Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Preuzmite poslednje ADB drajvere i Fastboot alatke! [Win/Mac/Linux]

Preuzmite poslednje ADB drajvere i Fastboot alatke! [Win/Mac/Linux]

Preuzmite SDK Platform Tools fasciklu koja sadrži najnovije ADB drajvere i Fastboot alatke. Sve ovo je kompatabilno sa Windows, Linux i Mac operativnim sistemima.

ADB drajvere i Fastboot alatke je neophodno imati kako bi flešovali custom recovery, zvanični operatovni sistem, otključali bootloader ili pak root-ovali pojedine telefone. Ranije je bilo obavezno instaliranje celokupnog Android SDK ili Android Studio softvera, ali to više nije slučaj.

 



Sada je moguće preuzeti samo “SDK Platform Tools” fasciklu koja sadrži sve što neophodno za rad: najnovije ADB drajvere i Fastboot alakte. Prilažemo vam linkove za preuzimanje SDK komponente tj. fasciklu “Platform Tools” za sve tri vrste operativnog sistema:

- Windows: platform-tools-latest-windows.zip

- Mac: platform-tools-latest-darwin.zip

- Linux: platform-tools-latest-linux.zip

Uvek možete posetiti i zvaničnu stranu kako bi pročitali izveštaj o promenama.

Nakon preuzimanja jednostavno raspakujte kompresovanu datoteku u folder koji vama odgovara. Poželjna destinacija bi bila “C:/Local Disk”. Kada to obavite, sve je spremno za korišćenje.



Kako bi pokrenuli CMD sa lokacijom gde su datoteke koje treba da koristite, jednostavno držite “Shift” taster i desnim klikom aktivirajte padajući panel. Potom samo pronađite “Open command windows here”. Ovo znači da kasnije, u okviru CMD-a, nećete morati da podešavate lokaciju foldera u kojem se nalaze datoteke koje su vam potrebne za egzekuciju.

Razumete? Znači ako treba da “flešujete” nešto, sačuvajte to u ADB/Fastboot fascikli, kreirajući novu fasciklu pod nazivom “To flash”. Onda pristupite tom “To flash” folderu i uradite ovo sa shift tasterom i desnim klikom i vaš CMD će biti pokrenut sa već definisanom lokacijom. Sve što treba da uradite na kraju je da unesete komandu za flešovanje.