Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Najbolje MicroSD kartice za Android telefone!

Najbolje MicroSD kartice za Android telefone!

Evo koje su najbolje tj. najbrže MicroSD kartice za Android telefon u cenovnom rangu do 100€!

Pametni telefoni izuzetno brzo napreduju te su im kamere sve bolje i bolje, ekrani veći i kvalitetniji, kućišta čvršća i otpornija, a interna memorija, sve veća i veća! Ipak, ne zaboravimo da i se potrebe korisnika menjaju te danas skoro svako želi 4K video zapis umesto FullHD! To automatski zahteva mnogo više interne memorije od nekadašnjih 16 ili 32 GB.

 



Doduše, danas gotovo svaki bolji telefon dolazi sa 64 GB interne memorije. Ali, i to nakon par meseci korišćenja telefona postane nedovoljno. Samim tim, jedna dobra MicroSD kartica, brza pre svega, može da nadomesti nedostatak memorije i reši problem koji zna da bude vrlo iritantan. Osim toga, čuvanje podataka na MicroSD kartici je svakako korisno jer u slučaju kvara telefona, ili možda preloma ekrana, svim tim podacima je moguće pristupiti preko nekog drugog uređaja.

>> Kako koristiti MicroSD karticu kao internu memoriju? <<

>> Kako premestiti aplikacije na MicroSD karticu? <<

>> Kako koristiti MicroSD i dve SIM kartice na telefonima sa hibridnim uloškom? (VIDEO) <<

Čini nam se da je potpuno jasno da je uvek dobro imati MicroSD karticu u telefonu. Međutim, nameće se pitanje, koja je zapravo MicroSD kartica najbolja za Android uređaje? Dozvolite nam da objasnimo…

Samsung EVO Plus

Svako ko barata sa veilikom količinom podataka se najčešće odluči upravo za Samsung EVO Plus MicroSD karticu od 256 GB. Naravno, jedan od ključnih razloga je njen kapacitet, ali i brzina pisanja tj. čitanja podataka koja može biti i do 95 MB po sekundi.



Dakle, čuvanje, ali i pregled 4K video zapisa sa ove MicroSD kartice je pravo uživanje. Naravno, uvek postoje i bolje kartice, većeg kapaciteta, ali one su nekako više prikladnije za fotoaparate ili kamere.

Sve u svemu, odgovor je jednostavan i brz: najbolja MicroSD kartica je Samsung EVO Plus, kapaciteta 256 GB. Cena ove MicroSD kartice je oko 90$.

Lexar Professional 1000x 32 GB

Ok. Ne bi bilo uredu da predložimo samo jednu karticu. Uostalom, cena Samsung EVO Plus kartice nije baš niska. Pogotovo ne za naš region. Shodno tome, rešili smo da vam predložimo par jeftinijih alternativa.



Jedna od tih alternativa je upravo Lexar Professional 1000x. U pitanju je MicroSD kartica kapaciteta 32 GB, sa “piši-briši” brzinom od čak 150 MB po sekundi! Fantastično, zar ne?

Cena ove kartice je oko 35$. No, ne dozvolite da vas ta cena zavara jer se radi o kartici znatno nižeg kapaciteta u odnosu na Samsung EVO Plus. Primera radi, ova kartica, kapaciteta 256 GB košta 250$.



Samsung EVO Select 128 GB

A ako bi ste želeli nešto između Lexar Professional 1000x i Samsung EVO Plus, onda je ova MicroSD kartica odličan izbor. U pitanju je još jedna Samsung MicroSD kartica, EVO Select, čiji je kapacitet 128 GB. “Piši-briši” brzina je takođe 90 MB po sekundi što je naravno i više nego ok.

Dakle, MicroSD kartica sa 128 GB memorije, koja radi prilično brzo, je dobar izbor za uložen novac, koji ne bi trebalo da bude više od 35$.