Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Najbolji CustomROM-ovi za Moto G 2015!

Najbolji CustomROM-ovi za Moto G 2015!


Evo koji su to najbolji CustomROM-ovi za budžetni Moto G 2015 telefon.

Moto G je uvek bio izbor mnogih korisnika koji traže povoljan a dobar telefon. Budući da je prva generacija Moto G modela veoma dobro prošla, druga, nova generacija se ubrzo pojavila. Moto G 2015 a.k.a. Moto G3 model je unapređeniji, sa nekoliko osveženja u odnosu na njegovog prethodnika.

>> Motorola Moto G (3rd gen) - karakteristike i cene <<



Ipak, već je godinu dana prošlo od kako je Moto G3 predstavljen tako da već sada imamo veliki izbor CustomROM-ova za njega. Evo koji su to CustomROM-ovi koje mi preporučujemo.

crDroid Android

Ovo je CustomROM baziran na CynaogenMOD-u. Dolazi sa svim prednostima CM13 ROM-a sa optimizacijom crDroid-a koje će doprineti boljim performansama. U suštini radi se unapređenom CM13 ROM-u. Pored funkcija sa CyanogenMOD-a, crDroid Android je pokupio dosta toga sa AOSPA, SlimRoms, OmniRom i još par dobrih ROM-ova.

crDorid Android je odličan za one koji žele visok stepen modifikacije Android-a a da on pritom bude stabilan. Možete ga preuzeti sa priloženog linka na XDAdevelopers.com sajtu. Pre instaliranja savetujemo da dobro pročitate sve sa posta. U slučaju da vam se dopadne ovaj ROM, njegov napredak možete pratiti i na Google+ stranici na ovom LINKU.

>> crDriod Android <<

Resurrection Remix

I ovaj CustomROM je baziran na CyanogenMOD-u. On je veoma popularan i često se radi za premium uređaje, no to ne znači da ne radi dobro na Moto G3 telefonu. Poslednja verzija Resurrection Remix ROM-a podrazumeva Android 6 Marshmallow tako da se njegovim instaliranjem na Moto G3 praktično dobija najnoviji Android OS. Pored standardnih CyanogenMOD funkcija, Resurrection Remix ima nekoliko dodatnih koje će vam se možda dopasti. Evo koje su to funkcije:



  • Modifikovanje navigacionog panela.
  • Modifikovanje notifikacionog panela.
  • Integracija CM13 sistema za temiranje.
  • cLock vidžet.
  • Modifikovanje zaključanog ekrana.
  • Okrugkli panel sa aplikacijama.
  • Pie kontrole i slično.

Resurrection Remix ROM možete preuzeti sa priloženog linka gde inače imate i uputstvo za instalaciju:

>> Resurrection Remix <<

BlissPop 6

Evo još jednog jako zanimljivog CustomROM-a baziranog na CyanogenMOD-u. Pun je raznih funkcija koje su tu namenjene intezivnom modifikovanju korisničkog izgleda Android-a. Inače, veoma dobro je prilagođen Moto G3 telefonu te su performanse ovog CustomROM-a odlične. BlissPop 6 je takođe baziran na Android 6 Marshmallow verziji. Evo nekih funkcija koje ističu BlissPop 6:



  • Modifikovanje notifikacionog panela.
  • Modifikovanje navigacionog panela i tastera na telefonu.
  • Nedavne opcije.
  • Modifikovanje status panela.
  • Iskakajuća obaveštenja.
  • Modifikovanje zaključanog ekrana.
  • Modifikovanje panela za gašenje telefona.
  • Gesture.
  • Animacije.

Na priloženom linku preuzmite BlissPop 6 i pogledajte detaljnije šta on nudi:

>> BlissPop 6 <<



Zvanični CyanogenMOD 13

Ne moramo mnogo da objašnjavamo šta je CyanogenMOD i kakav je on. U pitanju je najkorišćeniji CustomROM na svetu. Srećom ekipa iz Cyanogen-a je rešila da pruži podršku Moto G3 telefonu i napravi odličan i pre svega stabilan CyanogenMOD ROM.

Više o tome šta je CyanogenMOD pogledajte u našem video snimku OVDE, a da bi preuzeli CyanogenMOD ROM pristupite priloženom linku:

>> CyanogenMOD <<

BrokenOS

Ovo je AOSP/Slim CustomROM. On pruža najpolje performanse na Moto G3 telefonu, a budući da je baziran na AOSP-u, on nije pun nekih grešaka koje obično ima CyanogenMOD ROM. Iako je dosta “tanak” ROM, on ima dovoljno funkcija i opcija koje će se sigurno svideti korisnicima. Te funkcije i opcije ne utiču na vek baterije i performanse telefona.

Iako ne sadrži CyanogenMOD sistem temiranja, mogće je menjati teme i izgled ROM-a koristeći LayersPRO. Kako bi pratili rad programera na ovom ROM-u, zapratite Google+ stranicu OVDE, a sa priloženog linka preuzmite BrokenOS ROM:

>> Broken OS <<