Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Saveti i trikovi za Facebook Messenger!

Saveti i trikovi za Facebook Messenger!

Evo kako da iskoristite pun potencijal apliakcije Facebook Messenger. Ovi saveti i trikovi će vam pomoći da koristite neke opcije i funkcije koje do sada niste. 

Facebook Messenger aplikacija za Android pruža mnogo više od prostog dopisivanja. Danas ćemo malo diskutovati o nekim zanimljivim funkcijama i opcijama koje sadrži Facebook Messenger i dati vam nekoliko korisnih saveta o tome kako da rešite neke dosadne probleme. Dakle, ovo su najbolji trikovi i cake za Facebook Messenger.

 



>> Kako instalirati Facebook Messenger na telefon? (VIDEO) <<

Isključite neželjena obaveštenja

Znate i sami kako je to. Neko startuje grupno dopisivanje na Facebook-u gde krene da vam dosađuje o nečemu što vas ne interesuje. Pretpostavljamo da znate kako grupna dopisivanja funkcionišu. Kada neko napiše nešto svima stiže obaveštenje tako da se telefon lako može “usijati” od obaveštenja koja se neprestano oglašavaju. Ako ste se ikad našli u opisanoj situaciji evo kako da isključite obaveštenje a da pritom` ne morate da napuštate grupno dopisivanje.

1. Startujte Facebook Messenger aplikaciju.

2. Dodirnite i zadržite isečak koji podrazumeva grupno dopisivanje kojem  pripadate.

3. Kada se pojavi iskakajući panel sa opcijama dodirnite na “isključi obaveštenja” (eng. mute notification)

4. Kada dodirnete na tu opciju bićete upitani na koje vreme želite da isključite obaveštenja za dotično dopisivanje. Imate mogućnost da isključite obaveštenja na 15 minuta, 1 sat, 8 sati, 24 sata, do sledećeg zakazanog alarma ili sve dok vi odlučite da želite da obaveštenja budu uključena (eng. until i turn it back on)



>> Kako instalirati Facebook Lite aplikaciju? <<

Isključite sva obaveštenja

Naravno, uvek možete isključiti sva obaveštenja za Facebook Messenger aplikaciju ukoliko je to vaša želja. Sve što je potrebno da uradite je sledeće:

1. Startujte Facebook Messenger aplikaciju.



2. Dodirnite na ikonicu za podešavanje u gornjem desnom uglu ekrana. (mehanički točkić)

3. Dodirnite na kategoriju “obaveštenja i zvuci” (eng. notifications & sounds)

4. Kada pristupite ovoj kategoriji imaćete veliki izbor opcija koje možete iskoristiti. Da biste isključili sva obaveštenja dodirnite na prekidač koji se nalazi u samom vrhu ekrana u produžetku naslova.



5. I na kraju dodirnite na koje vreme želite da vam obaveštenja budu isključena. Imate mogućnost da isključite obaveštenja na 15 minuta, 1 sat, 8 sati, 24 sata, do sledećeg zakazanog alarma ili sve dok vi odlučite da želite da obaveštenja budu uključena (eng. until i turn it back on)

>> 5 korisnih saveta za korišćenje Facebook aplikacije! <<

Pozivajte pomoću Facebook Messenger apliakcije

Da li ste znali da vam Facebook Messenger aplikacija dozvoljava da potpuno besplatno pozivate pomoću nje? Verujemo da jeste. Ali da li ste nekada koristili tu mogućnost? Ako niste onda propuštate odličnu opciju. Jednostavno pristupite osobi koju želite da pozovete kao da želite da se dopisujete i umesto kuckanja poruka dodirnite na taster u obliku plave slušalice koji se nalazi u gornjem desnom delu ekrana. Ako je taj taster sive boje to znači da osoba koju želite da pozovete nije trenutno povezana na internet ili nema Facebook Messenger aplikaciju.

