novi ROM nije isti kao stari.

  2. Napunite telefon na najmanje 60%. U slučaju da nešto pođe po zlu i telefon zaglavi, neće se isključiti zbog prazne baterije.



  3. Obavezno instalirajte prilagođeni oporavak (eng. Custom Recovery). TWRP je preporučeni oporavak za instalaciju ROM-a.

Korisni linkovi:

>> Šta je ROOT, Recovery i Custom ROM? <<

>> Kako instalirati i koristiti recovery na Samsung telefonima? (VIDEO) <<

Centar za preuzimanje

Instalirajte LineageOS 17.1 na Galaxy Note 3 - korak po korak

  1. Preuzmite sve potrebne datoteke i prebacite ih u internu memoriju vašeg Galaxy Note 3.

  2. Pritisnite i držite taster za napajanje. Dodirnite Isključivanje da isključite telefon.

  3. Pritisnite i držite istovremeno tastere za uključivanje i pojačavanje zvuka. Držite ih pritisnute dok se telefon ne pokrene u režim oporavka.(eng. Recovery Mode).

  4. Prije nego što flešujete ROM, potrebno je obrisati podatke. Da biste to učinili, dodirnite  Wipe  i odaberite  System,  Data  and  Cache. Prevucite za brisanje.

  5. Dodirnite  Instaliraj  i odaberite preuzetu datoteku LinageOS 17.1 ROM. Prevucite prstom da flešujete. Pričekajte da se ROM instalira.

  6. Vratite se i  još jednom dodirnite  Instaliraj . Odaberite paket Gapps. Prevucite prstom da biste flešovali. Ovo će instalirati neke od osnovnih Google aplikacija na telefon.

  7. Ponovo pokrenite telefon.

Android 10 Lineage OS 17 for Samsung Galaxy Note 3 Hlte Download now 2019 - YouTube

Prvo pokretanje će potrajati nekoliko minuta. To je normalno i događa se svaki put nakon čiste instalacije novog prilagođenog ROM-a. Kada se telefon potpuno pokrene, možete otići u fioku aplikacija i proveriti sve Android 10 Google aplikacije koje ste instalirali u oporavku. Ako vidite aplikacije kao što su YouTube, Google Maps i Google Play Store, uspešno ste instalirali ROM.