Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Ovo su najbolji kineski telefoni za 2018. godinu! (VIDEO)

Ovo su najbolji kineski telefoni za 2018. godinu! (VIDEO)

Lista najmoćnijih i najmodernijih kineskih telefona uopšte nije kratka. Na njoj se nalaze prilično impresivni modeli koji mogu postideti velike brendove kao što su Apple i Samsung.

Ako nas pratite, onda znate koliko “gotivimo” kineske telefone niže i srednje klase. Volimo i one iz više klase naravno, ali o njima nismo pisali jer negde smatramo da naši pratioci ne žele da izdvoje ogroman novac za telefon na koji ne mogu da ostvare garanciju. Tačnije, mogu, ali o svom trošku poštarine za slanje telefona nazad u Kinu na servis.

 



Međutim, pojedini kineski brendovi su postali neverovatno dobri! Pre svega, kvalitet telefona im je daleko bolji nego ranije. Prate trendove kada su inovacije u pitanju, a u poslednje vreme ih čak i postavljaju. Shodno tome, rešili smo da napravimo listu najmoćnijih i najmodernijih kineskih telefona koji se trenutno mogu kupiti. Njihova cena jeste dobra, ali je svakako niža od telefona poznatijih brendova.

*Napomena

Na ovom linku možete da pogledate koji su najbolji kineski telefoni do 100€:

>> Najbolji kineski telefoni do 100€! [2018] <<

Vivo Nex S

Počećemo sa telefonom koji je nedavno izašao na tržište. U pitanju je “čedo” Vivo kompanije za koje se smatralo da će ostati samo koncept telefon. Taj koncept telefon se naziva Apex i on je predstavljen na MWC događaju koji se odvio u Barseloni, februara meseca, ove godine.



Tada smo svi mi bili iznenađeni kada smo videli da je Vivo uspeo da sve eliminiše sa prednje strane telefona, uključujući i selfie kameru. Prednja kamera tog koncept telefona se pojavljuje sa gornje strane metalnog rama uz pomoć malog motorčića. Apex je i tada delovao vrlo primamljivo, ali ne tako realistično, u smislu komercijalne upotrebe.

Po svemu sudeći smo se prevarili jer je Vivo lansirao Nex S model koji je zapravo blago drugačija verzija Apex koncept telefona. Osim toga što mu se ekran prostire preko cele prednje površine, njegova selfie kamera je sakrivena unutar telefona.

Jednom kada bi korisnik zaželeo da napravi selfie, pokretanjem kamera aplikacije bi si iniciralo izdizanje selfie kamere. Vivo Nex S bukvalno koristi mali motorčić koji izbacuje kameru sa gornje strane telefona. Impresivno, nema šta!

Međutim, nameće se pitanje, koliko je to zapravo izdržljivo? Naša neka procena je da taj mehanizam može da potraje ukoliko vlasnih Vivo Nex S modela ne dolazi mnogo u kontakt sa česticama peska. Prašina i pesak bi mogli da naprave ozbiljan problem. Inače, deluje nam kao dobro naprevljen uređaj.



Što se karakteristika tiče, tu imamo:

- OLED ekran, dijagonale 6.6 ična, FullHD+ rezolucije.

- 12 MPx i 5 MPx zadnje kamere.



- 8 MPx prednju, motorizovanu kameru.

- Čitač otiska prsta koji se nalazi ispod, odnosno iza ekrana.

- Snapdragon 845 čipset.

- 256 GB Interne memorije.

- 8 GB RAM.

Kao što i samo možete da zaključite, Vivo Nex S je izuzetno moćan telefon, bez ikakvih kompromisa. Više Vivo Nex S telefonu saznajte na priloženom linku:

>> Vivo Nex S više nije koncept! Već sa ga možete kupiti… (VIDEO) <<

Oppo Find X

Za Oppo kompaniju verovatno niste ni čuli ukoliko ne pratite takozvanu “smartphone tech” scenu. Radi se o proizvođaču telefona koji uglavnom proizvodi telefone srednje kalse. Pre samo nedelju dana, Oppo je u Parizu lansirao novi Find X telefon koji je celu planetu ostavio bez daha!

