Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Šta je Samsung Free i kako da ga isključim?

Šta je Samsung Free i kako da ga isključim?

Samsung voli da uključuje sopstvene aplikacije i usluge na svoje uređaje. Ovo može dovesti do zabune kada nabavite novi Galaxy uređaj i suočite se sa nepoznatim aplikacijama. „Samsung Free“ je jedna od njih. Šta je to?

Ako vam naziv „Samsung Free“ zvuči nepoznato, možda biste prepoznali „Bixby Home“ ili „Samsung Daily“. Svi ovi servisi su manje - više ista stvar. „Samsung Free“ je samo najnoviji brend.

 



Bixby Home je predstavljen na Samsung Galaxy S8 seriji. Koncept je sličan panelu Google Discover na Pixel telefonima. To je u suštini izvor vesti koji se nalazi na krajnjem levom panelu početnog ekrana u podrazumevanom pokretaču kompanije Samsung.

Samsung Daily zamenio je Bixby Home 2019. godine i zadržao je iste funkcije. Samsung je polako otkazivao upotrebu Bixby brenda i ovaj potez je bio deo toga.

To nas dovodi do najnovije iteracije, Samsung Free, koja je predstavljena zajedno sa One UI 3.0 krajem 2020. Kao i kod ostalih rebrandova, funkcionalnost je približno ista. Samo je dobio svež sloj boje.

Šta je Samsung Free?

 „Samsung Free“ se najbolje opisuje kao agregator sadržaja. Sadržaj uključuje novinske članke, podcaste, TV uživo, pa čak i igre. Sve ovo se nalazi u četiri kartice na krajnjoj levoj stranici početnog ekrana.

Watch

Prva kartica je „Watch“ i prikazuje besplatnu Samsung TV Plus uslugu. Ovo je Samsung-ov Live TV servis koji dolazi na njegovim pametnim televizorima i mobilnim uređajima. To je kombinacija tipičnih kablovskih TV kanala i nekih vlasničkih kanala samo za striming. Imajte na umu da ova funkcija možda neče raditi u Srbiji.

Samsung Free Watch tab.



Listen

Kartica „Listen“ služi samo za podkaste. Organizovana je u velikom broju različitih kategorija sa popularnim i preporučenim podkastima u svakoj. Kartica „Listen“ takođe sadrži ugrađeni podcast plejer. Možete se čak i pretplatiti na podcaste, tako da vam ne treba dodatna aplikacija. I ova funkcija takođe možda neće raditi u Srbiji.

Samsung Free Listen tab.

Read

Na kartici „Read“ ćete pronaći tekstualne članke koji se nalaze na vebu. To je koncept sličan Google Discover fidu, ali sa manje opcija personalizacije. Popularne priče možete pogledati u više različitih kategorija.

Samsung Free Read tab.



Play

Poslednja kartica je „Play“ i namenjena je igrama. Zgodna stvar kod ovih igara je da ne morate ništa instalirati da biste ih igrali. Sve što vam treba je „Game Launcher“ koji se već nalazi na vašem Galaxy uređaju. Možete brzo pregledavati igre po kategorijama i uskočiti u jednu da ubijete neko vreme.

Samsung Free Play tab.

Kako ukloniti Samsung Free?

Ako vas sve ovo ne zanima, lako se može isključiti. Čak i ako želite da koristite Samsungov ugrađeni pokretač. Korišćenje pokretača nezavisnih proizvođača jedan je od načina na koji možete izbeći Samsung Free, ako vam se inače ne sviđa Samsungov pokretač.



>> Kako promeniti osnovni izgleda Vašeg Android telefona [BEZ ROOT-A] <<

Pratite upustvo ispod:

  1. Prvo dodirnite i držite prazan prostor na početnom ekranu.

    First, tap and hold a blank space on the home screen.

  1. Početni ekran će se umanjiti i zatim prevucite prstom do krajnje leve stranice, koja je Samsung Free.

    Swipe over to left page.

  1. Jednostavno isključite prekidač pri vrhu stranice.

    Simply toggle the switch at the top of the page off.

To je to! Samsung Free više neće biti na početnoj levoj stranici početnog ekrana. U bilo kom trenutku možete da ga vratite na početni ekran Samsung Galaxy tako što ćete slediti iste korake i ponovo uključiti prekidač.