Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Ove trikove mora da zante ako pretražujete pomoću Google-a na telefonu!

Ove trikove mora da zante ako pretražujete pomoću Google-a na telefonu!

Googel Search je moćan servis za pretragu raznoraznog sadržaja ali i alatki. Evo 10 jako korisnih i brzih pretraga koje će vam omogućiti da efikasnije surfujete internetom preko Android uređaja.

Google je jednom prilikom objavio da u pojedinih deset zemalja, uključujući SAD i Japan, njihov sajt ima više pretraga preko telefona i tablet računara nego sa desktop ili laptop računara. U to ime rešili smo da vam napravimo kratak tekst sa 10 korisnih saveta za brzu i korisnu pretragu.

Epizode vaše omiljene TV emisije

Pomoću Google Search pretrage možete pronaći sve datume emitovanja vaših omiljenih TV emisija zajedno sa tačnim vremenom početka. Dodirom na jednu od epizoda koja se emituje u određeno vreme dobijate dodatne informacije o sadržaju i slično.



Praznici

Verujemo da znate kada su koji praznici, međutim ne ide na štetu proveriti da li ste u pravu. Srećom, preko Google Search pretrage možete proveriti to i podesiti podsetnik jednostavnom glasovnom komandom. Dodirnite Google Search mikrofon ikonicu i izgovorite naziv praznika. Ukoliko se vaša glasovna komanda lepo “pokupi” pojaviće vam se naziv i datum praznika zajedno sa opcijom za podsetnik.

Značajne utakmice

Saznajte rezultat skorije odigrane utakmice vašeg omiljenog kluba. Jednostavno pretražite meč tako što ćete uneti nazive klubova sa “vs” između njih. Ovo čak funkcioniše i sa nadimcima klubova.

Upoređivanje

Google može upoređivati nutricioni sastav vaše omiljene hrane. Kako biste to obavili potrebno je da unesete oba naziva namirnica zajedno sa “vs” između. Veoma jednostavno a korisno zar ne?



 

Konverter

Google se može koristiti zarad brzog konvertovanja valute. Takođe vrlo lako možete saznati koliko je 1 milja u kilometrima, kelvin u celsijus i slično. Samo pretražite “1 dolar in euros”, primera radi, i biće vam prikazano koliko to iznosi.



Grafikoni

Svima odgovara kada im je nešto prezentovano pomoću grafikona, zar ne? Jednostavno pri pretrazi unesite prefiks “graph” i recimo sinus gde će vam Google predstaviti zanimljiv grafikon.

Vremenske zone

Ukoliko se dopisujete sa osobom koja recimo živi na drugom kontinentu, vrlo lako možete utvrditi koliko je sati tamo. Jednostavno pretražite “Time in” pa naziv grada ili države gde će vam Google prikazati tačno tamošnje vreme, dan, a i datum.



Letovi

Google Search pretraga je odlična za proveravanje dostupnog leta i cene karte. Samo pretražite “Flights to” pa naziv destinacije i Google će vam dostaviti sve neophodne informacije.

Mini alarm

Zašto biste sebi dozvolili da vam zagori pica ili da zaboravite nešto da završite kada uz pomoć Google Search pretrage možete da postavite mini alarm. Pretragom “Timer” dolazite do Google alatke u kojoj možete uneti vreme nakon čijeg isteka ćete biti obavešteni.

Turistički vodič

Kada se slučajno ili namerno nađete na nekom novom mestu, gradu ili državi jednostavnom pretragom “Things to see in” pa naziv destinacije, možete doći do korisnih saveta koji će vas uputiti na najzanimljivija mesta.

*Napomena

Većina ovih pretraga odnosno glasovnih komandi pri Google Search pretrazi funkcionišu uglavnom na engleskom jeziku.