Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Najbolji, brendirani telefon do 300 evra! [2017] (VIDEO)

Najbolji, brendirani telefon do 300 evra! [2017] (VIDEO)

Ako ste u potrazi za najboljim budzetnim, ali ipak brendiranim telefonom, onda je ponuda kompanije Motorola ono što treba da razmotrite! Evo na koji telefon konkretno mislimo…

2017 godina je nije pionirska kada je reč o povoljnim a veoma dobrim telefonima. Već pre dve godine su se pojavili proizvođači telefona koji su nudili kvalitet za mnogo manji novac od ostalih brendiranih proizvođača. Zahvaljujući njima, mi danas imamo balansirano svetsko tržište koje podrazumeva širok spektar različitih telefona.

 



Na raspolaganju su telefoni koji vrede svega 50-60€ i mogu da obave sve što jednom korisniku treba pored poziva i poruka. Ti telefoni nisu doduše brendirani, niti su nešto kvalitetno napravljeni, ali su povoljni i mogu biti od koristi u narednih par godina. Dakle, nižu klasu su preuzeli telefoni za koje se nekada smatralo da spadaju u srednju klasu…

A šta je sa srednjom klasom sada? Koji telefoni sada spadaju u srednju klasu? Pa, slobodno možemo reći da su to uređaji koji nisu najbolji. Znači, to su veoma dobri telefoni, ali…

Mnogi telefoni iz srednje klase su u pojedinim aspektima odlični, dok su u ostalim prosečni. To su uglavnom telefoni koji imaju određenu ciljnu grupu. Recimo, jedan telefon iz srednje klase može imati: odličnu izradu, sjajan ekran, ali lošije kamere. Ili: dobar ekran, solidnu izradu, dobre kamere, ali slabiju bateriju… Dakle, za razliku od niže klase, gde su svi telefoni napravljeni tako da mogu da posluže, ali ne i da briljiraju u određenim aspektima, telefoni srednje klase su uvek napravljeni tako da budu posebni po nečemu. Uglavnom je to odnos cene i kvaliteta...

Naravno, telefoni iz visoke klase uvek donose ono najbolje u svakom aspektu: vrhunsku kameru, izradu, ekran, performanse, audio, i ostalo…

Šta nam ovaj novi poredak govori? Ukratko: jeftiniji telefoni postaju bolji, a bolji telefoni postaju jeftiniji! OK, ovo obično govori Marques Brownlee, ali ko god govorio ovo, slažemo se sa njim. Prosto je neverovatno koliko su pametni telefoni postali bolji i povoljniji. Oni skuplji telefoni donose, ili inovacije, ili garantovanu pouzdanost tj. perfektan rad uređaja.

U okeanu različitih uređaja nije lako pronaći onaj za koji se može reći da je najbolji, a najpovoljniji. Ali, ako suzimo polje pretrage samo na brendirane uređaje, onda možda i uspemo o tome. Uglavnom, u komentarima nam pišite jesmo li pogrešili.



I konačno da vam saopšitemo da je Moto G5 Plus telefon kojeg trenutno smatramo najpovoljnijim, a najboljim brendiranim telefonom! Cena mu je 300€ i za taj uloženi novac pruža maksimum. Pa da obrazložimo zašto:

>> Motorola Moto G5 Plus - karakteristike i cene <<

1. Radi se telefonu koji ima odličan IPS LCD ekran, dijagonale 5.2 inča, FullHD rezolucije. Ugao vidljivosti je sjajan, a gustina piksela od 424 po inču garantuje da će sve biti kristalno jasno prikazano. Ekran prekriva Corning Gorilla Glass zaštita, što je takođe prednost, ali nažalost radi se o trećoj generaciji. Nije CGG3 je svakako super, ali bilo bi bolje da ekran ipak prekriva CGG4.

2. Moto G5 Plus pokreće Android 7 Nougat direktno iz kutije. Ali, ono što je za pohvalu je čisto Android korisničko iskustvo. U mikroskopsko malim količinama se mogu primetiti promene koje su napravile programeri Motorola kompanije. Moramo istaći to da se navigacioni tasteri koji se iscrtavaju na ekranu mogu isključiti kako bi se koristile gesture za navigaciju kroz Android koje ima čitač otiska prstiju. Sjajno zar ne?



3. Performanse veoma dobre! Snapdragon 625 koji podrazumeva osmojezgarni procesor takta 2.0 GHz, Adreno 506 grafički čip i 4 GB RAM su odlična kombinacija komponenti. Nema zadatka koji telefon neće moći da obavi bez previše napora. Naravno da postoji prostora da sve bude bolje, ali za uloženi novac, ovo je najbolja kombinacija komponenti.

4. Baterija je kapaciteta 3000 mAh i komotno može da izdrži oko 40 sati intezivnijeg korišćenja. Čitač otiska prstiju je tu i veoma je brz, a može se računati i na 64 GB interne memorije koja je proširiva putem MicroSD kartice. Naravno, 4G povezivost je dostupna.

5. I za kraj bismo dodali da je metalna izrada telefona nešto čime se Moto G5 Plus definitivno može pohvaliti. Ali ne i dizajnom…



Ok, ovo su 5 ključnih razloga zašto je ovo super telefon. Međutim, šta je kod ovog uređaja žrtvovano kako bi cena bila niža… Lista nije dugačka, ali je svakako ima:

1. Kamere Moto G5 Plus telefona nisu baš najsjajnije. Nije da su potpun promašaj, ali nisu toliko dobre da biste njima bili prezadovoljni. Jednostavno, u cenovnom rangu od 300€ postoje telefoni sa boljim kamerama. U suštini, Motorola nikada nije ni znala da napravi telefon sa odličnom kamerom, tako da nas ovo i nečudi…

2. Dizajn! Možda je nebitna stvar za pojedine, ali za nas je itekako bitna. Dizajn telefona je baš loš. Uprkos metalnoj izradi, telefon izgleda kao da je dizajniran za 2014 godinu… Kao što mnogi govore, onako veliki prsten oko kamere je definitivno suvišan.

3. Postoje tu pojedine sitnice koje se takođe mogu dodati kao nedostatak, a to se odnosi na MicroUSB umesto USB Tip C konektora, zatim nedostatak NFC modula i malo lošiji zvučnik.

Ako nešto nismo spomenuli, to je samo zato što smatramo da je to očekivano videti na telefonu čija je vrednost 300€ ili ispod.