Na prvi pogled, deluje kao da se radi o telefonu sa ekranom koji se istinski prostire do samih rubova telefona. Ali, ako bolje pogledate, nigde se ne vide kamere! Ni prednja, ali i zadnje. Da li je moguće da je Oppo lansirao telefon bez kamera?! Pa naravno da nije

Oppo je posle čak četiri godine lansirao prvi flagship koji nije izdvojio iz stare “Find” linije, već ju je nastavio. Budući da Oppo želi da započne poslovanje u Evropi, oni su rešili da privuku što više pažnje na sebe. Ipak se radi o kineskom brendu koji želi da proda svoje telefone kupcima koji su navikli na Apple i Samsung.

Ako nas pitate, Oppo je na sjajan način privukao pažnju, sa vrlo zanimljivim i moćnim Find X modelom. Naime, radi se o telefonu koji poput Vivo Nex S modela koristi motorčić kako bi se kamere sakrile unutar samog uređaja. No, u slučaju Find X modela, nije samo jedna, selfie kamera sakrivena, već zadnje dve kamere.

Jednom kada bi korisnik prevukao prst preko ekrana Find X telefon, njegov gornji deo rama bi se izdigao, zajedno sa prenjom i zadnjim kamerama. Prednja kamera bi skenirala lice korisnika i tako za svega pola sekunde bi se telefon otključao. Veoma impresivno, nema šta!

Oppo Find X takođe ima vrhunske karakteristike, a one ide ovako:

- OLED ekran, dijagonale 6.4 inča, FullHD+ rezolucije.

- 16 MPx i 20 MPx zadnje kamere.

- 25 MPx prednja, selfie kamera.

- 3D skeniranje lica.

- Snapdragon 845 čipset.

- 256 GB interna memorija.

- 8 GB RAM.

Ono što nas brine je to što telefon ne poseduje čitač otiska prstiju već se sigurnosna provera obavlja skeniranjem lica uz pomoć posebnih senzora i prednje kamere koja se nalazi u okviru motorizovanog dela telefona.

To znači da će taj motorizovani deo telefona mnogo, ali baš mnogo puta da se koristi u toku samo jednog dana! Imamo utisak da će se Find X model vrlo brzo i često kvariti. No, to je samo naš utisak, ne znači da će tako i biti.

Više Oppo Find X telefonu saznajte na priloženom linku:

>> Oppo Find X je nov telefon koji je oduševio ceo svet! (VIDEO) <<

Xiaomi Mi Mix 2S

Za Xiaomi ste sigurno čuli, u to ne sumnjamo! Međutim, ono što većina ne zna je da oni prave vrlo inovativne telefone, vrhunskih karakteristika! Da, dobro ste čuli… Xiaomi pored pristupačnih i vrlo dobrih telefona srednje klase ima i premium uređaje koji takođe nisu preskupi. Visoka im je cena, da se razumemo, ali ne onoliko koliko poznati brendovi znaju da naplate za svoj najbolji telefon.

Xiaomi Mi Mix 2S je ustvari usavršena verzija Mi Mix 2 modela. Sve što nije valjalo na tom telefonu, a to je uglavnom bila kamera, je unapređeno kod Mi Mix 2S modela. Ono po čemu je Mi Mix linija Xiaomi telefona vrlo poznata je odnos ekrana i prednje površine! Taj odnos je 81.9% što je bizarno kada se u obzir uzme to da telefon pored ekrana ima i selfie kameru sa svoje prednje strane.

Ako pogledamo Xiaomi Mi Mix 2S zapazićemo ogromne napore inžinjera da prošire ekran maksimalno do svih njegovih rubova. Što se nas tiče, posao je odlično urađen. Ono što je na kraju bitno je da nema onog suludog “notch-a” tj. zareza na ekranu.

Pazite, Xiaomi Mi Mix 2S ima vrlo impresivne karakteristike, a idu ovako:

- IPS LCD ekran, dijagonale 6 inča, FullHD+ rezolucije.

