Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Najbolji CustomROM-ovi za LG G3 telefon! Brzi, stabilni i stilizovani! [2016]

Najbolji CustomROM-ovi za LG G3 telefon! Brzi, stabilni i stilizovani! [2016]

Evo liste koja podrazumeva najbolje CustomROM-ove za LG G3 telefon. U slučaju da je vaš LG G3 usporio ili ukoliko vam je trenutni korisnički izgled dosadio, onda ovi CustomROM-ovi mogu da vam pomognu.

Instaliranjem CustomROM-a se osvežava uređaj, kako po pitanju performansi, tako i po pitanju samog izgleda operativnog sistema. Zahvaljujući otvorenosti CustomROM-ova, u mogućnosti ste da prilagodite korisnički izgled po svojoj meri, a da pritom ne narušite performanse telefona. Isto tako, CustomROM-ovi dolaze sa pojedinim opcijama i funkcijama koje obično ne mogu da se nađu na LG korisničkom izgledu.

Međutim, pogodnosti CustomROM-a se ne završavaju tu. Bolji vek baterije je takođe nešto što se može uzeti kao benefit kod CustomROM-ova. Dakle, instaliranjem CustomROM-a dobijate svež telefon, sa novim zanimljivim operativnim sistemom i mnogo boljim performansama po pitanju baterije i samog rada telefona. Ako ste raspoloženi za nešto novo, onda je ste na pravom mestu.



CloudyG3

Na vrhu naše liste se nalazi CustomROM koji kombinuje izuzetno prilagodiv korisnički izgled sa veoma dobrim perofrmasama. Sve funkcije Android 5 LolliPop-a su prisutne, a da pritom nisu žrtvovane LG teme, aplikacije, vidžeti, ikone i slično. Ovaj CustomROM je u potpunosti baziran na ROM LG G3 D855 telefona tako da nema razloga da se brinete oko grešaka koje se odnose na rad telefona i aplikacija. Sve je u funkciji kao i obično, samo što je naravno sve unapređeno.

LG G4 kamera aplikacija - Zahvaljujući portovanoj aplikaciji sa LG G4 modela, fotografije su kvalitetnije i beleže se brže. Znači okidanje je brže.

Najnovije Google aplikacije - Dobijate najnovije Google aplikacije poput YouTube, Gmail, Google Documents, Google Drive i sl.

G4 Korisnički izgled - Ovaj CustomROM koristi korisnički izgled LG G4 telefona što znači da će vaš LG G3 biti konvertovan u noviji model telefona.

Snimač poziva - Nema potrebe da lovite vama zgodne aplikacije za snimanje poziva na Google Play prodavnici jer CloudyG3 poseduje integrisanu aplikaciju za snimanje poziva koja se pokreće jednim dodirom.

Više o mogućnostima ovog CustomROM-a pročitajte OVDE gde možete pronaći linkove za preuzimanje svih neophodnih datoteka.



Zvanični CyanogenMOD 13

Verovatno ste do sada i čuli za ovaj CustomROM. Mi smo više puta i pisali o CyanogenMOD ROM-ovima jer smatramo da je u pitanju pravo remek delo kada je reč o alternativi zvaničnog Android na pametnim telefonima i tablet računarima.

Sve u svemu, za LG G3 postoji zvanični CyanogenMOD koji redovno dobija nadogradnje i zakrpe. Sada je trenutno na CM 13 verziji a sigurni smo da će ispratiti još par novih verzija. Nećemo previše govoriti kako izgleda i radi ovaj CustomROM budući da na svakom koraku imate informacije o tome. Nagalasićemo samo par stvari koje ga krase…

Jednostavan i brz - Korisnički izgled je veoma jednostavan i čist. Kada je reč o performansama, ovaj CustomROM je možda i najbolji.



Podrška za teme - Budući da CyanogenMOD ima sistem za temiranje korisnici su u mogućnosti da izaberu neku novu temu i primene je. Većina tema, od hiljada različitih, su besplatne za preuzimanje.

CyanogenMOD aplikacije - Ono što je baš cool kod ovog CustomROM-a je to što poseduje neke svoje aplikacije. One su često zgodne jer su jednostavne i brze, poput aplikacije “Menadžer datoteka”.

Vek baterije unapređen - CyanogenMOD ima gomilu modifikacija koje obezbeđuju značajno duži život baterije.



Podešavanje procesora - Zahvaljujući posebnoj kategoriji unutar CyanogenMOD-a, korisnici su u mogćnosti da podese takta procesora u zavisnosti od njihovih potreba.

Više o mogućnostima ovog CustomROM-a pročitajte OVDE gde možete pronaći linkove za preuzimanje svih neophodnih datoteka.

BlissPop

Ukoliko ste u potrazi za CustomROM-om koji će vam omogućiti da modifikujete apsolutno sve, onda je BlissPop ono što tražite. Dakle, skoro sve možete prilagoditi svojim potrebama, posebno korisnički izgled.

U potpunosti je baziran na CyanogenMod 12.1 LolliPop-u što znači da pored već dostupnih modifikacija, opcija i mogućnosti ovog ROM-a dobijate i paket dodatnih koje je BlissPop obezbedio.

On takođe ima i AudioFX aplikaciju putem koje možete podešavati ton. Inače, BlissPop se može nadograditi na noviju verziju putem OTA sistema, kao i svaki drugi zvanični Android.

Neograničene mogućnosti modifikovanja - Moguće je modifikovati ceo korisnički izgled uključujući notofokacioni panel, notivikacioni bar, navigacione tastere, obaveštenja, zaključani ekran, gesture, ekran, opcije osvetljenja i LED lampice i još mnogo, mnogo toga.

