Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Trikovi za neverovatne fotografije!

Trikovi za neverovatne fotografije!

Sve što vam je potrebno je malo mašte, snalažljivost i telefon kako biste napravili neverovatne fotografije. Evo koji su to trikovi koji vam mogu pomoći u tome!

Kamere današnjih pametnih telefona su baš napredne i mogu načiniti neverovatno kvalitetne fotografije, kao i video zapise! Međutim, kreativnost je ono što te fotografije oživljava i daje im pečat.

 



Svakako da će kvalitetnija kamera lakše dovesti do boljih rezultata ali ukoliko se ne potrudite da fotografija bude unikatna, nismo baš sigurni koliko će se ona izdvojiti iz mase. U daljem tekstu ćemo vam pokazati nekoliko trikova koji vam mogu pomoći napravite prava remek dela!

Kadar iz oblaka

Ugao je uvek bio bitan kada je fotografija u pitanju, zar ne? Nekako najzanimljviji ugao je upravo iz ptičije perspektive ili malo niže.

Dronovi su taj posao počeli da obavljaju odlično, međutim treba biti u prilici da sebi priuštite dron, pogotovu od kako je uvoz dronova u našu zemlju postao težak posao. Neka najlakša i najpovoljnija alternativa su baloni.

Kako biste ih iskoristili zarad najboljeg mogućeg kadra prilikom fotografisanja ili snimanja, potrebno je da jedan balon napumpate helijumom, zatim da ga vežete pomoću plastične strune koja se koristi za pecanje, da zalepite telefon za balon i da ga sinhronizujete sa nekim daljinskim okidačom. Na Google Play prodavnici imate aplikacije koje omogućavaju daljinsko okidanje putem drugog telefona tako da je i to dostupna opcija, u suprotnom samo podesite vremenski okidač na 15 ili više sekundi.

Kada sve to obavite jednostavno pustite da se telefon vine u nebesa pomoću balona koji je napunjen helijumom i okinite fotografiju putem tastera, telefona ili vremenskog okidača.



Rezultati su neverovatni. Bićete oduševljeni kada budete pregledali načinjene fotografije.

Naočare kao filter

Budući da su fotografije sa određenim filterom nekada mnogo lepše nego bez njih, naočare za sunce mogu biti jako korisne i produktivne kada je fotografisanje u pitanju.



Kada su uslovi osvetljenja odgovarajući, svoje naočare za sunce jednostavno položite ispred kamere svog telefona. Odaberite jasan fokus, sačekajte da se ekspozicija izkalibriše i okinite.



Sigurni smo da će vam se dopasti kakav efekat naočare za sunce mogu dati, a vi se slobodno poigrajte i isprobavajte još nekoliko naočara koje imaju drugačije aplicirane senke.

Analogna Vinjeta

Jedan od bitnih delova kada je reč o fotografisanju na telefonima je uređivanje fotografija. U okviru tih aplikacija za uređivanje fotografija se nalazi alatka koju korisnici neretko koriste.

Ta alatka se naziva vinjeta. U nekim situacijama je veoma zanimljvo aplicirati vinjeta efekat jer fotografije dobiju totalno novu dimeziju. A da li ste probali ručno napravljenu vinjetu? Ne? E pa ako je tako možda je pravo vreme za to.

Pronađite parče kartona izrežite ga tako da prekrije površinu senzora vaše zadnje kamere telefona. U sredini probušite jednu rupu širine igle za šivenje. Nekada to ne bude dovoljno pa je potrebno da je malo proširite.

Zatim položite kartončić sa rupom preko kamere i okinite po neku fotografiju. Veoma često su one crno-bele fotografije najlepše zato savetujemo da probate taj mod.

3D Photo ram

Kao što smo na samom početku ovog teksta nagovestili, fotografiji je uvek potrebno malo mašte kako bi ona bila unikatna. Shodno tome preporučujemo da izrežete photo ram i iskoristite u određenim situacijama kako bi se kreirala nesvakidašnja fotografija. Primera radi, kada u kafiću naručite neku poslasticu, vi uz pomoć photo rama napravite neke zanimljive fotografije.

Ne mora to biti uvek photo ram. Može bilo šta drugo što vam padne na pamet. Recimo srculence, leptirić, neki 3D crtež ili tako nešto.

Mala planeta

Koliko puta ste po plakatima viđali fotografije koje podsećaju na malu planetu sa nekoliko prepoznatljivih objekata, mostova ili statua koje praktično definišu neko mesto? Verovatno često, ako ne po plakatima, ona po internetu ili televiziji.

Zahvaljujući pametnim telefonima to se može napraviti veoma lako. Sve što vam je potrebno je aplikacija i jedna panorama fotografija.

Trik je u tome da panorama fotografija sadrži te neke prepoznatljive elemente i da ona bude usklađena tako da se na njoj jasno vidi nebo i zemlja. Nešto više o tome kako imate na priloženom linku gde uz pomoć detaljnog uputstva možete napraviti lude fotografije.

>> Napravite sami ove zanimljive fotografije uz pomoć pametnog telefona! <<

Ekspozicija

Ukoliko volite neobične fotografije onda je ovaj trik ono što tražite. Ekspozicija nekada zna da previše potamni ili posvetli neke delove fotografije. To nas često nervira kada nam je potrebna brza fotografija. No u ovom slučaju nam je pogrešna ekspozicija upravo ono što nama treba.

Uzmite jedan crni papir, ploču ili šta god imali, samo da je crno i da prekriva ceo kadar vaše kamere. Uperite kameru ka tom crnom papiru i sačekajte da kamera zaključa ekspoziciju. Nekada morate da držite prst preko ekrana kako bi se ekspozicija zaključala. Odmah potom uperite telefon ka osobi koju želite da fotografišete i okinite.

Veruejmo da će vam se rezultati dopasti!

Slefie 

Evo još jednog trika koji će se verovatno dopasti mnogima. Napravite selfie koji će vas prikazati u totalno drugom svetlu. Za početak uzmite telefon vašeg prijatelja, poželjno bi bilo da to bude fablet, i ufotkajte lica nekih drugih ljudi, životinja ili statua.

Zatim podesite te fotografije tako da se one na telefonu prikazuju u skladu sa ostatkom vašeg lica i načinite selfie.

Uz ovaj trik ćete brzo saznati kako biste izgledali kao Chivava ili statua recimo.