Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Najboljih 5 telefona do 265 evra!

Najboljih 5 telefona do 265 evra!

Evo koji su to telefoni stvarno najbolji u cenovnom rangu od 150e do 265e. 

Telefoni visoke klase uvek budu fenomenalni, a kako ne bi bili kada imaju “ledenu” cenu. Da se smrzneš. Međutim, postavlja se pitanje da li postoji telefon visoke klase pristupačnije cene? Ooo da! Ne jedan, nego mnogo njih. Ovo je TOP 5 lista najboljih telefona do 265 evra. Ukoliko jurite “marku telefona” radi “šikaniranja” svih onih koji vam zavide, ovo nije top lista za vas jer za pojedine modele možda nikada niste ni čuli.

 



Xiaomi Mi 4

Ovaj lepotan košta 225 evra i za tu cenu dobijate 7.5 mm tanak, uzani i lagani dizajn tj telefon. Njegova pozadina je mekano, mat polirana za nežno, prijatno i sigurno korišćenje, nekako nas podseća na Nexus 5 sa svojom zadnjom maskom.

Sadrži poprilično kvalitetan 1080p ekran, dijagonale 5 inča sa 16 miliona boja i 441 ppi. Pokreće ga četvorojezgrani Sanpdragon 801 čipset takta 2.5, 3 GB RAM i verovali ili ne, ogromnu 3080 mAh bateriju. Takođe, zadnja kamera je 13 MPx sa UltraHD video zapisom, a prednja 8 MP, sa 1080p @30fps video zapisom..

Xiaomi Mi 4 veoma podseća na starijeg “rođaka” Xiaomi Mi Note. Njegov ekran ima vrhunsku tehnologiju adaptivnog prikazivanja slike koji pruža zadivljujuće performanse.



Na dnu telefona se nalazi standardni MicroUSB port iako podseća na USB 3.1 Tip C. Korisnički izgled MIUI je malo teži, odnosno duboko je implementiran u sam Android 5 LolliPop. Ima veoma drugačije ikonice, šaren je i nema fioku sa aplikacijama. Poznat je po tome što ga zovu “Kineski Apple”.

Trebaće vam možda malo vremena da se naviknete na njega, ali sve u svemu radi se o jednom veoma dobro dizajniranom telefonu visokih performansi. Nešto više o karakteristikama telefona pročitajte na priloženom linku:

>> Xiaomi Mi 4 - karakteristike i cene <<

Motorola Moto G

Ovaj model telefona je dosta toga pozajmio od Motorola-inog vodećeg telefona Moto X gde je on baš dizajniran sa ciljem da bude jeftin pa samim tim košta svega 160 evra. No iako je jeftin, Moto G je kvalitetno izrađen gde i dalje uspeva da postigne taj premium osećaj u ruci. Moto G sa svojim stereo zvučnicima sa prednje strane pruža izvarednu reprodukciju zvuka. Takođe, Android koji pokreće ovaj telefon je samo blago preuređen tako da je iskustvo blisko korišćenju Nexus uređaja.



Tačno je da MotoMaker alatka nije dostupna za ovaj model ali je zadnja maska zamenljiva tako da vrlo lako možete promeniti boju maske kupovinom druge. Ispod maske se nalaze slotovi za MicroSIM i MicroSD karticu što znači da je interna memorija proširiva.



Karakteristike su poprilično solidne. Možda vam se neće svideti to što ima 720p ekran i malo slabiju kameru ali sve ostalo je veoma zadovoljavajuće uzimajući u obzir cenu. Nešto više o karakteristikama telefona pročitajte na priloženom linku:

>> Motorola Moto G - karakteristike i cene <<

Alcatel OneTouch Idol 3

U pitanju je jako svež model koji nam dolazi iz Alcatel kompanije i košta svega 225 evra. Ovaj telefon je na scenu stigao pre par nedelja, a već je brzo postao omiljeni među korisnicima čiji je novčanik “srednje klase”. Zahvaljujući velikom ekranu od 5.5 inča, 1080p rezoluciji i odličnim performansama, on je prava zvezda poslednjih dana.

Izrada telefona je veoma dobra. Idol 3 nije previše visok obzirom da je ekran dijagonale 5.5. Tanak je i na prvi pogled jako privlačan telefon. Dakle što se dizajna tiče, pun pogodak.  Sa prednje strane se nalazi zvučnik koji napaja baterija kapaciteta 2.910 mAh.

Iskreno, ovo je baš brz telefon. Pokreće ga Android 5 LolliPop sa blago presvučenim korisničkim izgledom. Tačnije, sve što je izmenjeno je zapravo tema ikonica. Sa zadnje strane ima 13 MPx kameru dobrog kvaliteta sa veoma brzim okidanjem tj. fokusiranjem.

Jedna prednost ovog telefona kojom se Alcatel uveliko hvali je potpuna simetričnost koja mu omogućava korišćenje sa koje god strane da držite. Teško da ćete znati kada ga držite naopačke.

Asus Zenphone 2

Ovo je prvi telefon sa 4 GB RAM-a u sebi, a košta svega 265 evra. To je naravno super, međutim nismo uspeli da primetimo neku značajnu razliku u performansama od onih uređaja koji imaju 3 GB RAM-a. Ovo je još jedan od onih uređaja koji imaju odličnu izradu u performanse. Ima pristojan ekran dijagonale 5.5 inča, rezolucije 1080p sa malo slabijim uglom vidljivosti. No, sa druge strane ispod haube imate četvorojezgrani procesor, 16 GB ROM memorije i bateriju kapaciteta 3.000 mAh.

Radi se o veoma kvalitetno izrađenom telefonu sa veoma solidnom gramažom. Zadnja maska se može skinuti zarad pristupanja DualSIM i MicroSD portovima. Zenphone 2 je na poleđini premestio tastere za manipulaciju zvuka što dovodi do toga da ovaj telefon podseća na pojedine LG uređaje. Iz nekog razloga su taster za otključavanje telefona smestili sa gornje strane uređaja i to na sredini. Ne znamo ko je to odlučio da to bude tako. Ko god da je, mislimo da se pokajao. Srećom, duplim dodirom po ekranu možete probuditi telefon ili ga postaviti u stanje sna.

Radi na Android 5 LolliPop-u koji je intezivno presvučen Asus korisničkim izgledom. Mada, uz Intel četvorojezgrani procesor sve radi poprilično dobro bez ikakve greške. Sve u svemu, generalno iskustvo pri korišćenju ovog telefona će biti takvo kao da ste ga platili preko 300 evra.

OnePlus One

Po nama, najbolji telefon koji možete kupiti do 265 evra je OnePlus One, a već mu je druga godina od kako je predstavljen. Cena mu je tačno 265 evra i radi se o “čudovištu” praktično. Ima visoko kvalitetan 1080p ekran, dijagonale 5.5 inča. Zatim brzi četvorojezgrani Snapdragon 801 čipset, 3 GB RAM-a i ogromnu 3.100 mAh bateriju. Sve ovo skupa daje neverovatne performanse pogotovu što OnePlus One pokreće čist Android bez presvlačenja korisničkog izgleda. Ovaj telefon takođe ima 13 MPx koja je istinski dobra i koja se može takmičiti sa kamerama telefona visoke klase.

To je u suštini to kada je u pitanju OnePlus One. Ne želimo previše da se trudimo oko toga da objašnjavamo zašto je ovaj telefon najbolji do 265 evra. Uopšte ne moramo da vas uverujemo nekim karakteristikama kako je ovaj telefon dobar, samo ćemo vam reći da je ovo, nakon dve godine od kako je predstavljen, i dalje opasna zverka od telefona!