Unapređeni panel za isključivanje telefona -  U mogućnosti ste da podesite panel koji se javlja kada pokušate da isključite telefon i dodate gomilu korisnih opcija.

Opcije za podešavanja tona - Budući da postoji AudioFX aplikacija, podešavanje zvuka je itekako moguće.

Bliss OTA nadogradnje - Nove verzije su na dodir od vas. Jednostavno proverite da li je nova verzija dostupna i instalirajte je u nekoliko dodira.

Više o mogućnostima ovog CustomROM-a pročitajte OVDE gde možete pronaći linkove za preuzimanje svih neophodnih datoteka.

ChupaChups ROM

Ako volite kako vaš LG G3 i dopada vam se baš onakav kakav je, ali biste ipak unapredili njegove performanse, onda je ChupaChups ono što vam je potrebno. U pitanju je CustomROM koji nudi LG G3 korisnički izgled koji mnogo bolje radi.

Sve aplikacije koje nisu preko potrebne su uklonjene kako bi RAM i ROM memorija bila oslobođena. Isto tako, programeri su modifikovali ChupaChups CustomROM tako da on radi potpuno stabilno i fluidno, bez ikakvih grešaka.

Neizmenjen zvanični Android - ChupaCups ROM je potpuno isti kao i onaj ROM koji fabrički dolazi sa LG G3 telefonom. Nećete ni primetiti da koristite ChupaChups CustomROM budući da se ne razlikuje.

Visoke performanse - Bez obzira na to što je gotovo sve isto, kada je reč o korisničkom izgledu, performanse ChupaChups CustomROM-a su neverovatno dobre.

Očišćen od nepotrebnih aplikacija - Velika količina memorije je ušteđena zahvaljujući brisanju svih nepotrebnih aplikacija.

OTA nadogradnje - Svaka novija verzija se može nadograditi putem WiFi konekcije.

Više o mogućnostima ovog CustomROM-a pročitajte OVDE gde možete pronaći linkove za preuzimanje svih neophodnih datoteka.

Euphoria OS

Ovaj CustomROM je baziran na AOSP-u sa nekoliko modifikacija i dodataka koje unapređuju performanse i lagodnost korišćenja telefona. Što se prilagođavanja samog korisničkog izgleda tiče, Euphoria OS dolazi sa sistemom za temiranje koji podržava pregršt različitih tema.

Euphoria OS je karakterističan po svom “Quick Settings” panelu, opcijama za podešavanje tona, integrisanim bezbednosnim opcijama, naprednom panelu za isključivanje telefona, dugom dodiru za zaustavljanje rada aplikacije i po još brojnim funkcijama.

Baziran je na AOSP - Ovaj CustomROM je baziran na potpuno čistom Android oeprativnom sistemu, kao i njegove funkcije tako da su performanse najviše “pogurane” time.

Modifikacije - Kao što smo spomenuli, Euphoria OS ima mnoštvo zanimljivih i korisnih funkcija, uključujući i one najsitnije koje korisniku omogućavaju da podese detalje.

Sistem za temiranje - Sam korisnički izgled je moguće vrlo lako promeniti zahvaljujući brojnim temama.

Integrisane bezbednosne opcije - Zaštita privatnosti i kontrola aplikacija putem davanja dozvola za rad su nešto što dobrodođe kada je reč i sigurnom i bezbednom korišćenju Android uređaja. Tu su opcije za dodavanje brojeva na crnu listu kako bi se sprečile neželjene poruke ili pozivi.

OTA nadogradnje - Svaka novija verzija se može nadograditi putem WiFi konekcije.

Više o mogućnostima ovog CustomROM-a pročitajte OVDE gde možete pronaći linkove za preuzimanje svih neophodnih datoteka.

Flumics ROM

Budući da postoji mnogo različitih modela LG G3 telefona, a da gore navedeni CustomROM-ovi ne odgovaraju nekom od čitalaca koji čitaju ovaj tekst, rešili smo da počastimo onog ko je do kraja pročitao ovu listu.

Dakle, predstavljamo vam Flumics ROM koji se može instalirati na nekoliko različitih LG G3 modela. Tačnije, na ove modele telefona:

F400S/F400L/F400K, D850, D851, D852, D855, LS990, US990 i VS985

Flumics ROM je baziran na Android 6 Marshmallow a obogađen je sa takozvanim “Flumics modifikacijama”. To znači da možete očekivati modifikacije na “svakom ćošku”  ovog CustomROM. Sigurni smo da će vam se dopasti dostupne modifikacije i to što je gotovo sve moguće prilagoditi.

Ton je doduše malo lošiji dok se ne prilagodi, ali zato sa druge strane performanse, kontorla memorije i životni vek baterije su unapređeni, dok su sve preinstalirane aplikacije uklonjene.

Kamera aplikacija je takođe veoma dobra. Flumics ROM dolazi sa integrisanim režimima koji omogućavaju telefonu da zabeleži snimke sa 60 frejmova po sekundi i JPEG fotografije sa 100% kvaliteta.

Flumics dodaci - Flumics modifikacije, Flumics Hub i Flumics OTA su na raspolaganju korisnicima koji se odluče za ovaj CustomROM.

Aroma proces instaliranja - Ovo znači da je korisnik pri instalaciji Flumics ROM u mogućnosti da odabere šta će tačno od dodataka, opcija i funkcija instalirati.

Unapređena kamera - Kamera je unapređena tako da može konstantno da beleži fotografije najvišeg kvaliteta.

Više o mogućnostima ovog CustomROM-a pročitajte OVDE gde možete pronaći linkove za preuzimanje svih neophodnih datoteka.