>> Kako sačuvati sve fotografije sa Facebook-a na Google Slike servis? <<

Napravite skraćenicu na početnom ekranu koja će voditi ka grupnom dopisivanju

Ako postoji ekipa sa kojom se stalno dopisujete, onda biste sigurno želeli da preskočite startovanje aplikacije i pretragu grupnog dopisivanja time što ćete kreirati skraćenicu na početnom ekranu telefona, zar ne? Sve što je potrebno da učinite je sledeće:

1. Startujte Facebook Messenger aplikaciju.

2. Na vrhu ekrana imate isečak za grupna dopisivanja na koji treba da dodirnete.

3. Kada pristupite tom isečku izlistaće vam se sva grupna dopisivanja. Pronađite grupno dopisivanje za koje želite da kreirate skraćenicu i dodirnite na ikonicu za dodatne opcije (tri vertikalne tačkice)

4. Zatim u okviru padajućeg panela koji će se pojaviti dodirnite na “kreiraj skraćenicu” (eng. create shortcut).

Kada sve ovo obavite na početnom ekranu će se pojaviti okrugla ikonica sa nazivom vašeg grupnog dopisivanja. Ovo je mnogo brži način pristupa grupnom dopisivanju nego preko Facebook Messenger aplikacije.

>> Kako koristiti Giphy za Facebook Messenger? <<

Razmenjujte fotografije putem Facebook Messenger aplikacije

Da li ste znali da možete kreirati nove fotografije direktno iz Facebook Messenger aplikacije koje se nakon okidanja odmah šalju osobi sa kojom se dopisujete? Ako niste, evo kako da to uradite:

1. Ispod praznog polja gde treba da unesete tekst imate nekoliko ikonica. Druga u nizu je fotoaparat ikonica na koju treba da dodirnete.

2. Kada dodirnete fotoaparat ikonicu pojaviće vam se pregled kamere pomoću kog se možete orijentisati i napraviti fotografiju.

3. Već odatle možete načiniti i poslati fotografiju dodirom na zaokruženu strelicu koja se nalazi na sredini ili pre toga, možete da promenite kameru ili uveličate pregled kamere preko celog ekrana.

Imajte na umu da nakon dodira na zaokruženu strelicu fotografija biva napravljena i odmah poslata osobi sa kojom se dopisujete bez mogućnosti pregleda ili ulepšavanja načinjene fotografije.

>> Dopisujte se preko Facebook Messenger-a iako nemate nalog! <<

Odgovorite na poruku jednim ogromnim palcem

Znate i sami da možete brzo, potvrdno, odgovoriti na poruku dodirom na “like” ikonicu u okviru tastature. Međutim da li ste znali da možete odgovoriti sa velikim palcem na gore tj. ogromnim “like”-om? U suštini radi se o jednostavnom emotikonu koji ima zanimljivu animaciju pri njegovom unošenju. Dakle, kada želite da nekom pošaljete jedan ogromni palac na gore jednostavno dodirnite i zadržite “Like” taster sve dok se on ne napumpa i postane ogroman “Like”.

>> GIF fotografije se konačno mogu koristiti na Facebook društvenoj mreži! <<

Pregledajte lokaciju osobe sa kojom se dopisujete ili joj pošaljite svoju

Ako želite da, osoba sa kojom se dopisujete, zna gde se vi tačno nalazite sve što je potrebno je da GPS modul na vašem telefonu bude aktivan i odobren za korišćenje od strane Facebook Messenger aplikacije.

Dakle, kada vam neko, kome je GPS aktiviran, pošalje poruku, brzim duplim dodirom na nju pristupićete malom prikazu mape sa informacijom o tome gde se ta osoba nalazi. Ovo funkcioniše i obratno sve dok je GPS aktiviran kod onog ko želi da uz slanje teksta šalje i informacije o lokaciji.

Nadamo se ste uspeli da saznate nešto novo ili da utvrdite ono što ste delimično znali. Ukoliko imate neki vaš predlog o tome šta je “cool” kod Facebook Messenger aplikacije, pišite nam.