- Dve 12 MPx zadnje kamere.

- 5 MPx prednja, selfie kamera.

- Čitač otiska prstiju na pleđini

- Snapdragon 845 čipset.

- 256 GB interna memorija.

- 8 GB RAM.

Xiaomi Mi Mix 2S možete da kupite po ceni od 79.990 dinara, i to da dobijete Globatel karticu sa 4 GB interneta u narednih godinu dana potpuno besplatno. Više o Globaltel.rs ponudi saznajte na priloženom linku:

>> Da li Globaltel.rs stvarno nudi povoljne Xiaomi telefone? <<

Sa druge strane, Galaxy S9+ u Gigatron radnji košta čak 100.000 dinara! Kao vlasnici Galaxy S9+ modela možemo provereno da vam kažemo da cena neopravdano viša.

Više Xiaomi Mi Mix 2S telefonu saznajte na priloženom linku:

>> Xiaomi predstavio sjajni Mi Mix 2S! (VIDEO) <<

Vivo X21

Kao što i sami možete da primetite, Vivo i Xaiomi su vrlo ozbiljno shvatili 2018. godinu i svoje konkurente. Samim tim, Vivo je lansirao X20 i X21 telefone koji se razlikuju samo po kapacitetu RAM-a.

Vivi X21 je telefon koji premijerno dolazi sa čitačem otiska prstiju koji je smešten ispod tj. iza ekrana. To znači da možete prisloniti prst na sam ekran telefona i tako ga otključati!

Za ovu inovaciju nije bio spreman Samsung, ali ni Apple, iako je tada ta tehnologija bila dostupna. Vivo kompanija je bila hrabra i odlučila da lansira telefon sa novim čitačima otiska prstiju koji se mogu implementirati iza ekrana.

Verovali ili ne, taj čitač radi sjajno! Nije toliko brz kao konvencionalni čitači, ali je svakako precizan. Stopa uspešnosti nakon prvog skeniranja otiska je vrlo visoka. Što je najbitnije, veliko oštećenje stakla ekrana ne utiče na performanse čitača. Pogledajte video koji to dokazuje:

Naravno, ekran Vivo X20 i X21 modela se prostire do samih rubova telefona. Dizajn je vrlo privlačan i moderan, dok su karakteristike pristojne, a one idu ovako:

- OLED ekran, dijagonale 6.3 inča, FullHD+ rezolucije.

- 12 MPx i 5 MPx zadnje kamere.

- 12 MPx prednja, selfie kamera.

- Čitač otiska prstiju unutar ekrana

- Snapdragon 660 čipset.

- 128 GB interna memorija.

- 6 GB RAM.

Više Vivo X20/21 telefonu saznajte na priloženom linku:

>> Vivo X20 Plus UD sa čitačem otsika prstiju ispod ekrana! [Cena - Karakteristike] <<

Xiaomi Mi 8

Jedan od novijih Xiaomi telefona je upravo Xiaomi Mi 8 model. On za razliku telefona koje smo do sada pominjali nije toliko “inovativan”, ali svakako donosi ono najbolje što Xiaomi može da ponudi, ako izuzmemo “notch” naravno.

U suštini, nema tu šta mnogo da se priča. Radi je o modelu koji ima dobro poznat, ali izvrsan dizajn i veoma kvalitetnu izradu. Dolazi najnovijim Android-em i MIUI korisničkim izgledom što je svakako bitno.

Njegove karakteristike vrlo moćne, a idu ovako:

- OLED ekran, dijagonale 6.2 inča, FullHD+ rezolucije.

- Dve 12 MPx zadnje kamere od kojih je jedna “telephoto”.

- 20 MPx prednja, selfie kamera.

- Snapdragon 660 čipset.

- 256 GB interna memorija.

- 6 GB RAM.

Više Xiaomi Mi 8  telefonu saznajte na priloženom linku:

>> Xiaomi je lansirao sjajne nove Mi 8 telefone! [Karakteristike | Cena] <<